نحوه شکایت از مزاحمت های تلفنی و پیامکی !

برای مجازات مزاحمت‌های پیامکی و تلفنی، مجرمان به مجازات تعزیری محکوم می‌شوند. این مجازات ممکن است شامل شلاق، جریمه مالی و حبس باشد. نوع مجازات نیز بسته به شخصیت متهم، دفعات و نوع مزاحمت بستگی دارد.

مزاحمت تلفنی موضوعی است که علاوه بر امکان پیگیری از سوی شرکت مخابرات، از طریق دادسرا و در قالب شکایت کیفری نیز قابل پیگیری است. برای این کار کافی است به دادسرای محل سکونت یا کار خود یعنی جایی که مزاحمت در آنجا رخ داده مراجعه کنید. داشتن نامه‌ای از مخابرات نیز می‌تواند باعث سرعت در کار شود. در این مرحله روی یک برگه کاغذ شکایت خود را مطرح می‌کنید. عنوان مجرمانه این شکایت هم چنین است: «ایجاد مزاحمت تلفنی از طریق ارسال پیامک.» اگر توهین شدیدی هم صورت گرفته باشد، شاکی می‌تواند تقاضای «اعاده حیثیت» را هم مطرح کند. ممکن است طرف مقابل نامشخص باشد. در چنین حالتی در بخش مربوط به متشاکی نوشته می‌شود: «نامشخص.»

بعد از این مرحله، با ارجاع شکایت به یکی از شعبه‌های دادیاری یا بازپرسی، با نامه‌ای که دادگاه خطاب به کلانتری برای تکمیل کردن تحقیقات می‌نویسد، کلانتری از مخابرات درخصوص این شماره تلفن استعلام و تقاضای پرینت مکالمات تلفنی را عنوان می‌کند. ممکن است این استعلام به طور مستقیم از سوی دادگاه خطاب به مخابرات ارسال شود، اما بخش اولیه کار در این مرحله شناسایی مزاحم است.

این نامه‌ها نیز برای بخش حقوقی شرکت مخابرات ارسال می‌شود. در این بخش ردیابی مربوط به خط و گوشی تلفن عادی و همراه قابل انجام است. حتی مخابرات می‌تواند گوشی تلفن همراهی که از آن تماس گرفته شده را ردیابی کند و این مساله را مشخص کند که آخرین بار چه زمانی و چگونه از آن استفاده شده و چه سیمکارتی در آن فعال بوده است؟ پس از این مرحله و مشخص شدن شماره تماس، از سوی دادسرا برای آن نشانی و صاحب خط تلفن اخطاریه ارسال می‌شود و دادسرا ایشان را احضار و تحقیق می‌کند. اگر فردی در مرحله اول در دادسرا یا کلانتری حاضر نشود، برای بار دوم نیز برای او اخطاریه ارسال می‌شود و در نهایت با عدم حضور وی، برای بار سوم در صورتی که دادستان دلایل جرم را قوی تشخیص دهد، برای او حکم جلب صادر می‌شوند.

در مرحله بازپرسی اگر فرد مزاحم این مساله را بپذیرد، پرونده با صدور کیفرخواست برای صدور رای به دادگاه فرستاده می‌شود. البته ممکن است مزاحم در طول مراحل بازجویی عنوان کند که استعلام را قبول ندارد.

در این مرحله تا زمان اقرار، بازجویی ادامه می‌یابد و در صورتی که دلایل کافی وجود داشته باشد، با اخذ قرار مناسب، پرونده مراحل بعدی خود را طی می‌کند.

یکی از شیوه‌های اثبات مزاحمت تلفنی، استناد به صدای ضبط شده است. صدای ضبط شده در رسیدگی به یک پرونده جزو اماره محسوب می‌شود و گاهی دادیاران، بازپرس‌ها یا قضات این مساله را نمی‌پذیرند. چون ممکن است با توجه به پیشرفت تکنولوژی، صدای ضبط شده ساختگی باشد.
نکته‌ای که یک مسئول به آن اشاره می‌کند، جالب توجه است. او می‌گوید: در محاکم دادگستری کارشناسان مختلفی مانند کارشناس راه و ساختمان، کارشناس خط، آتش نشانی و… وجود دارد، اما به دلیل این که مواردی مانند پیامک پدیده‌های جدیدی است، کارشناس رسمی و خبره در این مورد وجود ندارد، اما گاهی قاضی می‌تواند از آدمی خبره برای کارشناسی کمک بگیرد، اما اگر مقام قضایی از طریق شیوه‌هایی همچون تطبیق صدای ضبط شده با صدای متهم قانع شود که این صدا به فرد مزاحم تعلق دارد و اگر شهود در این زمینه شهادت دهند یا فرد متشاکی اعتراف کند، پرونده با کیفرخواست به دادگاه ارسال می‌شود.

