رسانه آزاد یعنی عریان کردن حضرت مسیح و توهین به پیامبر

در پرتوی اجرای نظریه غربی رسانه های آزاد، شاهد تقدس زدایی در میان پیروان دین مسیحیت به وسیله ی عریان کردن حضرت مسیح و مریم و همچنین دین اسلام به وسیله ی چاپ کتب شیطانی و انتشار کاریکاتورها {و فیلم ها} ی موهن از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هستیم و البته در عین حال این تقدس زدایی در میان یهودیان وجود نداردو حتی با تحقیقات علمی در راستی آزمایی یک ادعای تاریخی همچون …

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از ممتازنیوز، انتشار فیلم موهن به ساحت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم به بهانه ی آزادی بیان رسانه ها دلیلی بود بر اینکه در مورد تئوری رسانه های آزاد و آزادی بیان کمی عمیق تر بیاندیشیم:

تئوری رسانه های آزاد که ریشه در جنبش های روشنفکری قرون ۱۷ و ۱۸ میلادی و انقلاب کبیر فرانسه دارد؛ متاثر از نظرات اسمیت(۱۹۷۳) ، کاران و سیتون(۱۹۸۵) و ریورز و دیگران (۱۹۸۰) است که برای اولین بار دیدگاه آزادی مطبوعات را مطرح کردند. ویژگی عمده این نظام رسانه ای، عقل گرایی، لزوم وجود بازار آزاد، تبادل اندیشه و پذیرش مسئولیت نظارتی رسانه ها بر کارهای دولت است. بنابر این اصول و ارزش های پشت سر نظریه همان ارزش های دولت لیبرال-دموکراتیک است. در این نظریه اصل بر آزادی اظهار نظر و انتقاد است. تاکید عمده بر آزادی بای مبارزه با استبداد، کاهش اختلاف در جامعه و اصلاح اشتباهات از جمله ویژگی های این نظریه است؛ از این رو محدودیت و سانسور ممنوع بوده و انتشار هر گونه عقیده درست یا نادرست، مجاز است.

البته در عمل، اعمال آزادی مطبوعات به نفع یک طبقه ی خاص تمام شد. زیرا راه اندازی، نگهداری و توسعه ی رسانه هایی همچون خبرگزاری، تلویزیون، روزنامه های کثیرالانتشار و شبکه های ماهواره ای به هزینه های مالی زیاد و برخورداری از لابی های خاص سیاسی نیاز دارد که معمولا از عهده ی یهودیان سرمایه دار همچون روپرت مرداک بر می آید.

مک کوایل به برخی ناسازگاری ها و مشکلات این نظریه اشاره می کند. نخست، منابع مالی تامین کننده ی  نیازهای مطبوعات که به همان اندازه قدرت دولت می تواند محدود کننده ی آزادی مطبوعات باشد. دوم، به نظر می رسد این نظریه بیشتر برای این طراحی شده که از عقیده و باور دفاع کند و سخن اندکی در مورد اطلاعات دارد؛ به ویژه در رابطه با مسائلی مثل دسترسی، حریم خصوصی و نشر. یعنی جاهایی که منافع شخصی یا منافع ناشی از مالکیت وارد صحنه می شود.

سوم، این نظریه بیشتر برای این تدوین شده است که از حقوق صاحبان رسانه ها دفاع کند و نمی تواند از حقوق ژورنالیست ها و دبیران مطبوعات، یا مخاطبان و سایر برخوردار شوندگان یا قربانیان آزادی بیان دفاع کند(وینتور ، ۱۹۷۳ به نقل از مک کوایل)

در پرتوی اجرای این نظریه شاهد تقدس زدایی در میان پیروان دین مسیحیت به وسیله ی عریان کردن حضرت مسیح و مریم و همچنین دین اسلام به وسیله ی چاپ کتب شیطانی و انتشار کاریکاتورها {و فیلم ها} ی موهن از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم هستیم و البته در عین حال این تقدس زدایی در میان یهودیان وجود ندارد و حتی با تحقیقات علمی در راستی آزمایی یک ادعای تاریخی همچون هولوکاست بدترین برخوردها صورت می گیرد.

منابع:

۱- ارتباطات جمعی، دنیس مک کوایل

۲- ضمیمه آزاد ماهنامه سوره اندیشه


باشگاه خبرنگاران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.