زنان باردار حتما قرص آهن و اسیدفولیک بخورند

فروردین ۱۴۰۳


محققان در تازهترین تحقیقات دریافتند که مصرف روزانه آهن برای زنان باردار در کاهش کم وزنی نوزادان و همچنین کم‌خونی بسیار موثر است.


بارداری و مکمل‌ها

همه خواهان فرزند سالم می باشند و حاضرند برای رسیدن به چنین هدفی هر نوع برنامه غذایی یا ورزشی را داشته باشند. در میان اشخاصی که اهمیت بسیاری برای روش های علمی قائلند کسانی می باشند که قبل از باردار شدن برای مشاوره به پزشک زنان مراجعه کنند.

قبل از هرچیز باید به خاطر داشت واکسیناسیون های لازم مثل زدن واکسن کزاز هر ده سال یک بار و واکسن هپاتیت هر پنج سال یک بار برای یک بارداری سالم اهمیت دارد، هر چند این واکسن ها را می توان حین بارداری هم استفاده کرد.

واکسن مهم دیگری که اهمیت بسیاری دارد، اما به هیچ عنوان حین بارداری نباید از آن استفاده کرد، واکسن سرخجه است. در صورت تزریق این واکسن باید حداقل یک تا سه ماه از یک روش جلوگیری مطمئن استفاده کرد تا به هیچ عنوان حاملگی اتفاق نیفتد.

قرص اسید فولیک و بارداری

همیشه به مادرانی که تمایل به بارداری دارند، پیشنهاد می گردد که از قرص اسید فولیک روزانه به میزان ۴۰۰ میکروگرم استفاده کنند و این کار را باید قبل از بارداری آغاز کنند تا بهترین اثر را داشته باشد و این مکمل را تا سه ماهگی ادامه دهند.

این ویتامین که «فولات» نامیده می گردد، یکی از انواع ویتامین های گروه ب است و در بدن نقش های مختلفی ایفا می کند، از جمله عملکرد سیستم عصبی و خون به این ماده معدنی مربوط است.

کمبود این ماده می تواند به مشکلات قلبی، پوکی استخوان و نقایص مادرزادی منجر شود.

به همین سبب به کسانی که تمایل به بارداری دارند، پیشنهاد می گردد حداقل یک ماه و حتی در مواردی سه ماه قبل از قطع روش جلوگیری خود و اقدام برای بارداری، آغاز به مصرف روزانه این مکمل کنند و به این ترتیب از به وجود آمدن نوزادی با نقص هایی در ستون فقرات و نخاع و مغز تا ۸۵ درصد جلوگیری کنند.

این مساله در مورد کسانی که فرزندی با مشکلات اینچنینی دارند و در مورد مادرانی که مبتلابه بیماری صرع یا تشنج می باشند، از اهمیت بالاتری برخوردار است، طوری که به این اشخاص روزانه ۵ میلی گرم اسید فولیک تجویز می گردد تا از به وجود آمدن چنین مشکلاتی در جنین پیشگیری شود.

بر خلاف تصور عمومی، مصرف اسید فولیک قبل از بارداری و در ماه های اول بارداری برای خونسازی نیست، هر چند اسید فولیک در ساخت گلبول های قرمز و درمان بعضی از انواع کم خونی نقش دارد. اسید فولیک در بعضی مواد غذایی مثل جگر، عدس، سبوس برنج، آرد سویا، لوبیا قرمز، بادام زمینی، اسفناج، شلغم، گندم و کدوحلوایی وجود دارد و مصرف این مواد غذایی به همه پیشنهاد می گردد.

از پیشنهاد های دیگر برای کسانی که تمایل به بارداری دارند، انجام آزمایش هایی برای بررسی بعضی عفونت ها و کم خونی و همین طور انجام پاپ اسمیر است تا بتوان قبل از بارداری به درمان بیماری های احتمالی در مادر پرداخت. یکی دیگر از پیشنهاد ها، درمان مشکلات دندانی است تا حین بارداری به زایمان زودرس و خطرات دیگری منجر نشود.

کپسول فیفول

قرص آهن و بارداری

یک مطالعه تازه نشان داده است که مصرف روزانه آهن طی بارداری می‌تواند خطر داشتن نوزاد کم‌وزن و همچنین کم خونی را کاهش دهد.

بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، مصرف روزانه قرص آهن حتی یک دوز کوچک در دوران بارداری می‌تواند خطر ابتلا به کم خونی را تا ۱۲ درصد و وزن کم نوزاد را تا ۳ درصد کاهش دهد.

بررسی دو میلیون زنی که هر روز از ۱۰ میلی گرم تا حداکثر ۶۶ میلی‌گرم آهن اضافی مصرف کرده بودند،‌ کاهش خطرات کم خونی و تولد نوزادان کم وزن را نشان داد.

کمبود آهن شایع‌ترین سبب کم‌خونی در دوران بارداری، به ویژه در کشورهای با درآمد کم و متوسط است.

در حالی که در بعضی کشورها مانند انگلستان، مکمل‌های آهن به طور معمول به زنان باردار پیشنهاد نشده است، سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر ۶۰ میلی گرم آهن را در روز به زنان باردار پیشنهاد می‌کند.

دکتر «بتول حیدر» نویسنده این تحقیقات از بخش اپیدمیولوژی و تغذیه در مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد گفت: حتی کشورهای با درآمد بالا می‌توانند چنین پژوهشی را اتخاذ کنند.

کارشناسان برای آن دسته از زنانی که کمبود آهن را تحمل می‌کنند، پیشنهاد می‌کنند که به منظور کاهش عوارض جانبی، از مکمل‌ها با دوز کمتر استفاده کنند.

گوشت بدون چربی، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک، آجیل و بسیاری از غلات صبحانه منابع خوبی از آهن محسوب می‌شوند.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت ممتاز


منابع:

ممتاز نیوز   

جام جم – دکتر ثریا عالمی ، جراح و متخصص بیماری های زنان و زایمان

مطالب مرتبط:

چرا زنان باردار باید قرص اسیدفولیک بخورند؟

مصرف کافی اسیدفولیک در زنان مهم است

سه ویتامین مهم در دوران بارداری

قرص آهن، مضر یا مفید؟

… درحال بارگذاری


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش سلامت
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.