دولت منابع مالی افزایش مرخصی زایمان را تامین کرد

۲۱اردیبهشت،
ممتاز نیوز : سیاست افزایش جمعیت که بعد از سال‌ها با ورود دکتر احمدی‌نژاد و تاکید مقام معظم رهبری از سوی سایر نهادها هم پیگیری شد اولین ثمره خود را در طرح‌ها و لوایحی دید که خانواده‌های ایرانی را به فرزندآوری تشویق کند. هرچند این طرح‌ها و لوایح نیز سیاست‌هایی است که بیشتر باید نام آنها را طرح‌های تشویقی «پس از فرزندآوری» گذاشت ولی با این حال حرکت به سمت افزایش جمعیت با همین سیاست‌ها نیز مهم و تاثیرگذار است. این در حالی است که دولت پیش از این طرح‌هایی را به اجرا گذاشت که همچون قبل با مخالفت مجلس و بعضی گروه‌های سیاسی مواجه شد.

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از ایران ؛ از جمله واریز یک میلیون تومان به حساب هر نوزاد تازه متولد شده که با ورود مجلس و دخالت دیوان محاسبات، مبالغی که دولت به حساب این نوزادان ریخته بود از حساب‌ها توسط دیوان محاسبات خارج شد و تاکنون سبب این کار تشریح نشده است.افزایش مرخصی زایمان برای بانوان شاغل از ۶ به ۹ ماه هم لایحه‌ای بود که دولت به مجلس فرستاد و پس از کارهای کارشناسی تقدیم شورای نگهبان شد. در این طرح علاوه بر افزایش سه ماهه مرخصی زایمان زنان، برای مردانی که تازه پدر شده‌اند نیز دو هفته مرخصی تشویقی در نظر گرفته شد تا در روزهای ابتدایی تولد نوزاد در کنار خانواده و همسر خود باشند. قرار بر این بود که این قانون در صورت تصویب شامل حال مادرانی که هنوز سن فرزندشان به ۹ ماهگی نیز نرسیده هم بشود تا آنها از سه ماه مرخصی بیشتر به همراه حقوق و بیمه استفاده کنند.

با این حال چندی پیش شورای نگهبان با رد لایحه افزایش مرخصی زنان، این موضوع را بر خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی دانست چرا که تصویب آن بار مالی را بر دوش دولت خواهد گذاشت و به این ترتیب طرحی که اکثر کارشناسان آن‌را از ابتدای سال ۹۲ اجرایی می‌دانستند در شورای نگهبان به بن‌بست رسید. این در حالی است که پیش از این حتی اعضای کمیسیون قضایی مجلس از تصویب قطعی این طرح سخن می‌گفتند.

حالا بعد از ایراد شورای نگهبان به لایحه مذکور، هیات دولت برای رفع نگرانی شورای نگهبان در تامین منابع مالی این طرح اقدام کرده و در روزهای قبل مسئولان مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری از تامین منابع مالی طرح افزایش مرخصی زایمان زنان خبر دادند.در همین زمینه معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری گفت: مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان و دو هفته‌ای پدران در هیات وزیران تصویب شده و لازم است در مجلس شورای اسلامی مراحل تصویب را پشت سر بگذارد. بنابراین تا پیش از تصویب نهایی موضوع توسط مجلس و شورای نگهبان، مرخصی زایمان زنان همچنان ۶ماه است.

پروین هدایتی افزود: مصوبه مرخصی زایمانی که در اسفند۹۱ تصویب و مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفت، تبصره لایحه اصلاح قانون تنظیم خانواده و جمعیت بود که افزایش مرخصی زایمان زنان به ۹ ماه را نمایندگان مجلس در قالب تبصره‌ای به این لایحه افزوده بودند و پس از تصویب در صحن مجلس، به شورای نگهبان ارسال شد و این شورا با توجه به عدم پیش‌بینی محل تامین بار مالی اجرای آن، لایحه را برای اصلاح به مجلس شورای اسلامی بازگرداند.

وی ادامه داد: دولت موضوع افزایش مرخصی زایمان را درلایحه اصلاح قانون «ترویج تغذیه با شیرمادر» پیش‌بینی کرده است، البته سابقه قانونی مرخصی زایمان از سال ۷۴ نیز در همین قانون بوده است.هدایتی اظهار کرد: مراحل تصویب این لایحه در کمیسیون اصلی و فرعی دولت سپری و در هیات وزیران مطرح و مصوب شده است، ضمن این‌که منبع تامین بار مالی افزایش مرخصی زایمان در آن پیش‌بینی شده و ضروری است لایحه «ترویج تغذیه با شیرمادر» در مجلس شورای اسلامی نیز مراحل تصویب را بگذراند تا پس از تصویب در مجلس و تایید شورای نگهبان، ابلاغ و اجرایی شود.

منبع: ممتاز نیوز
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.