دسترسی کاربران به خدمات وبگاههای دولتی تنها با ۳ کلیک

به گزارش خبرگزاری مهر، سیروس علیدوستی با اشاره به طبقه‌بندی وب‌گاه‌های مختلف دولتی و خصوصی در سطوح متفاوت تاکید کرد: در حال حاضر وب‌گاه‌های ایرانی در حوزه تجارت الکترونیکی پیشرفت خوبی داشته‌اند که این پیشرفت در وب‌گاه‌های بخش خصوصی نمود بیشتری دارد، اما در بخش وب‌گاه‌های دولتی، تعاملات با مردم نیازمند بازنگری است.

 وی با تاکید بر اینکه دیتابیس‌های وب‌گاه‌های دولتی در ایران آن طور که باید با یکدیگر متصل نبوده و از نظر فنی برهم کنش‌پذیر نیستند، اضافه کرد: توسعه جداگانه این وب‌گاه‌ها موضوعی است که باعث شده دولت الکترونیکی آن طور که باید در کشور ما جا نیفتد و وب‌گاه‌ها نتوانند خدمات یکپارچه‌ای را به صورت تمام الکترونیکی به مردم ارائه دهند.

دکتر علیدوستی این مشکل را مربوط به اغلب کشورهای در حال توسعه عنوان کرد و گفت: وب‌سایت‌های سازمان‌ها در کشورهای در حال توسعه، مشکلی تحت عنوان “جزایر بی ارتباط” دارند، به این معنی که این پایگاه‌ها از نظر طراحی و محتوا با سازمان‌های دیگر تعامل ندارند.

عضو هیأت علمی سومین جشنواره ارزیابی وب‌گاه‌های حاکمیتی، با بیان اینکه مخاطبان وب‌سایت‌های دستگاه‌های دولتی مردم عادی هستند که برای دریافت خدمات به ناچار با محتواهای متفاوتی مواجه می‌شوند، تصریح کرد: نداشتن قابلیت تبادل اطلاعات دستگاه‌های دولتی با یکدیگر از جمله معضلات پیش روی دولت الکترونیک و دریافت خدمات الکترونیک از وب‌سایت‌های این دستگاه‌ها در ایران و دیگر کشورهای جهان است. البته این یکپارچگی مربوط به محتوا، رنگ و قلم نیز می‌شود که باید در قالب استاندارد مشخصی ارائه شود.

وی خاطرنشان کرد: در همین حال باید گفت هم اکنون کشورهای پیشرفته استانداردهایی را برای هر بخش خدماتی طراحی کرده‌اند که می‌تواند این مشکلات را تا حدودی حل کند.

مؤلف کتاب “طراحی پایگاه وب دستگاه‌های دولتی”، موضوع نشانه‌ها در طراحی وب‌سایت‌ها را از دیگر مواردی عنوان کرد که در سطح واحد سازمانی باید مورد توجه قرار گیرد و ادامه داد: پایگاه خدمات‌رسانی و اطلاع‌رسانی و نیز تعاملی باید از جهت طراحی تابع استانداردهای جهانی و کشوری باشند که در این راستا در کشور ما زمان، نرخ بی سوادی، سرعت اینترنت و مسائل فنی بسیار مهم است. البته معیارهای دسترسی محرمانگی وعدم ارتباط با دیتابیس‌ها نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

وی یکی از سطوح بلوغ دستگاه‌های دولتی را انتشار اطلاعات و اطلاع‌رسانی برشمرد و گفت: یکی از مراحل بلوغ دولت الکترونیکی آن است که سازمان‌ها تمامی اطلاعاتشان را به صورت خدمات یکپارچه ارائه کنند و تراکنش تمام دستگاه‌های دولتی در این مرحله از بلوغ به صورت یکپارچه و از یک کانال واحد انجام گیرد.


MehrNews Rss Feed

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.