طرح بشردوستانه پویا خزاعلی

اختصاصی معماری نیوز: 

تأکید پروژه اکتشافی سازه گلی بر طرحی بشردوستانه بر پایه اصول ساختاری با بودجه کم و پایدار می‌باشد. این کارگاه نه تنها دانش‌آموزان را با تجارب علمی غنی روبرو می‌سازد بلکه فرصتی برای رسیدگی به مناطق توسعه نیافته خواهد بود.

متن زیر توضیحات آقای کِن اسمیت (Ken Smith)یکی از مدیران شرکت «معماری برای بشریت» در سانفرانسیسکو در مورد سازه مذکور می‌باشد:

پس از چندین ماه بحث و گفتگو در هیأت مدیره، دوست و همکار عزیز ما آقای پویا خزاعلی (Pouya Khazaeli) به وطنش ایران بازگشت تا پروژه را در شهر کرمانشاه اجرا نماید.

 پویا و تیم بلندپروازش مشتاق ترویج طرح بشردوستانه بودند و علاقه خاصی به تکنیک‌های سازه‌ای پایدار و کم¬خرج برای مناطق توسعه نیافته در مرز بین ایران و عراق داشتند.

نمونه اولیه سازه شامل ساختار بامبو، شاخه‌های درخت و دیوارهای گلی، است. شاخه درختان را شهردار کرمانشاه که در پروژه راه‌سازی مجبور به قطع برخی از درختان شده بودند در اختیارشان قرار داد. هزینه ساخت هر بنا ۹۰۰ دلار آمریکا است و همکاران قصد دارند ده تا بیست خانه بسازند.

 قرار است اولین نمونه این سازه به عنوان خوابگاه دانشجویی در دانشگاه رازی بنا شود.

پیرو اجرای این پروژه در کرمانشاه، از تیم برای شرکت در فستیوال Grains D’Isère 2012در فرانسه دعوت به عمل آمد. این تیم همچنین ساخت دهکده‌ای برای کودکان بر اساس همین تکنیک را در برنامه کاری خود گنجانده است.کارگاه آنها که بدان لقب «خانه سه بچه خوک» داده‌اند، بر اساس رویکردهای علمی و هنری برای آشنا کردن کودکان با مواد طبیعی است به این صورت که آگاهیشان را نسبت به تنوع و غنای محیط پیرامون بالا می‌برد.




آخرین اخبار

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.