سردرد سینوزیت چگونه است؟


سردردهای سینوسی موجب درد شدید در استخوان های گونه ها، پیشانی و بینی می شوند. معمولا درد با هر حرکت ناگهانی تشدید می یابد. گرفتگی بینی، کیپ شدن گوش ها، تب و ورم صورت از دیگر علائم آن می باشند.


سردرد سینوزیت

پاییز، فصل آلرژی هاست و فصل عود کردن سینوزیت. سینوزیت، بیماری شایعی ست و گاهی با سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفته می شود.

سینوزیت معمولا بر اثر آلرژی یا ویروس ایجاد می شود. این بیماری درواقع التهاب سینوس های متصل به بینی است.

سردردهای عجیب و غریب و طولانی همراه با گرفتگی بینی از علائم آن است. گاهی ترشحات بینی آنقدر زیاد می شود که از همه کار می افتید و مجبور می شوید دستمال کاغذی به دست در همه جا ظاهر شوید.

سردردهای ناشی از سینوس‌ها هنگامی رخ می دهد که سینوس‌ها- حفرات‌های پر از هوای اطراف بینی، چشم‌ها و گونه‌ها- پرخون و ملتهب می‌شوند.

سردرد سینوزیتی، سردرد خاصی ست. اول صبح دردش بیشتر است و هنگام خم شدن شدید می شود. سینوزیت علاوه بر سردرد، درد گونه هم می آورد. در این جور مواقع معمولا با دندان درد اشتباه می شود، اما اگر به تک سرفه ها و بدخوابی توجه کنید، می فهمید که مبتلا به سینوزیت هستید.

کم رمقی، احساس خستگی و ضعف عمومی بدن و گاهی هم چشم درد از عوارض این بیماری ست.

سینوزیت بسیار شایع است، اما می توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد.

دود سیگار در تشدید آن اثر زیادی دارد، پس باید از سیگار و سیگاری ها اجتناب کنید.

اگر به درمان سینوزیت توجه نکنید، احتمال آبسه مغز و مننژیت (التهاب و عفونت پرده مغزی) وجود دارد و بعد از درمان هم باید احتیاط کرد تا عود نکند و به مزمن تبدیل نشود

حتما برای درمان سینوزیت به پزشک مراجعه کنید، اما استفاده از بخور نیز موثر است.

سینوزیت از آن بیماری هایی است که کمتر جدی گرفته می شود، اما شما این اشتباه را مرتکب نشوید. سردردهای سینوزیتی، سردردهای طولانی و دردناکی ست و تشخیص آن آسان.

اگر چه خیلی از سردردهای مزمن تحت عنوان سردرد سینوسی شناخته می شوند، اما بیشتر این سردردها در واقع سردردهای میگرنی یا سردردهای تنشی می باشند.

درمان سردرد بر اساس نوع آن متفاوت می باشد. به این دلیل است که برای پزشک شما مهم است تعیین کند که آیا علائم سردرد شما واقعا مربوط به سینوس است یا نه. اگر سردرد شما واقعا مربوط به سینوس باشد، به احتمال زیاد تب خواهید داشت.

اما تاریخچه و سوابق جسمانی شما برای تعیین اینکه آیا سینوس های شما مسدود هستند یا نه کافی است، اما در برخی موارد نیاز به سی تی اسکن و ام آر آی می باشد.

درمان سردردهای سینوسی

در درمان سردرد سینوسی در واقع باید عفونت درمان شود.

در درمان این نوع سردرد از آنتی بیوتیک ها و آنتی هیستامین یا ضد احتقان ها برای بهبود علائم استفاده می شود.

اسپری های ضد احتقان می تواند به مدت سه روز مورد استفاده قرار گیرند، اما استفاده ی طولانی مدت از آنها بر بهبود علائم تاثیر گذاشته و ممکن است بیماری شما را بدتر کند.

توصیه می کنیم قبل از استفاده از هر دارویی با پزشک مشورت کنید، چرا که استفاده از برخی داروها ممکن است بیماری شما را بدتر کند.

گفتنی است ضداحتقان ها می توانند فشار خون را افزایش دهند. اگر فشار خونتان بالا است قبل از استفاده از این داروها با پزشک خود مشورت کنید.

اقدامات ساده ای مانند استفاده بیشتر از نوشیدنی ها یا شستن بینی با آب نمک می تواند برای بهبود سردرد مفید واقع شود

این تصور که آلرژی ها مسبب سردردهای سینوسی هستند، غلط است. اگرچه آلرژی ها می توانند موجب التهاب سینوس ها شوند و این امر منجر به سردرد می شود.

اگر آلرژی داشته باشید، درمان آلرژی شما سردرد شما را بهبود نخواهد بخشید. دو درمان جدا برای آن ها لازم است. برای اینکه از درمان درست بهره مند شوید باید به پزشک مراجعه کنید.

از یک دستگاه بخور یا یک اسپری بینی محلول نمکی مطابقه دستور پزشک استفاده کنید، تا به کاهش علائم سینوزیت کمک شود.

 اگر مبتلا به آلرژی و آسم هستید، از پزشک بخواهید آنها را تحت کنترل در آورد.

 به آرامی سر و گردن‌تان را تحت کشش قرار دهید.

فرآوری: نیره ولدخانی

بخش سلامت ممتاز


منابع:

ممتاز نیوز

همشهرى

مطالب مرتبط:

آشنایی با ۱۰ نوع سردرد

کودکان استریل، بیشتر دچار آلرژی و سینوزیت می‌شوند

درمان سینوزیت را عقب نیندازید

سینوزیت در سرما بدتر می‌شود

درمان خانگی مشکلات سینوس‌ها

سینوزیتی ها بخور گرم دهند

دردسرهای سینوزیت

آغاز درگیری با سینوزیت

تشدید سینوزیت با شروع سرما

اول سرما؛ اول سینوزیت

عسل برای درمان سینوزیت مزمن

… درحال بارگذاری


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش سلامت

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.