درخصوص مزاحمت با موبایل و پیامک هم این استاد دانشگاه به نکته جالبی اشاره می‌کند و می‌گوید: درخصوص مزاحمت با موبایل و پیامک چون بتازگی ایجاد شده، قانون خاصی نداریم. در این مرحله قضات دو نوع عملکرد دارند.

یک عده می‌گویند چون قانون خاصی نداریم، این مسائل قابل تعقیب کیفری نیست و وقتی قانون مجازاتی تعیین نکرده، نمی‌توان فرد مجرم را مجازات کرد.

برخی از قضات هم می‌گویند آیین دادرسی کیفری در این زمینه پیش‌بینی کرده در موارد سکوت قانون قاضی باید به فتاوی مراجعه کند. به همین سبب این قضات، به توهین‌هایی که در قالب پیامک هم باشد به عنوان عملی مجرمانه رسیدگی می‌کنند و فرستده را به سبب این توهین مورد تعقیب قرار می‌دهند.

چه مجازاتی در انتظار مجرمان است؟

برای مجازات مزاحمت‌های پیامکی و تلفنی، مجرمان به مجازات تعزیری محکوم می‌شوند. این مجازات ممکن است شامل شلاق، جریمه مالی و حبس باشد. نوع مجازات نیز بسته به شخصیت متهم، دفعات و نوع مزاحمت بستگی دارد. گاهی جرم یک مزاحمت ساده است و در آن توهین، تهدید و فحاشی وجود ندارد، اما گاهی ممکن است مزاحم توهین یا تهدیدی کند که در این شرایط مجازات مجرم اضافه می‌شود. قاضی با توجه به شخصیت مجرم و دفعات تکرار جرم، بی‌پول بودن یا پولدار بودن یا سابقه‌دار بودن، تصمیم می‌گیرد. اگر مزاحم حرفه‌ای نباشد، معمولا قضات به جرائم نقدی اکتفاء می‌کنند. این جریمه از ۵۰‌‌هزار تومان به بالاست که ممکن است برای یک فرد پولدار ۵۰۰ هزار تومان و برای یک آدم بی پول و یک دانش‌آموز ۵۰ هزار تومان باشد. ممکن است در مواردی قاضی تصمیم بگیرد مجازات را تا یک سال تعلیق کند که در صورت عدم تکرار جرم، این مجازات منتفی می‌شود.

نکته پایانی دیگری که وی به آن اشاره می‌کند، امکان ادامه یافتن مواردی از قبیل مزاحمت پیامکی و تلفنی حتی بعد از طلاق است. پیشنهاد این است که طرفین در زمان طلاق در طلاق‌نامه با هم توافق کنند تمام شکایاتی را که تا آن تاریخ علیه هم مطرح کرده‌اند یا تمام شکایت‌ها اعم از کیفری و جزایی که تا آن لحظه زمینه شکل‌گیری‌اش ایجاد شده را به صلح خاتمه دهند و حق شکایت کیفری یا حقوقی را از خود سلب کنند تا دیگر زمینه‌ای برای شکایت‌های بعدی نیز وجود نداشته باشد.

