طرح آمریکا برای به قدرت رساندن شاهزادگان جوان در کشورهای عربی منطقه

اردیبهشت ۱۴۰۳

منابع خبری از تماس‌ واشنگتن با شاهزادگان جوان حاکم بر کشورهای عربی خلیج فارس برای به دست گرفتن قدرت و اجرای بعضی اصلاحات با هدف کاهش فشارهای مردمی در این کشورها خبر می‌دهند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از هفته‌نامه فلسطینی المنار، محافل مطلع آمریکایی تاکید می‌کنند، دولت آمریکا از طریق گروه‌های ویژه‌ای که تشکیل داده و متشکل از عناصری از دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی این کشور است، تماس‌های گسترده‌ای را با شاهزادگان جوان خاندان‌های عربی حاکم بر کشورهای عربی خلیج فارس آغاز کرده تا از اقدام امیر قطر در انتقال قدرت به نسل جوان تبعیت کنند.

این محافل آگاه تاکید می‌کنند که عربستان سعودی در راس فهرستی است که آمریکا برای ایجاد تغییر در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس قرار دارد و سبب این امر را باید در تمایل آمریکا به تضمین و حفظ ثبات و استقرار در منطقه خلیج فارس ملاحظه کرد.

به گفته این منابع، دولت آمریکا از یک سو برای حفظ ثبات و استقرار در خلیج فارس و از سوی دیگر برای کاهش فشارهایی که بر مردم کشورهای این منطقه ملاحظه می‌شود و همچنین تحرکات و اعتراض‌های مردمی جاری در بعضی از این کشورها مانند بحرین تلاش می‌کند، گام‌های پیشگیرانه‌ای بردارد.

بنابر اظهار این محافل آمریکایی، واشنگتن تلاش دارد، با روی کار آوردن شاهزادگان جوان به قدرت در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، تاثیر نبود پادشاهان و شاهزادگان پیر و فرتوت این کشورها احساس نشود. افزودن بر اینکه واشنگتن بر این باور است که شاهزادگان جوان بیش از شاهزادگان پیر و فرتوت این رژیم‌های عربی به غرب و در راس آنها آمریکا وفادار می باشند.

در واقع به اعتقاد واشنگتن اگر پادشاه و شیوخ مسن کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به آمریکا وفادار می باشند، شاهزادگان جوان آمریکایی و غربی می باشند، چون اکثر آنها تحصیلات خود را در کشورهای غربی طی کرده‌اند و شاهزادگان با نفوذ و قدرتمند آنها روابط گسترده و عمیقی با دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی اروپایی و آمریکایی دارند، به عبارت دیگر سیاست کشورهایی که در آنها تغییراتی در عرصه حکومتی روی می‌دهد، تاثیری بر وفاداری آنها بر غرب نخواهد گذاشت و رسیدن نسل جوان این شاهزادگان به قدرت تنها تضمین کننده ارتباط و وابستگی آنها به غرب است.

این محافل در ادامه توضیح می‌دهند: اقداماتی که هم اکنون و در آینده ممکن است، دربارهٔ برکناری و به قدرت رسیدن بعضی اشخاص در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس شاهد آن باشیم و طی روزهای قبل در قطر شاهد آن بودیم، را تنها باید نمایش‌های صوری «اصلاح و تغییر» در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس به شمار آورد که قهرمانان آنها شاهزادگان جوان خاندان‌های حاکم بر این کشورها می باشند و قرار است تا با روی کار آمدن این شاهزادگان بحث‌ها و صحبت‌هایی در خصوص برنامه‌های اصلاح و تغییر و تحول در این کشورها بر زبان آورده شود که بالطبع تمام این سخنان و برنامه‌ها صوری و شکلی خواهد بود تا مانع شکل گیری اعتراض‌های مردمی در این کشورها یا توسعه و گسترش آنها شود.

آنان همچنین می‌گویند: این روند انتقال قدرت روندی است که آمریکا بر آن اشراف و نظارت دارد و این سبب می‌شود تا از یک سو واشنگتن شاهزادگان مورد نظر خود را در این کشورها روی کار بیاورد و از سوی دیگر مانع بروز درگیری و نزاع شاهزادگان برسر قدرت شود و این موضوع به شکلی ویژه بر کشور عربستان سعودی منطبق است.

همچنین این منابع تاکید می‌کنند: هر روز گزارش‌های تازهی دربارهٔ رقابت و درگیری‌ شاهزادگان جوان سعودی که تلاش دارند، مراتب بالاتری را در دستگاه حکومتی عربستان احراز کنند، به دست واشنگتن می‌رسد که رقابتی سخت، گسترده و خطرناک است و نه تنها ثبات و استقرار در عربستان که ثبات و امنیت منطقه را نیز متزلزل خواهد کرد و این اصلا به سود کشوری همچون آمریکا به طور خاص و غرب به طور عام نیست، به ویژه آنکه تهدید منابع نفتی عربستان بازتابی منفی بر اقتصاد جهانی می‌گذارد.

منبع : فارس


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.