سهم جمعیت دانشجویی تا پایان برنامه پنجم توسعه/ آمار دانشجویان کاردانی افزایش می یابد

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به پوشش جمعیت دانشجویی کشور بر اساس سند آمایش آموزش عالی سهم دانشجویان در مقاطع مختلف تحصیلی شامل کارشناسی، کارشناس ارشد و دکتری را اعلام کرد.

رضا عامری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پوشش آموزش عالی تا پایان برنامه پنجم توسعه بر اساس سند آمایش آموزش عالی با یادآوری اینکه پوشش جمعیت دانشجویی در انتهای برنامه پنجم توسعه با تعداد ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار جوان ۱۸ تا ۲۴ساله با کاهش مواجه می شود، درباره پوشش آموزش عالی در برنامه چهارم توسعه، گفت: در برنامه چهارم پوشش آموزش عالی ۳۰ درصد بوده است یعنی باید ۳۰ درصد جوانان تحت  پوشش آموزش عالی قرار می گرفتند و این عدد در برنامه پنجم توسعه ۴۰ درصد هدفگذاری شده بود.

وی ادامه داد: هر چند به نظر می رسد میزان پوشش جمعیت دانشجویی در برنامه پنجم توسعه ۱۰ درصد افزایش داشته است اما به خاطر کاهش جمعیت دانشجویی تقریباً به عددی معادل برنامه چهارم توسعه می رسیم، در برنامه چهارم توسعه ۳ میلیون و ۴۹۰ هزار جوان برای تحت پوشش قرار گرفتن پیش بینی شده بودند و این عدد برای برنامه پنجم توسعه ۳ میلیون و ۷۷۰ هزار نفر پیش بینی شده است.

رئیس مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم، با اشاره به سهم مقاطع مختلف از جمعیت دانشجویی تا پایان برنامه پنجم توسعه اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی آمایش آموزش عالی، سهم دانشجویان دکتری بین ۳۶ هزار تا ۴۰ هزار نفر باید باشد که هم اکنون به این عدد رسیده ایم.

وی درباره سهم جمعیت دانشجویی در مقطع دکتری، اظهار داشت: سهم دکتری باید سالانه حدود ۱٫۲ درصد، حداقل رشد داشته باشد و برای سال ۹۳ افزایش این تعداد افزایش یابد، امسال تعداد دانشجویان دکتری باید به ۰٫۹۳ درصد کل جمعیت دانشجویی می رسید که به این عدد نزدیک شدیم و برای سال ۹۳ این پیش بینی به ۱٫۰۷ درصد باید برسد و در پایان برنامه نیز به ۱٫۲ خواهیم رسید.

عامری اظهار داشت: دوره های تحصیلات تکمیلی یک روند افزایش خواهند داشت.

عامری با اشاره به سهم جمعیت دانشجویی در مقطع کارشناسی ارشد، گفت: سهم دانشجویان کارشناسی ارشد باید تا پایان برنامه پنجم توسعه بین ۳۶۰ هزار و ۴۱۰ هزار نفر متغیر باشد که این عددها تحقق یافته است.

این مقام مسئول وزارت علوم درباره سهم جمعیت کارشناسی به عدد ۲ میلییون و ۳۰۰ هزار تا ۲ میلیون و ۴۴۰ هزار نفر اشاره کرد.

رئیس مرکز نظاارت و ارزیابی وزارت علوم با تاکید بر اینکه هر چند علاقمندیم جمعیت کاردانی افزایش یابد اما هنوز در این مقطع مقداری از نظر جمعیت دانشجویی عقب هستیم، ادامه داد: سهم کاردانی تا پایان برنامه پنجم توسعه حداقل باید به یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر برسد که این عدد هم اکنون نزدیک به یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است؛ بنابراین دوره های کاردانی و مهارتی باید تقویت شوند.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.