زمزمه‌های اجرای فاز دوم هدفمندی

ایسنا: بنا بر آخرین اطلاعات در چند هفته گذشته که تصمیم گیری درباره زمان و کیفیت اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در دولت در دست بررسی است، یکی از آخرین گزینه‌های بررسی شده افزایش یارانه نقدی اختصاص یافته به خانواده‌ها با تمهیداتی و در عین حال افزایش نیافتن قیمت حامل های انرژی بوده است.

البته این گزینه در بخش‌هایی از دولت با مخالفان جدی روبه‌رو است که علاوه بر بحث منابع لازم برای اجرای چنین طرحی، نسبت به مفید و منطبق بودن این گزینه با اهداف کلی بحث هدفمندی بحث دارند. با این حال این گزینه موافقانی نیز دارد که بر ممکن بودن آن با در نظر گرفتن و تامین ابعاد مناسب طرح تاکید دارند.

در حالی که دولت قصد اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه ‌ها را پیش از تصویب قانون بودجه داشت و پیش‌بینی می‌شد محمود احمدی نژاد در گفت و گوی تلویزیونی خود با مردم در ۲۹ فروردین ماه آغاز اجرای فاز دوم را اعلام کند، انتقادات برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نسبت به اجرای قانون پیش از تصویب قانون بودجه منجر به لغو این گفت و گو شد.

از سوی دیگر در حالی که دولت رقم ۱۳۵ هزار میلیارد تومان را به عنوان درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی برای بودجه سال ۹۱ پیشنهاد داده بود مجلس شورای اسلامی رقم ۶۶ هزار میلیارد تومان را تصویب کرد که مورد رضایت دولت نبود و در نتیجه در حالی که پیش بینی می شد فاز دوم قانون در خرداد ماه اجرا شود سید شمس‌الدین حسینی – وزیر امور اقتصادی و دارایی- اعلام کرد: فاز دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها هر وقت که زمان مناسب آن برسد اجرایی می‌شود. باید با توجه به ابلاغیه مجلس در ستاد هدفمندی‌ یارانه‌ها مساله را بررسی کنیم و آن وقت تصمیم‌گیری نهایی صورت گیرد.

وی با تاکید بر این‌که هیچ برنامه‌ی مصوبی درباره زمان و چگونگی اجرای این قانون نداریم ،ادامه داد:این به آن معنا نیست که قانون از دستور کار خارج شده باشد اما درباره کم و کیف و زمان اجرای فاز دوم هنوز هیچ تصمیمی نگرفته‌ایم. لذا برای هیچ چیز بیش از گمانه‌زنی ارزش قائل نیستیم و فکر می‌کنیم که فاز دوم در بهترین شرایط و زمان صورت بگیرد.

این اقدام در شرایطی است که برخی کارشناسان و نمایندگان مجلس معتقدند عدم اجرای فاز دوم قانون هدفمندی‌ آثار مثبت فاز اول را از بین می برد و در مقابل برخی کارشناسان با اشاره به تورم موجود و همچنین وضعیت نا خوشایند بخش تولید بر توقف اجرای قانون تاکید می کنند.

به گزارش ایسنا براساس قانون هدفمندسازی یارانه‌ها که در سال ۸۸ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، دولت از زمان اجرا باید طی پنج سال اقدام به آزادسازی قیمت‌ها کند. به عبارت دیگر، سالانه ۲۰ درصد آزادسازی صورت می‌گیرد و با توجه به اینکه فاز اول اجرای قانون در آذر ماه سال ۸۹ آغاز شد، اکنون حدود شش ماه از زمان تعیین شده برای اجرای فاز دوم هدفمندسازی یارانه‌ها گذشته است.

بر اساس این گزارش اگر قیمت حامل‌‌های انرژی در فاز دوم افزایش نیابد سناریوهای طراحی شده برای بنزین ۷۰۰ و هزار تومانی منتفی می‌شود. با توجه به این‌که شنیده می‌شود دولت قصد افزایش یارانه نقدی را دارد باتوجه به تصویب رقم ۴۸ هزار میلیارد تومان برای یارانه نقدی و با فرض اجرای فاز دوم از تیرماه میزان یارانه نقدی ۸۲ هزار تومان خواهد شد.


بولتن نیوز

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.