ماجرای پیامک جدید بانک ها برای تغییر رمز عبور چه بود؟

جوان آنلاین-سینا سرمد: هنوز ماجرای هک حساب های ۳ میلیون کاربر ایرانی از یادها نرفته و خاطره صف ها طویل مقابل عابر بانک ها برای تغییر رمز عبور کارتهای بانکی کمرنگ نشده که پیامک جدیدی از سوی بانک ها نگرانی از عدم امنیت حسابهای بانکی را به مردم بازگردانده است. 

پیامکی با این مزمون که حساب دارندگان کارت های بانکی غیر فعال شده و باید برای فعال کردن حساب و تغییر رمز عبور به یکی از شعب بانک مربوطه یا پایانه های بانکی مراجعه شود. 

بنا بر اخبار رسیده این پیامک جدید به دستور مستقیم بانک مرکزی است و دو بانک ملی و ملت بیش از سایر بانک‌ها مد نظر این برنامه جدید بانک مرکزی قرار دارند، گویا تغییر رمز کارتهای بانکی حتی رمز اول و دوم توسط مشتریان کارساز نبوده است و این بار خود بانکها باید با انجام فعل و انفعالات از طریق سیستم مرکزی نسبت به تغییر رمز دارندگان کارت اقدام کنند تا به این ترتیب تبعات هک حساب های بانکی همچنان ادامه دار شود و موج نگرانی ها بین مردم باز گردد. 

یک مقام مسئول در بانک مرکزی اما این ماجرا را تکذیب می کند و می گوید: با بانکهایی که کارتهای مردم را غیرفعال کرده‌اند و به مردم اعلام می‌کنند که این دستور بانک مرکزی است و باید به شعبه مراجعه کنید، برخورد می‌کنیم. 

مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با اعلام اینکه افرادی که پیش از این رمز کارت بانکی خود را تغییر داده اند، هیچ نگرانی نسبت به اینکه مشکلی برای کارت و حساب آنها پیش بیاید، نداشته باشند، گفت: حتی افرادی که رمزهای خود را تغییر نداده اند نیز نباید نگران باشند. بنابراین، بانک مرکزی دستور جدیدی صادر نکرده است.

ناصر حکیمی اقدام بانکها در غیرفعال کردن کارتها برای مراجعه مردم به شعبه به بهانه تغییر رمز موجه نیست، تصریح کرد: این اقدام بانکها جوسازی است و بانک مرکزی این موضوع را پیگیری می کند.

وی اعلام کرد: با بانکهایی که کارتهای مردم را غیرفعال کرده اند و به مردم اعلام می کنند که این دستور بانک مرکزی است و باید به شعبه مراجعه کنید، برخورد می کنیم. 

حکیمی با تاکید بر اینکه افرادی که رمز کارت خود را تغییر داده اند، فعلا نیازی به تغییر دوباره ندارند، افزود: اینکه بانکها حتی با تغییر رمز توسط مشتری کارت آنها را غیر فعال کرده و حتی به آنها اعلام می کنند که این دستور بانک مرکزی است و سپس خود به تغییر رمز اقدام می کنند، بانک مرکزی با آنها برخورد می کند.

مدیراداره نظام های پرداخت بانک مرکزی با تاکید بر اینکه اتمام تاریخ کارت بانکی هم ارتباطی به این موضوع ندارد، تصریح کرد: پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که ۲ میلیون نفر رمز خود را تغییر دهند که شاید ۱۰ میلیون نفر این کار را انجام دادند. 

وی با تاکید بر اینکه هیچگونه جای نگرانی برای مردم وجود ندارد، اظهارداشت: هیچگونه ضرری متوجه مردم نیست و هیچ گزارش تائید شده ای مبنی بر برداشت از حساب ها وجود ندارد، ضمن اینکه بانک مرکزی رویه ها را اصلاح کرده و وضعیت را دائما بررسی می کند.

حکیمی در مورد ادعای برخی از افراد مبنی بر برداشت پول از حساب افراد هم گفت: بانک مرکزی این موضوع را بررسی کرده است و برداشتهای صورت گرفته ارتباطی به اتفاقات رخ داده در این زمینه ندارد و ممکن است کارت آنها در اختیار افرادی قرار گرفته باشد که رمز کارت آنها را می دانستند و در حساب آنها دست‌کاری کرده اند.

این مقام مسئول در بانک مرکزی اظهارداشت: بررسی های بانک مرکزی نشان می دهد که اتفاق غیرعادی در این زمینه رخ نداده است و هفته ۱۰، ۱۵ گزارش در مورد برداشت از حسابها و موارد اینچنینی به ما اعلام می شود که این حالت پیش از این نیز وجود داشته است. 

این سخنان مدیراداره نظام های پرداخت بانک مرکزی در حالی است که بنا بر مشاهدات عینی خبرنگار جوان آنلاین چنین پیامکی برای کاربران بانکی ارسال شده و کارمندان داخل شعب بانک ها نیز دستور بانک مرکزی مبنی بر انجام این کار را تایید کرده اند. 

در هر حال هنوز مشخص نیست که اگر سخنان ناصر رحیمی پذیرفته شود، چرا بانک های کشور باید با صرف هزینه و وقت از کاربران خود بخواهند که رمز عبور خود را تغییر دهند و کارت ها را غیر فعال کنند؟بانک های کشور چرا باید در این خصوص جو سازی کنند و باعث نگرانی مشتریان خود شوند در حالی که اصل در خدمات بانکی اعتماد سازی است؟این ها سوالاتی است که مسئولین بانک مرکزی هنوز پاسخی به آنها نداده اند.


جوان آنلاین – آخرین عناوین اقتصادی

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.