لیزر دندان‌هایتان را زرد می‌کند

جام جم آنلاین: کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که داشتن دندان‌هایی سفید و درخشان را دوست نداشته باشد، حتی عده‌ای هم حاضرند برای داشتن یک لبخند سفید و زیبا هر بهایی را بپردازند؛ گاهی هم افراد به دلیل در پیش داشتن یک مراسم خاص مثل عروسی، تمایل دارند به سرعت از رنگ زرد دندان خود رها شوند و به همین خاطر نیز دست به دامان لیزردرمانی می‌شوند.

در چنین شرایطی بهره‌گیری از لیرزدرمانی به عنوان یک راهکار درمانی نوین، بهترین گزینه برای سفید کردن دندان‌ها به نظر می‌رسد. گرچه داشتن دندان‌های سفید و درخشان از این طریق، بهای سنگینی خواهد داشت؛ بهایی که از جنس پول نیست.

دکتر عباس کمالی، دندانپزشک و متخصص جراحی لثه به «جام‌جم» می‌گوید: می‌توان برای سفید کردن دندان از لیزر استفاده کرد، اما باید این نکته را در نظر داشت که استفاده از لیزر برای سفیدی دندان عوارض مختلف و ازجمله آسیب‌دیدگی سطح مینا و تشدید زردی دندان را برای فرد مراجعه‌کننده به همراه دارد.

کاربرد لیزر در زیبایی دندان‌ها

استفاده از لیزر فقط جنبه درمانی ندارد و بسیاری از مردم برای سفیدی و زیبایی دندان خود سراغ لیزردرمانی می‌روند.

دکتر کمالی با اشاره به برخی عوارض لیزردرمانی در فرآیند سفید کردن دندان‌ها می‌گوید: اگر شما دندان سالمی دارید که فقط قسمت کوچکی از آن زردرنگ است، اصلا درست نیست که برای سفید کردن آن از لیزر استفاده کنید، زیرا لیزر باعث آسیب سطح مینای دندان می‌شود و پس از مدت کوتاهی، زردی دندان تشدید می‌شود و در نتیجه دوباره رنگ دندان یا همان جرم اولیه به حالت قبل برمی‌گردد.

این دندانپزشک تاکید می‌کند: البته در شرایط ویژه‌ای استفاده از لیزرها مشکل چندانی ندارد؛ فرض کنید یک فرد سیگاری که بسیاری از دندان‌هایش کاملا زرد شده است و دوست دارد که مثلا برای مراسم عروسی‌اش، رنگ زرد دندان‌هایش را تغییر دهد، در این حالت می‌توان از لیزر برای سفیدی دندان استفاده کرد، ولی به طور کلی استفاده از لیزر برای سفیدی دندان پیشنهاد نمی‌شود.

لیزر دندانی به جای دندانپزشک جراحی می‌کند

دندانپزشکان در درمان بیماری‌های دهان و دندان، از انواع لیزرهای دندانی (حرارتی و غیرحرارتی) استفاده می‌کنند که از هر کدامشان به تناسب جنس و عمق بیماری استفاده می‌شود.

دکتر کمالی با اشاره به این که از لیزر حرارتی بیشتر در جراحی‌های دهان و دندان استفاده می‌شود، عنوان می‌کند: از این لیزر‌ها در عمل‌های جراحی‌های بافت نرم یعنی لثه به منظور استریل کردن محل جراحی دهان و دندان یا بریدن بافت‌های نرم استفاده می‌شود.

وی می‌افزاید: این نوع لیزر جراحی، علاوه بر آن که بافت نرم را می‌برد، همزمان خون را هم بند می‌آورد، محل جراحی را استریل می‌کند و در کل، محیطی عاری از میکروب را در محل جراحی دهان و دندان پدید می‌آورد؛ این در حالی است که امکان ندارد جراح بتواند چنین نتیجه مطلوبی را با استفاده از تیغ جراحی یا توربین‌های تراش‌دهنده جراحی کسب کند.

لیزر و مقابله با سرطان دهان

دکتر کمالی با تاکید بر این که استفاده از لیزرهای دندانی از نوع حرارتی، می‌تواند خطر گسترش سلول‌های سرطانی در عروق خونی بافت‌های دهان را کاهش دهد، می‌افزاید: فکر کنید وقتی خود عروق خونی در لثه، فک، نواحی حلق و حنجره، ناحیه سینوس‌ها و بینی سرطانی شود، در این شرایط بسیار سخت است که پزشک از تیغ جراحی برای برش محل استفاده کند، زیرا در محل برش احتمال خونریزی شدید وجود دارد، اما با استفاده از لیزرهای دندانی حرارتی، خطر این گونه خونریزی‌های شدید از بین می‌رود و به همین خاطر است که بهترین روش برای این گونه عمل‌های جراحی، استفاده از این نوع لیزرهاست.

کاهش درد و التهاب پس از جراحی

بیشترین استفاده از لیزرهای جراحی در عمل‌های جراحی دهان و دندان است و به دلیل قدرت بالا در بریدن بافت نرم، معمولا از این لیزرها در جراحی‌های بافت نرم دهان و لثه استفاده می‌شود؛ اما از دیگر انواع لیزر (لیزرهای سرد) نیز در مرحله درمان و تسکین دردهای دهان و دندان بهره گرفته می‌شود.

دکتر کمالی می‌گوید: در واقع لیزرهای سرد که به لیزرهای کم‌توان یا لیزرهای درمانی هم مشهور است، معمولا در کنترل درد و کاهش التهاب بیماری‌های دهان و دندان استفاده می‌شود؛ درواقع این لیزرها حکم یک «مسکن» را برای بیمار دارد، البته مسکن ممتازی که هیچ عارضه‌ای ندارد و حتی موجب بازسازی سلول‌های آسیب‌دیده نیز می‌شود.

این دندانپزشک ادامه می‌دهد: اگر این نوع لیزر قبل از مرحله مرگ اعصاب به عصب‌های صدمه دیده تابیده شود، می‌تواند عصب را بازسازی کند. از سوی دیگر، این نوع لیزر، نقش دارو، حیات‌دهنده و تعدیل‌کننده سلول‌های دهان را بر عهده دارد، یعنی اگر یک سلول زنده بافت دهان و دندان، فک یا صورت دچار یک واکنش نامنظم سلولی شود و مثلا فعالیت سلولی در نقطه‌ای افزایش یا سلولی دچار تنبلی شود، این نوع لیزر می‌تواند سلول‌های آسیب دیده را به حالت تعادل برساند.

امین جلالوند – جام‌جم


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.