محرکه اقتصادی QE3 و تاثیر آن روی طلا

محرکه اقتصادی QE3 و تاثیر آن روی طلا | چاپ |
یکشنبه ۲۲ مرداد ساعت ۰۱:۱۸

محرکه اقتصادی QE3 و تاثیر آن روی بهای طلا

بینا- سرمایه گذاران بانکی در دور سوم چاپ پول توسط بانک مرکزی آمریکا طلا را تحت فشار قرار داده است تا بالاترین قیمت خود را در سال جاری به ثبت برساند.
به گزارش بینا به نقل از سایت طلا کیتکو، ارائه محرکه اقتصادی QE توسط چاپ پول برای خرید اوراق قرضه که موجب رونق اقتصادی می شود عملا می تواند بهای طلا را با افزایش نقدینگی بالا ببرد، این در حالی است که کاهش نرخ بهره بانکی به مدت طولانی نیز نگرانی ها نسبت به رشد نرخ تورم را افزایش می دهد ، همه این عوامل اخیرا روی بهای طلا تاثیر بسزایی گذاشته اند.
براساس این گزارش، نتایج نظرسنجی انجام شده در مورد تاثیر ارائه محرکه QEروی بهای طلا حاکی از این امر می باشد که ۶۰ درصد از شرکت کنندگان پیش بینی کردند این فلز گرانبها بالاترین قیمت خود را در سه ماه گذشته سال جاری به ثبت می رساند.
براین اساس، در حال حاضر زمان ارائه محرکه۳ QEمشخص نیست، حتی اگر ارائه این محرکه تحقق یابد بهای اونس جهانی طلا کاهش می یابد.
اونس جهانی طلا در سال جاری با ۳ درصد افزایش در محدوده ۱۶۱۲ دلار قرار گرفته است که بدترین روند را در ۱۰ سال گذشته نشان می دهد.
بانک مرکزی آمریکا از اواخر سال ۲۰۰۸ میلادی ، پس از بدترین رکود اقتصادی در دهه های اخیر، ۲٫۳ تریلیون دلار اوراق بهادار به منظور رشد و احیای این کشور خریداری کرده است.
مرحله اول ارائه محرکه QE از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۰ میلادی طول کشید که در این مدت بهای طلا تا یک سوم کاهش یافت و طی ارائه محرکه QE2از نوامبر سال ۲۰۱۰ تا مارس ۲۰۱۱ میلادی اونس جهانی طلا با رشد ۱۷ درصدی مواجه شد.
“رابین” تحلیلگر اقتصادی این سایت اظهار داشت: احتمال دارد اونس جهانی طلا با ارائه محرکه EQ3بیشتر به ۱۸۰۰ دلار نیز برسد.
تزریق نقدینگی که بحران مالی را به دنبال دارد یکی از عواملی است که موجب رشد بهای طلا می شود و بحران مالی اروپا هم یکی دیگر از عوامل کلیدی است که موجب شد طلا سال گذشته بالاترین بهای خود را به ثبت برساند ولی در حال حاضر تاثیر این بحران روی بهای طلا به علت تاثیر آن روی یورو به عامل منفی تبدیل شده است.
“متیو ترنر” تحلیلگر میتسو بیشی اذعان داشت: اونس جهانی طلا در زمان رونق اقتصاد هم افزایش می یابد و ربطی به ارائه محرکه QEندارد.
این گزارش می افزاید،تغییر بانک مرکزی چین از فروشنده اصلی طلا به خریدار اصلی آن،افزایش تقاضای فیزیکی طلا در چین و هند از مهمترین عوامل دیگری هستند که روی بهای طلا تاثیر گذار می باشند.
به طور کلی بازار طلا در سال جاری ضعیف شده به طوری که میزان تمایل سرمایه گذاران روی طلا و خرید آن به صورت فیزیکی با کاهش مواجه شده است.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.