ربیعی: از دریافت یارانه انصراف دهیم تا برای نگهداری کودکان کار و تحصیل آنها صرف شود

گردآوری شده توسط گروه اقتصاد ممتاز نیوز:

دومین نشست شورای ساماندهی کودکان خیابانی در دولت تدبیر و امید به ریاست علی ربیعی وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

خبراقتصادی:به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی وزیر کار در دومین جلسه شورای ساماندهی کودکان خیابانی گفت: درآمد ناشی از انصراف مردم از یارانه‌ها به ۵ بخش سلامت، بیمه و درمان، اشتغال، محیط زیست، حمل و نقل و امنیت غذایی اختصاص می‌یابد.

او با بیان این که مباحث مربوط به کودکان خیابانی از نظر روانی مسایلی را مطرح می کند ، تاکید کرد: تمایل دارم با استخراج نتایج خوبی از این جلسه، آن را برای دولت ارسال کنیم و می خواهم سیاست‌های آن را با جدیت پیگیری کنم . چون این موضوع پدیده‌ای است که می‌توان آن را محدود کرد و ما موظفیم در این زمینه نظارت کنیم .

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه با اشاره به خروجی کار گفت: بسته سیاستی دولت در مورد کودکان خیابانی باید استخراج شود و خروجی های آن برای دستگاه‌های ذیربط ارسال خواهد شد و در جلسه آتی بسته سیاستی را تصویب و در مورد تحلیل آماری و دیدگاه‌ها بحث خواهیم کرد.

ربیعی ادامه داد: در جلسه آینده نظرات دستگاههای مختلف نظیر قوه قضاییه، آموزش و پرورش، کمیته امداد و … را مورد بررسی قرار خواهیم داد و پیرامون راهبردهای آموزشی، قضایی و بهداشتی و سلامتی بحث خواهیم کرد .

یارانه و کودکان کار

او در ادامه به ورود خیرین برای حمایت این کودکان تاکید کرد و گفت:‌ حتما اشخاصی در جامعه می باشند که روح خیر جمعی در نهاد آنها دمیده شده است و در این امور مشارکت می‌کنند.

ربیعی ادامه داد: در همین راستا می‌توانیم از دریافت یارانه انصراف دهیم و یا به عبارتی آن را هدیه کنیم تا صرفه جویی ناشی از آن برای نگهداری کودکان و تحصیل آنها اختصاص یابد. ما باید فرایند اهدا یارانه را تحت عنوان فرهنگ اهدا ترویج کنیم.

وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی افزود: در حال حاضر درآمد ناشی از انصراف مردم از یارانه‌ها به ۵ بخش سلامت، بیمه و درمان، اشتغال، محیط زیست، حمل و نقل و امنیت غذایی اختصاص می‌یابد.

او در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان یارانه را به طور مشخص برای یکی از این بخش‌ها هدیه کرد؟ گفت:‌ شاید بعد از ثبت نام اولیه عده‌ای بتوانند با عنوان مشخص به طور مثال برای محیط زیست یا برای سلامت یارانه خود را اهدا و از دریافت آن انصراف دهند که باید برای آن برنامه‌ریزی کنیم.

آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی

او گفت: آیین نامه ساماندهی کودکان خیابانی که در سال ۸۴ تصویب شد باید اصلاح و مورد بازنگری قرار گیرد و در دفتر امور آسیب ها باید پایگاه اینترنتیی راه اندازی شود تا مجموعه اطلاعات را بتوان به خوبی رصد کرد .

او با بیان اینکه کودکان کار یک واقعیت اجتماعی می باشند و نمی خواهیم در این زمینه سیاه نمایی کنیم و بحث راهکارهاست گفت: اگر جلسات شورا شورای کار در این ۸ سال تشکیل می‌شد الان وضعیت به این گونه نبود و می خواهم همه نمایندگان بدون خستگی وقت بگذارند و تصمیمات مهمی را برای جلسات بعد بگیرند تا به جمع بندی برسیم.

ربیعی با بیان اینکه بخش کودکان کار و خیابان دو دسته می باشند، گفت:‌ گروه اول کودکانی می باشند که به سبب شرایط اقتصادی نابسامان خانواده‌هایشان ناچار می‌شوند کار کنند، اما گروه دوم مورد سواستفاده بعضی اشخاص سودجو قرار می‌گیرند که در این خصوص برنامه‌هایی داریم برای شناسایی این اشخاص و برخورد نیروی انتظامی با آنها تا کودکان آسیب دیده را به سرعت تحت حمایت قرار دهیم.

او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه باید کرد تا این کودکان مجددا به چرخه کار در خیابان بازنگردند؟ گفت: باید منشا کودکان خیابانی را پیدا کنیم و برروی اصلاح ساختار خانواده‌های آنها تمرکز کنیم. عده‌ای از کودکان کار می باشند که صبح‌ها در خیابان به سر می‌برند و شب‌ها به خانه می‌روند. برای این گروه حمایت از خانواده‌ها در اولویت است، اما گروه دیگری می باشند که البته تعدادشان کم است و در خیابان زندگی می‌کنند و خانه‌ای ندارد. ما آنها را در مراکز خود نگهداری خواهیم کرد.همچنین ترجیح ما این است که کودکان فراری از خانه هایشان را نیز به کانون خانواده بازگردانیم و تفکر خانواده را اصلاح کنیم.

آمار کودکان کار

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه دربارهٔ آمار مربوط به کودکان کار و خیابان در ایران گفت:‌ آمارهای مختلف و بعضا غلوآمیزی در این خصوص بیان می‌شود. به عنوان مثال یک آمار بین المللی آمده بود که نیمی از جمعیت فعال کاری ایران را کودکان کار و خیابان تشکیل می‌دهند در حالی که این یک سیاه نمایی است و واقعیت ندارد.

او در ادامه با اشاره به واقعی نبودن آمار کودکان کار در خیابان گفت: ما باید بتوانیم به سمت واقعی کردن آمارها حرکت کنیم و ما تا آمار واقعی نداشته باشیم نمی دانیم که هدفمان چه چیز است .

ربیعی با بیان اینکه مشکل اول ما برای ساماندهی کودکان کار و خیابان در دست نداشتن اطلاعات آماری دقیق است، گفت:‌ تشکیل شورای عالی کودکان کار و خیابان مصوبه هیأت وزیران را در سال ۸۴ دریافت کرده بود اما در ۸ سال قبل جلسه‌ای در این خصوص تشکیل نشد.


khabareghtesadi.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.