سه راهکار برای ارتباط و توجه به امام زمان‌(عج)

هرچه شناخت انسان نسبت به امام بیشتر باشد، امکان ارتباط روحی با او، بیشتر است؛ زیرا وقتی بدانیم که امام حجت خدا بر زمین و آگاه به همه حالات است، همیشه خود را در محضر او حس می‌کنیم .
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از مرکز خبرحوزه،‌ سه راهکار ارتباط و توجه به امام زمان که  شاید نیم‌نگاه حضرتش؛ تلألویی از حیات معنوی را در قلبمان ارائه می شود.

*چگونه می‌توانیم با امام زمان‌(عج)  خود رابطه داشته باشیم؟

بعضی از راه‌های ارتباط و توجه با امام عبارتند از:

الف) معرفت امام‌(ع)

هرچه شناخت انسان نسبت به امام بیشتر باشد، امکان ارتباط روحی با او، بیشتر است؛ زیرا وقتی بدانیم که امام حجت خدا بر زمین و آگاه به همه حالات است، همیشه خود را در محضر او حس می‌کنیم و همین سبب توجه قلبی بیشتر نسبت به آن بزرگوار است که منشا صلاح و اصلاح نفس انسان می‌شود.

امام مهدی‌(عج) فرموده است:

انا نحیط علما بانباءکم و لا یعزب عنا شیئا من اخبارکم

ما همه خبرهای شما را می دانیم  و هیچ چیز از شما بر ما پنهان نیست.

ب) توسل به آن حضرت

توسل یعنی برای رسیدن به هدف، از وسیله‌ای مناسب کمک بگیریم. در زندگی دنیا، مقصد ما خدا  و رضای اوست و برای رسیدن به این هدف، بهترین وسیله، انسان کامل است که نماینده خدا و حجت او و راهنمای بشر از سوی اوست و خداوند ما را به پیروی و هم‌راهی و توسل به امام دستور داده و فرموده: «و کونوا مع الصادقین» و طبق روایات فراوان مراد از صادقین، ائمه هدی(علیهم السلام) و آخرین آنها وجود مقدس امام مهدی‌(عج) است که باید به آن حضرت متوسل شویم و از او برای پیمودن راه مستقیم الهی کمک بخواهیم و خود را تحت تربیت و تعلیم او قرار دهیم.

از امام مهدی‌(عج) نقل شده که فرمودند:

ما ساخته شده و تربیت یافته خداییم و مردمان تربیت شده ما.[۱]

و از امام رضا‌(ع) نقل شده که فرمودند:

وقتی بلا و گرفتاری بر شما فرود آمد، به وسیله ما از خدا کمک بخواهید و این همان است که خداوند فرموده: «و برای خداست اسم های نیکو، خدا را به آن اسم ‌ها بخوانید».[۲]

ج) دعا برای فرج آن بزرگوار

دعا بهانه بسیار خوبی برای ایجاد رابطه با امام زمان‌(ع) و تقویت آن است. چه زیباست که ظهور مهدی‌(عج)  نهایت آرزوی یک مومن منتظر باشد و در همه جا و همه وقت برای تعجیل فرج او دعا کند؛ به این وسیله رابطه روحی عمیقی بین او و امامش برقرار می‌شود و تاثیر فراوانی در جنبه رفتاری او می گذارد و او را برای فرج آن حضرت آماده می‌کند. راستی کسی که شب و روز دغدغه فرج امام غایب خود را دارد و بزرگترین آرزویش ظهور مراد و محبوب اوست، به امام نزدیک‌تر است یا آن که حباب های فراوانی بر فکر و ذهن او قرار گرفته و آرزو‌های کوچک و بزرگ مادی، فکر و ذهنش را به خود مشغول کرده و تمام همت و اقدام او را در چارچوب همان آرزوها محصور کرده است؟!

امام مهدی‌(عج)  فرمودند:

اکثروا الدعاء بتعجیل الفرج فان ذلک فرجکم[۳]

برای تعجیل فرج زیاد دعا کنید؛ به راستی که فرج شما در آن است.

منبع: مهدویت، پرسش‌ها و پاسخ‌ها


خبرگزاری آریا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.