مشکلات صنعت دارو به ارز مربوط نمی‌شود

۲۷م آذر ،

بینا- ارز پرداختی توسط بانک مرکزی و بانک های کشور جهت واردات دارو و اقلام دارویی طی نه ماهه سال جاری معادل ۳/۲ میلیارد دلار بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۸ درصد رشد نشان می دهد.
به گزارش بینا؛ نرخ ارز در تاریخ ۶/۱۱/۱۳۹۰ بر اساس سیاست های ارزی کشور در نرخ ۱۲۲۶۰ ریال یکسان سازی شد, به طوری که از تاریخ ۶/۱۱/۹۰ تا تاریخ ۱۸/۴/ تامین کلیه نیازهای ارزی وارداتی حدود ۷۲۰۰ کالا به نرخ مرجع (۱۲۲۶۰ ریال ) بر اساس ثبت سفارش های کالایی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام پذیرفته است.
به نقل از «صمد کریمی» سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور؛ واردات دارو‌ و اقلام دارویی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و طی دوره یادشده ، بانک مرکزی فروش عمومی ارز به بانک ها داشته است، به طوری که از ابتدای سال تا ۳۰/۵/ حدود ۸۹۳ میلیون دلار بابت واردات دارو و اقلام دارویی توسط بانک های کشور پرداخت شده است.
ایشان تاکید کرد: همان‌طور که قبلا اطلاع رسانی شد، بانک مرکزی نیز از ابتدای سال تا تاریخ ۲۲ /۹/ معادل۴/۱ میلیارد دلار جهت واردات دارو و اقلام دارویی مطابق با تعاملات سازنده با معاونت دارویی وزارت بهداشت به شرکت های دارویی پرداخت نموده است.
کریمی ادامه داد: بر این اساس، کل ارز پرداختی توسط بانک مرکزی(۱٫۴ میلیارد دلار) و بانک های کشور( ۸۹۳ میلیارد دلار) در نه ماهه سال جاری جهت واردات دارو و اقلام دارویی حدود۳/۲ میلیارد دلار بر آورد می گردد که حدود ۲۸ درصد نسبت به نه ماهه سال ۱۳۹۰ رشد نشان می دهد.
وی خاطر نشان کرد: هماهنگی و توافقات لازم جهت پوشش نیازهای ارزی دارویی تا پایان سال انجام شده و پیش بینی می گردد ارز پرداختی به دارو با توجه به عملکرد نه ماهه سال جاری به ۳/۳ میلیارد دلار در پایان سال برسد که حدود ۳۹ درصد رشد نسبت به سال ۱۳۹۰ خواهد داشت. یادآور می گردد میزان واردات دارو و اقلام دارویی در سال ۱۳۹۰ معادل ۴/۲ میلیارد دلار بوده است.
سخنگوی مرکز مبادلات ارزی کشور همچنین گفت: با توجه به تعامل و همکاری نزدیک و سازنده بین معاونت دارویی وزارت بهداشت و بانک مرکزی طی ۴۰ روز اخیر حدود ۴۰۰ میلیون دلار جهت واردات دارو و اقلام دارویی توسط بانک مرکزی اختصاص یافته است.
کریمی خاطر نشان کرد: آمار و اطلاعات مزبور حاکی از آن است که خوشبختانه سیستم بانکی (بانک مرکزی و بانک های کشور) توانسته اند عملکرد خوبی در تامین نیازهای دارویی در کشور داشته باشند و اگر مشکلاتی در صنعت داروئی کشور وجود دارد، به تامین ارز مربوط نمی شود ، بلکه به سایر حوزه ها، به ویژه امور کنترل و نظارت بر واردات و توزیع دارو در کشور مربوط است .
وی افزود: متخصص گروه های کالایی وزارت صنعت ، معدن و تجارت بوده و شبکه بانکی بر اساس ثبت سفارش های انجام یافته نسبت به تامین ارز مطابق با مقررات عمومی کشور و قوانین پولی , بانکی و ارزی اقدام می نمایند.
صمد کریمی در ادامه افزود: با توجه به تصمیمات ارزی در کشور و ارسال نامه های وزارت بهداشت از شهریورماه سال جاری به بانک مرکزی ، اختصاص ارز به امر واردات دارو از شهریور ماه تاکنون  رشد چشمگیری داشته است ، به طوری که عمده ۴/۱ میلیارد دلار ارز فروش رفته توسط بانک مرکزی مربوط به عملکرد ماه های اخیر می باشد.
در خاتمه ایشان اضافه کرد: موارد یادشده به نرخ مرجع تامین شده است. ابتدا بعضی اقلام غیردارویی و تجهیزات پزشکی مر بوط به گروه دوم کالایی به نرخ مبادله ای از طریق مرکز مبادلات ارزی کشور نیز تامین شده است که سبب افزایش عملکرد نه ماهه واردات برای گروه دوم کالایی خواهد شد.

RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.