رتبه جهانی وب سنجی ۱۰ دانشگاه برتر ایران

نسخه دوم رتبه بندی وبومتریک یا وب سنجی سال ۲۰۱۲ منتشر شد که بر اساس آن رتبه ۲۰ هزار موسسه آموزشی و دانشگاه جهان اعلام شده و در این میان ۵۳۰ دانشگاه ایرانی نیز مورد ارزیابی از نظر وب سنجی قرار گرفتند.

به گزارش مهر، رتبه بندی وب سنجی از سال ۲۰۰۴ تا به امروز با هدف ایجاد انگیزه برای اساتید و موسسات برای افزایش فعالیت در فضای اینترنت و افزایش بازتاب فعالیتهای آکادمیک خود سالانه دوبار منتشر می شود و اطلاعات آن تا جولای ۲۰۱۲ جمع آوری شده و بیش از ۲۰ هزار موسسه آموزشی و دانشگاهی را مورد بررسی قرار داده است.

در صورتی که عملکرد وب سنجی یک موسسه پایین تر از حد انتظار باشد، مقامات موسسه باید سیاستهای وب سنجی خود را مورد بازنگری قرار داده و موجب بهبود حجم و کیفیت انتشارات الکترونیکی خود شوند.

اکنون پایگاه رتبه بندی وب سنجی نسخه دوم رتبه بندی سال ۲۰۱۲ خود را بر اساس شاخصهایی مانند اندازه صفحات وب (size)، قابلیت مشاهده از سوی دیگران و میزان لینک هایی که مراکز دیگر به سایت اصلی داده باشند (visibility)، فایل های قابل دسترسی ( rich file) و همچنین تعداد منابع علمی سایت و میزان ارجاعات به آن (scholar) منتشر کرده است.

در این رتبه بندی جدید ۵۳۷ دانشگاه و موسسه آموزشی از ایران نیز قرار دارند که رتبه آنها تا ۲۰ هزار و ۳۳۲ متغییر است و رتبه ۵۲۸ نیز به دانشگاه تهران اختصاص یافته است.

رتبه های جهانی دانشگاه ها

بر اساس رتبه بندی جدید وبومتریک، رتبه ۱۰ دانشگاه برتر جهان همچنان در اختیار دانشگاه و موسسه های آمریکایی قرار دارد. رتبه اول تا دهم دانشگاه های برتر جهان بر اساس رتبه بندی جدید وبومتریک را به ترتیب دانشگاه های هاروارد، MIT، استنفورد، کالیفرنیا برکلی، کورنل، مینه سوتا، پنسیلوانیا، ویسکونزین مدیسن، ایلینویز و دانشگاه ایالتی میشیگان به دست آورده اند.

۱۰ دانشگاه برتر جهان از دیدگاه وب سنجی

رتبه جهانی

نام دانشگاه

کشور

۱

هاروارد

ایالات متحده آمریکا

۲

MIT

ایالات متحده آمریکا

۳

استنفورد

ایالات متحده آمریکا

۴

کالیفرنیا برکلی

ایالات متحده آمریکا

۵

کورنل

ایالات متحده آمریکا

۶

مینه سوتا

ایالات متحده آمریکا

۷

پنسیلوانیا

ایالات متحده آمریکا

۸

ویسکونزین مدیسن

ایالات متحده آمریکا

۹

ایلینویز

ایالات متحده آمریکا

۱۰

دانشگاه ایالتی میشیگان

ایالات متحده آمریکا

رتبه بندی وبومتریک در نسخه اول رتبه بندی سال ۲۰۱۲ خود ۵۳۰ دانشگاه و موسسه ایرانی را در میان دانشگاه های ارزشیابی شده خود معرفی کرده است که بالاترین رتبه ها به ترتیب به دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه علم و صنعت ایران،  دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص یافته است.

رتبه وب سنجی ۱۰ دانشگاه برتر ایران

ردیف رتبه جهانی نام دانشگاه
۱

۶۴۴

دانشگاه تهران

۲

۶۵۶

دانشگاه علوم پزشکی تهران

۳

۷۳۰

دانشگاه صنعتی امیرکبیر

۴

۷۴۱

دانشگاه فردوسی مشهد

۵

۹۷۷

دانشگاه صنعتی شریف

۶

۱۲۵۷

دانشگاه علم و صنعت ایران

۷

۱۳۱۹

دانشگاه صنعتی اصفهان

۸

۱۳۹۰

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

۹

۱۵۵۴

دانشگاه شهید بهشتی

۱۰

۱۵۸۱

دانشگاه علوم پزشکی مشهد

رتبه دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در نسخه اول سال ۲۰۱۲ به ترتیب ۵۲۸ و  ۶۶۸ بود.

در قاره اروپا نیز دانشگاه کمبریج رتبه اول، دانشگاه آکسفورد رتبه دوم، موسسه تکنولوژی سوئیس رتبه سوم، دانشگاه کالج لندن رتبه چهارم، دانشگاه اترخت رتبه پنجم، دانشگاه بولونیا رتبه ششم، دانشگاه ادینبورگ رتبه هفتم، دانشگاه پورتو رتبه هشتم و دانشگاه وین رتبه نهم و دانشگاه علوم و تکنولوژی نروژ رتبه دهم را به دست آورده اند.

رتبه وب سنجی ۵ دانشگاه برتر اروپایی

رتبه در جهان

رتبه  در اروپا

موسسه

کشور

۲۰

۱

دانشگاه کمبریج

بریتانیا

۲۵

۲

دانشگاه آکسفورد

بریتانیا

۲۹

۳

موسسه تکنولوژی سوئیس

سوئیس

۴۳

۴

دانشگاه کالج لندن

بریتانیا

۵۶

۵

دانشگاه اترخت

هلند

در کشورهای آمریکای لاتین همچنان برتری با دانشگاه های برزیلی است و این کشور در میان ۵ دانشگاه و موسسه برتر آمریکای لاتین ۴ رتبه را به خود اختصاص داده است. همچنین در میان ۵ دانشگاه برتر قاره آسیا نیز کشورهای آسیایی ژاپن، تایوان و چین و سنگاپور  رتبه های ۴۲ تا ۷۷ جهانی را به خود اختصاص داده اند.  

دانشگاه سائوپائولو از  برزیل رتبه ۱۵ جهانی، دانشگاه ملی مکزیک از  مکزیک رتبه ۴۱ جهانی، دانشگاه فدرال سانتا کاترینا از برزیل رتبه ۹۸ جهانی،  دانشگاه کامپیناس از برزیل رتبه ۱۲۱ جهانی، دانشگاه فدرال ریوگراند از برزیل رتبه جهانی ۱۲۴ را کسب کرده اند.

۵ دانشگاه برتر آسیا در وب سنجی نیز شامل  دانشگاه توکیو از ژاپن با رتبه جهانی ۴۲ ، دانشگاه ملی تایوان از  تایوان با رتبه جهانی ۵۷ ، دانشگاه کیوتو از ژاپن با رتبه جهانی ۵۹ ، دانشگاه ملی سنگاپور از سنگاپور با رتبه جهانی ۷۴ ، دانشگاه Tsinghua از چین با رتبه جهانی ۷۷ هستند.


MIGNA

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.