مصرف نمک در بیماری‌های قلب و عروق

جام جم آنلاین: خوانندگان می‌توانند با ارسال پیامک به سامانه ۳۰۰۰۰۷۰۶ سوالات خود را در موارد مختلف مطرح و در برنامه زنده «دکتر سلام» که هر شب ساعت ٢١ از شبکه آموزش پخش می‌شود، پاسخ خود را دریافت کنند.

 امروز دکتر اکبری، جراح و استاد دانشگاه شهید بهشتی به پرسش ما پاسخ می‌دهد.

بیماری‌های قلب و عروق در کشور ما و کشورهای دیگر دنیا بسیار شایع است. این بیماری‌ها در حال تبدیل شدن به اصلی‌ترین عامل مرگ و میر و ناتوانی بشر در اغلب کشورهای جهان است.

بهتر است بدانید که بعضی فاکتورهای پیش‌گیرنده بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط به تغذیه است. بر همین اساس نمک یکی از اصلی‌ترین مشکلات تغذیه‌ای بویژه در بیماران قلبی و عروقی است.

مصرف نمک یعنی کلرید سدیم به دلیل ساختار آن، سدیم را وارد گردش خون کرده و این کار فشار زیادی به قلب وارد می‌کند.

از آنجا که همه فعالیت‌های الکتریکی سلول به وسیله تغییر سدیم و پتاسیم انجام می‌شود، با مصرف نمک، بار مضاعفی به سلول تحمیل می‌شود.

این بار اضافی هم از نظر مکانیکی برای سلول و هم برای ساختار قلب و عروق مشکل ایجاد می‌کند بنابراین مصرف کلرید سدیم باعث افزایش بار قلب و عروق می‌شود.

یکی از راهکارهای کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی محدودیت مصرف یا حذف نمک در رژیم‌های غذایی است. باید از مصرف سدیم خودداری و از مصرف غذایی که از نمک به عنوان نگه دارنده در آن استفاده شده پرهیز کنیم.

بسیاری از کارشناسان می‌گویند مصرف نمک باید به روزانه سه گرم محدود باشد. به گفته آنها، بهترین راه کاهش مصرف نمک، دوری‌کردن از غذاهای آماده، توجه به برچسب اطلاعات مواد غذایی و مصرف مقدار زیادی میوه و سبزیجات تازه است.

پس پیشنهاد ما به شما این است؛ هر چه زودتر نمک را از آشپزخانه حذف کنید.


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.