سرطان ریه با قطع استعمال دخانیات قابل پیشگیری ترین سرطان است

سرطان ریه اولین عامل مرگ در میان همه سرطان هاست و این در حالی است که با قطع استعمال دخانیات قابل پیشگیری ترین سرطانهاست.

 دکتر بهزاد رحمانی فوق تخصص جراحی توراکس با هشدار نسبت به مرگ و میر فراوان در زمان تشخیص سرطان ریه به خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در مبتلایان به سرطان ریه علائم و نشانه های بیماری دیرتشخیص داده می شود و  شاخص ترین علامت سرطان ریه طول کشیدن سرفه بیشتر از ۲ هفته و در مراحل پیشرفته تر دفع خلط خونی و کاهش وزن است.
وی ادامه داد: در افراد سیگاری، سرفه و دفع خلط جزو زندگی آنهاست از این رو چنانچه این علائم براثر ابتلا به سرطان ریه بروز کند فرد این علائم را جزو نشانه های عادی می داند و با مراجعه دیرهنگام سبب پیشرفت بیماری می شود.
وی با بیان این که سرفه طول کشیده علامت اختصاصی سرطان ریه نیست و در دیگر بیماری ها نظیر سل، برونشیت ساده و حتی آلرژی بروز می کند، افزود:  در سرفه های طول کشیده سرطان باید یکی از گزینه های مهم مورد بررسی قرارگیر دو  قدم بعدی برای تشخیص قطعی بیماری برونکوسکوپی(آندوسکوپی دستگاه تنفس) است؛ همچنین ۵۰ درصد مراجعه کنندگان به پزشک به علت سرطان ریه غیرقابل جراحی هستند و  از ۵۰ درصد باقی مانده ، ۲۵ درصد در حین عمل ضایعه غیر قابل برداشت دارند.
دکتر رحمانی ادامه داد: از ۲۵ درصد باقی مانده با درمان جراحی فقط ۵ درصد آنها ۵ سال عمر می کنند بنابراین با توجه به نتایج درمانی نه چندان قابل قبول و موفق در سرطان ریه بدلیل نداشتن تست غربالگری، پیشگیری و قطع استعمال دخانیات بهترین درمان است.
وی با تاکید بر درمان دشوار و ناموفق سرطان ریه در ادامه درمان اصلی این سرطان را جراحی برشمرد و افزود: البته در مواردی پس از جراحی شیمی درمانی و رادیوتراپی برحسب یافته های پاتولوژیک انجام میشود.
عضو کمیته علمی هفتمین کنگره انجمن علمی جراحان عمومی ایران با اشاره به وجود عوامل فراوان کارسینوژن در سیگار گفت: کاغذ سیگار، توتون، نیکوتین و… همگی سبب تحریک در برونش و حتی تغییر ژنی در افراد می شود.
وی با بیان این که آلودگی هوا به شدت سیگار و استعمال مواد دخانی در بروز سرطان ریه موثر نیست، ادامه داد: آلودگی هوا ناشی از آزبست و پشم شیشه سبب بروز سرطان پرده دور ریه(پرده جنب) با پریود زمانی طولانی می شود به طور مثال افراد در معرض غبار آزبست(پشم شیشه) در دوره زمانی ۳۵ ساله به سرطان ریه مبتلا می شوند.
دکتر رحمانی با بیان این که سرطان ریه در نژاد کرد و آریایی شایع تر است، یادآور شد: در این اقوام سیستم ایمنی ضعیف تر است همچنین برخی سرطان ها نظیر آدنوکاسینوما در زنان به علت عوامل هورمونی شایع تر است وارتباط‌مستقیم سرطان‌ریه با استعمال‌ دخانیات‌از عوامل‌شناخته شده است به طوری که ۹۹ درصد مبتلایان به سرطان ریه به اسم اسکواموس سل سیگاری هستند.  
گفتنی است :هفتمین کنگره سالیانه انجمن علمی جراحان عمومی ایران با حداکثر امتیاز بازآموزی (مدون و مداوم) ویژه پزشکان عمومی و متخصصان جراحی و داخلی به همراه کارگاههای آموزشی ۲۹ تا ۳۱ شهریور ۹۱ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی تهران برگزار می‌شود./عط


باشگاه خبرنگاران

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.