رییس دیوان محاسبات: واریز ۵ /۱۲ میلیارد دلار مازاد فروش نفت به خزانه غیرقانونی است

به گزارش تفسیری ممتازنیوز به نقل از خبر گزاری ایسنا در تاریخ ۵ شنبه ۱۸ آبان ۹۱،

rahmani.jpg

رییس دیوان محاسبات کل کشور در توضیح بندی از گزارش تفسیری تفریغ بودجه سال ۸۹ در خصوص واریز ۵/ ۱۲ میلیارد دلار از درآمدهای نفتی دولت به خزانه به جای حساب ذخیره ارزی گفت: دولت به جای واریز درآمد مازاد فروش نفت به حساب ذخیره ارزی که بالغ بر ۵/ ۱۲ میلیارد دلار است این میزان را به خزانه واریز نموده است که این کار غیرقانونی است.

به گزارش تفسیری خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عبدالرضا رحمانی‌فضلی در حاشیه هفدهمین نشست هیات رییسه اکوسای در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در مورد صحت واریز نشدن مبلغ ۵/ ۱۲ میلیارد دلار از درآمد مازاد فروش نفت در سال ۸۹ به خزانه، گفت: این موضوعی است که امروز در روزنامه‌ها دیدم که یک اشتباه است چرا که دولت این رقم را به جای واریز به حساب ذخیره ارزی، آن را به خزانه واریز نموده است که این یک کار غیرقانونی است چون طبق قانون باید درآمدهای نفتی به حساب ذخیره ارزی واریز شود.

وی در توضیح گفت: طبق قانون، دولت هر میزان از درآمد مازاد از فروش نفت را باید به حساب ذخیره ارزی واریز کند که طبق قانون این میزان در مصارف خاص خود همچون پروژه‌ها و طرح‌های عمرانی و سرمایه‌گذاری مصرف می‌شود.

رییس دیوان محاسبات کل کشور با اشاره به گزارش تفسیری تفریغ بودجه سال ۸۹ گفت: دولت در بودجه سال ۸۹ به سبب مواجهه شدن با کسری بودجه، رقم درآمد مازاد فروش نفت را به حساب ذخیره ارزی واریز نکرده است و به جای این کار این رقم را به ریال تبدیل و آن را به خزانه واریز نموده است، این کار برای جبران کسری بودجه است این در حالی است که دولت برای کسری بودجه می‌توانست از مجلس کمک بگیرد و یا لایحه متمم بودجه ارائه دهد تا مجلس آن را به تصویب برساند.

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه حساب ذخیره ارزی بها خاص خود را دارد، گفت: عمدتا مبالغ حساب ذخیره ارزی باید برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی و عمرانی صرف شود که وقتی این میزان به خزانه واریز می‌شود طبیعتا صرف امور جاری و امور دیگر دولت می‌شود.

وی در واکنش به بعضی اظهارنظرهای انتقادی در مورد تهیه گزارش تفسیری تفریغ بودجه سال ۸۹ گفت: دیوان محاسبات در تهیه‌ی گزارش تفسیری تفریغ بودجه جلساتی را با حضور روسای دستگاه‌های اجرایی و کارشناسان برگزار نمود و گزارش تفسیری را مبتنی بر اسناد بها‌ای و درآمدی دستگاه‌های اجرایی تهیه نموده است.

رییس دیوان محاسبات کل کشور با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در سال جاری تعامل بسیار خوبی در مورد گزارش تفسیری تفریغ بودجه با دیوان محاسبات داشته است، اظهار نمود: در حوزه‌های مهمی همچون نفت، بانک مرکزی و خزانه، کمیسیون برنامه و بودجه از کارشناسان دیوان دعوت نمود که جلسات مستمری برگزار شد به طوری که کمیسیون برنامه بعد از قرائت تفریغ بودجه صحت این گزارش تفسیری را تایید نمود و می‌توان گفت که مسوولیت درست بودن گزارش تفسیری تفریغ بر عهده کمیسیون برنامه و بودجه است.

رحمانی‌فضلی در پایان گفت: باز هم حاضریم که در مراحل رسیدگی به تخلفات در هیات‌های مستشاری و دادسراها مدارک دوستان‌مان را در دولت بررسی کنیم لذا از آنها می‌خواهیم که مدارک خود را به ما ارائه دهند.

انتهای پیام


ایسنا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.