شناسایی یک گونه تازه غزال در ایران

۱۴اردیبهشت،

شناسایی یک گونه جدید غزال در ایران

 متخصصان ایرانی در جریان یک طرح مطالعاتی دربارهٔ جمعیت های غزال ایران، گونه ای تازه از غزال ها را در حاشیه خلیج فارس شناسایی کردند.

به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا رضایی- استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان- که در طرحی تحقیقاتی به دنبال بررسی جمعیت های پراکنده غزال در کشور بود به همراه گروه خود موفق شد گونه «آهوی شنی» را که پیش از این تصور می شد در ایران زیست نمی کند در منطقه موند بوشهر شناسایی کند.

وی  دربارهٔ شناسایی این گونه غزال توضیح داد: انتظار تیم تحقیقاتی رو به رو شدن با یک گونه تازه نبود بلکه هدف اصلی مدیریت و شناخت تنوع ژنتیکی جمعیت های غزال ایران تعیین شده بود تا بتوان بر اساس آن یک برنامه نوین مدیریتی برای رفع مشکل داخل آمیزی و تولیدمثل جمعیت های آهوی ایران تدوین کرد.

به گفته رضایی پیش از این تصور می شد که جمعیت غزالی که در موند بوشهر زیست می کنند از گونه آهوی شنی می باشند.

وی با تاکید بر اینکه تاکنون گزارشی مبنی بر حضور این غزال در کشور ارائه نشده است، خاطرنشان کرد: زیستگاه آهوی شنی در شبه جزیره عربستان است و به نظر می رسد از شمال غربی خلیج فارس وارد ایران شده و به نقاط دیگر نیز عزیمت کرده باشد.

رضایی ادامه داد: برای شناسایی مکان پراکنش این گونه باید مطالعات بیشتری بر روی جمعیت های غرب زاگرس یعنی استان خوزستان و ایلام انجام شود.

این استاد دانشگاه دربارهٔ دیگر گونه های غزال موجود ایران توضیح داد: پیش از این تنها سه گونه غزال ایرانی، غزال کوهی و غزال هندی گزارش شده بود که تنها زیستگاه غزال کوهی در ایران جزیره فارور است و زیستگاه های دیگر یک و یا دو گونه از این غزال ها را در خود جای داده اند.

خلیج فارس، رتبه اول تنوع غزال در ایران

به گفته وی منطقه خلیج فارس از نظر تنوع غزال ها در ایران رتبه اول را دارد و هر چهار گونه شناسایی شده در آن جمعیت هایی دارند.

رضایی در میان گونه های قدیمی تر غزال در ایران، غزال کوهی را دارای اهمیت خاصی می داند چرا که تنها یک جمعیت از آن در جزیره فارور وجود دارد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: به نظر می رسد که خلیج فارس نقطه تلاقی گونه های مختلف غزال، گونه شنی با منشأ افریقایی و گونه های کوهی، ایرانی و هندی با منشا آسیایی باشد که البته باید دربارهٔ منشأ گونه کوهی بیشتر مطالعه شود.

وی و همکارانش در چند ماه قبل گونه آهوی شنی را در منطقه خلیج فارس شناسایی کرده اند و مطالعات تکمیلی آنها بر روی این گونه تازه ادامه دارد که به زودی نیز مقاله ای دربارهٔ این کشف علمی منتشر خواهد شد.

/۱۱۱/


اخبار راسخون / محیط زیست
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

تا این لحظه ۲نظر ثبت شده
  1. سید باقر موسوی:

    البته خوبه ولی ما از غافله خیلی دور هستیم بسیاری از گونه های جانوری و گیاهی هنوز در کشور بصورت نا شناخته باقی مانده اند. البته حضور این گونه را قبلا متخصصین خارجی در جنوب ایران ذکر کرده اند.

    • ممبینی:

      واقعا حرفتان کاملا درسته. دانشمندان ما کشف شده ها را دوباره و از نو کشف میکنند! فکر کرده اند کسی نمی داند و متوجه این کار تکراری نمی شود.

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.