قطع دست دلالان از بازار زعفران و تثبیت قیمت با راه‌اندازی بانک زعفران

۲۴م دیماه ،

0-4.JPG

دبیر شورای ملی زعفران تاکید کرد: با تزریق ۱۰۰ میلیارد تومان به صنعت زعفران و ایجاد بانک زعفران ضمن خرید و ذخیره‌سازی حدود ۷۰ تن زعفران مرغوب، بازار داخلی و خارجی زعفران تثبیت می‌شود و علیرغم قطع شدن دست دلالان، سود این بازار نصیب کشاورزان خواهد شد.

فرشید منوچهری در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در قبل پیشنهادی از سوی شورای ملی زعفران داده شد تا با تزریق حدود ۱۰۰ میلیارد تومان بانک زعفران ایجاد شود که ضمن خرید و ذخیره سازی حدود ۷۰ تن زعفران مرغوب، بتوان به فروشندگان بابت هر کیلوگرم زعفران، یک میلیون تومان تسهیلات پرداخت و زعفران خریداری شده را به عنوان ضمانت تسهیلات پذیرفت.

وی افزود: با تزریق حدود ۱۰۰ میلیارد تومان به بانک زعفران، همواره حدود ۷۰ تن زعفران در گردش در این بانک ذخیره می‌شود.

دبیر شورای ملی زعفران اظهار کرد: ایجاد این بانک، عاملی برای تثبیت بازار داخلی و خارجی زعفران خواهد بود و علیرغم قطع شدن دست دلالان، سود این بازار نصیب کشاورزان خواهد شد.

منوچهری با اشاره به مطرح شدن راه‌اندازی بورس زعفران در سال‌های قبل اظهار کرد: امکاناتی مانند ساختمان و بودجه مناسب برای کارگزاران بورس زعفران در نظر گرفته شد اما پس از مدتی متوقف شد و در حال حاضر خبری از بورس نیست.

وی با بیان این‌که زعفران نمی‌تواند با شرایط کنونی در بورس عرضه شود افزود: کالایی توانایی عرضه در بورس را دارد که قیمت ثابت و شرایط متعادل داشته باشد اما زعفران این شرایط را نداشته و کشاورزان محصول را به صادر‌کنندگان می‌فروشند.

دبیر شورای ملی زعفران گفت: برای ایجاد بستر حضور زعفران در بورس باید زمینه‌ی آن را فراهم کرد تا بتوان این محصول را به بهترین قیمت و کیفیت عرضه کرد.

به گفته منوچهری یکی از شرایط ایجاد بستر برای عرضه زعفران در بورس تثبیت قیمت این محصول است که به وسیله خرید تضمینی از سوی دولت، آن‌ هم با قیمت مناسب و پرداخت به موقع امکان‌پذیر است.

وی با بیان این‌که دولت برای تثبیت قیمت زعفران باید این محصول را به صورت نقدی بخرد گفت: قیمت زعفران را می‌توان از طریق عرضه‌ی آن کنترل کرد؛ به عنوان مثال اگر در یک روز یک تن زعفران خرید و فروش شود، قیمت این محصول به صورت ناگهانی افزایش یافته و اگر چند روز خرید و فروشی صورت نگیرد، قیمت آن کاهش می‌یابد.

دبیر شورای ملی زعفران با انتقاد از نبود ساز و کار مناسب برای عرضه‌ی زعفران در بورس عنوان کرد: در قبل برای حضور و عرضه همه محصولات کشاورزی در بورس وعده‌هایی داده شد اما تاکنون هیچ ساز و کاری برای آن‌ طراحی نشده است و مانند بورس محصولات کشاورزی استان گلستان وضعیت نامشخصی دارد.

انتهای پیام


ایسنا
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.