 

 

حق گستر


MIGNA

تا این لحظه ۷نظر ثبت شده
  1. ۰۹۳۸۵۰۹۶۸۲۰:

    با سلام
    یک مدتی هستش چندین شماره تماس میگیرن و میگن که در ازای پرداخت مبلغ زیادی پول به دنبال پیدا کردن همکار هستن,وقتی به اسرار ازشون میپرسی که چه کاری, میگن سوال نکن فقط تصمیمتو بگیر, و باکلی اسرار میگن که کار سختی نی نهایتش باید برامون یک بسته یا وسایلی رو جابجا کنید یا خبربرامون بیارید و چیزای رو که ما بهتون میگیم پخش کنید
    جالب اینجاست که هرچقد با خطاشوت تماس میگیری خاموشه , اما بلافاصله خودشون تماس میگیرن
    خواستم بپرسم اینا متعلق به کدام سازمان و ارگان هستن و دنبال چی میگردن!!!؟
    ۰۹۳۷۱۶۰۹۹۹۱
    ۰۹۰۳۰۹۹۱۶۵۱
    ۰۹۰۳۴۵۰۲۳۷۹

  2. رضا:

    سلام ایا از پیامکی که خود را مامور مینامد و میگوید که شماره شما شنود میشه چکار باید کرد ۰۹۱۹۸۲۰۱۱۰۸

  3. علی:

    سلام واقعا جرم یک مزاحم تلفنی که بایِث خیلی از اتفاقات مثل از هم پاشیدن یک خوانواده یابهم زدن روح وروان ادم وگاهی به جنایت کشیده شدن در قانون این است اگر در رسانها راجب این مسیله صحبت شود وبرای ان جرایم سنگین در نظر گرفته شود خیلی ازاین مزاحمتها کم میشود البته اسم این کار را نباید مزاحمت خطاب کرد بلکه مجرم بهترین گزینه است خواهش میکنم اگر کسی این پیغام را میخواند اطلاع رسانی کنید تا مصیولین بفکر این قضیه باشن شاید فردا برای خود شما اتفاق بیفتد باتشکر از شما

  4. kh:

    سلام و خسته نباشید
    مزاحمت تلفنی وپیامکی معضلی است پایان ناپذیر
    و متاسفانه دولت و مراجع قانونی انقدر دیر عمل می کنند که شاکی پرونده را خسته می کنند و به هیچ نتیجه نمی رسند
    بنظر من به جرم زندگی در ایران باید سوخت و ساخت با این مساله چون اصلی دادرسی نیست
    زندگی فنا می شود بشود بدرک
    جوانی ناکام می ماند بماند به درک
    چون قانونی مبنی بر رسیدگی درست و حسابی وجود ندارد

  5. خواهش مندم سریع مرجح شمارش دادم بسوزونین یا یک کاری کنین سیم کارت نخره:

    خواهش دارم خط بسوزونی مزاحم خاموش روشن میکنه یا بلک تو تلگرام هست سریع بگیرینش فورش الکول مزاحمت بیجا من دارو تشنج میخورم من دیونه کردن باچند تاشماره تورو خدا برسی شه۰۹۳۰۳۵۸۹۷۷۲مرد باید بگیرین زود دورغ درکارنیس ردیابیش کنید زود مرسی

  6. مزاحم تلفن زیاد دارم تحدید و دزد فروش الکل هرچی شکر داره طرف:

    اقای محترم نزدیک یک سال مزاحم دارم تحدید پسر روانی من دارو تشنج میخورم ناراحت میکنه یک بار زدن منو صدام درنیامد خواهش مندم سریع این پسره دوزدو خلف بگیرید بندازین زندان شمارشم۰۹۳۰۳۵۸۹۷۷۲جون هرکی دوس داری پیگیر بشین من بیمارم همه پرونده دارم ازارمیده خواش میکنم

  7. فاطمه توسلی:

    سلاممن خانمی ۲۴ ساله هستم دارای۱فرزند۵ ساله که۶ساله ازدواج کردم الان نزدیک به ۳ سال است که با مزاحمت های پیامکی ارامش زندگیم را از دست داده امشکایت کردم اما مشکل منو حل نمیکنن هر چند وقت یک بار از ی شماره مختلف مزاحم میشن و با اعصابو روان ما بازی میکنن تحدید میکننفحاشی میکنن تحمت میزنن هر سری با مراجعه به قوه قضایی شماره مربوطهرو قطع کردیم اما مجددا بعد از چند ماه دوباره شروع میشه تورو خدا به من بگید من باید چیکار کنم تا قانون واقعا این افراد یا فرد رو برای ما پیدا کنه تورو خدا بگید مارو از این استرس و تحدیدها نجات بدین

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.