نوسان سکه در بازی الاکلنگ دلار- اونس

گردآوری توسط گروه بیمه ممتاز نیوز

بینا:بازار آتی دیروز در حالی کار خود را آغاز کرد که قیمت سررسیدهای مختلف این بازار در محدوده قیمتی روز ماقبل خود در نوسان بود. این بازار با آنکه این روزها انتظار تزریق دلار از طرف بانک مرکزی را داشت؛ با این حال تحت تاثیر اونس کار خود را منفی آغاز کرد.

در این میان سررسید اردیبهشت که مدت کوتاهی تا تحویل آن باقی مانده، از نیمه‌های روز بدون نوسان جدی در محدوده یک میلیون تومان قرار داشت، به این ترتیب این سررسید در حال حاضر با قیمت نقدی آن در حدود ۲۰ هزار تومان اختلاف دارد. در حالت کلی، اختلاف بین سررسیدها کاهش یافته است، هرچند که هنوز احتمال تغییر این عدد به سمت بالا یا پایین وجود دارد. این موضوع به این بستگی دارد که آیا انتظار فعالان بازار آتی و سرمایه گذاران مبنی بر تزریق دلار توسط بانک مرکزی محقق می‌شود یا خیر.
دیروز در بازارهای جهانی، به دنبال نگرانی‌های بین‌المللی نسبت به افت تقاضای چین، روند ریزش اونس ادامه داشت. کارشناسان جهانی معتقدند انتشار یافتن خبرها خوب خرده‌فروشی در آمریکا که نشان می‌دهد اوضاع اقتصادی ایالات متحده روند رو به بهبودی را پشت سر می‌گذارد عامل اصلی کاهش قیمت طلا در روزهای اخیر بوده است. این در حالی است که کاهش تقاضای چین نیز که حدود یک ماهی می‌شود صورت گرفته خرید طلا را پایین نگه داشته است. برآوردهای تازه نشان می‌دهد که رشد چین که حدود ۲ سال است آرام گرفته، ممکن است باز هم کاهش یابد. این روند بر تداوم کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی موثر خواهد بود و می‌تواند تردید بیشتری را در بازارهای جهانی ایجاد کند.
در این میان اما بعضی کارشناسان با اشاره به نشانه‌های موجود معتقدند بعید نیست قیمت طلا در بلندمدت به کمتر از ۱۰۰۰ دلار برسد. البته پیش‌بینی‌های افزایشی هم حتی تا ۵ هزار دلار در بازار داریم اما با توجه به شواهد موجود باید گفت انتظار افزایش قیمت ضعیف است. چراکه فدرال رزرو آمریکا در حال کاهش محرک‌های پولی است و زمزمه‌هایی از افزایش نرخ بهره آمریکا نیز به گوش می‌رسد. با این حال بر اساس نظرسنجی سی ان بی سی، بیش از ۵۷ درصد کارشناسان اقتصادی شرکت کننده در این نظرسنجی پیش‌بینی کرده‌اند قیمت طلا در روزهای آینده با افزایش روبه‌رو خواهد شد. ۳۰ درصد کارشناسان اقتصادی نیز کاهش قیمت طلا را در هفته جاری پیش‌بینی کرده بودند، با این حال روند تغییرات قیمت‌ها تحلیلگران را غافلگیر کرده است.
کارشناسان معتقدند اونس در نزول خود، با حمایت مهم ۱۲۸۰ دلاری مواجه است که اخیرا آن را تجربه کرده ولی هنوز نتوانسته از آن بگذرد. اگر این بار موفق به شکست این عدد بشود، می‌تواند کف تاریخی خود در این مدت یعنی ۱۱۸۰ دلار را نیز نشانه بگیرد. با این حال پیش‌بینی مجدد قیمت هزار و ۳۳۰ دلار از نگاه تحلیلگران تکنیکال امکان پذیر است.
اما در بازار ارز دیروز – تا ساعت ۱۶:۰۰ به وقت تهران – دلار بین کمینه ۳۱۷۷ تومان و بیشینه ۳۲۰۰ تومان نوسان داشت. این روند به گونه‌ای بود که در ساعات ابتدایی معاملات، این ارز تا سقف ۳۲۰۰ تومان نیز بالا رفت؛ اما اندکی بعد البته روندی نزولی را در پیش گرفت. از آنجا که ۳۲۰۰ تومان مرز روانی مهمی است، بعضی معامله گران دلار، در این قیمت اقدام به فروش کردند که این اتفاق به کاهش قیمت دلار در ساعات پایانی معاملات انجامید.
عملا طی هفته جاری، دلار بین ۰/۵ تا یک درصد رشد داشته است، به طوری‌که می‌توان این هفته را به‌عنوان صعودی ترین هفته برای دلار در دولت تازه نامگذاری کرد. همچنان فعالان بازار با توجه به اینکه انتظار دارند بانک مرکزی دیر یا زود در آستانه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، با تزریق دلار در بازار، از التهاب قیمت بکاهد؛ دست از خرید کشیده‌اند. بنابراین به نظر می‌رسد این حجم تقاضایی که وارد بازار شده، عمدتا تقاضای مصرفی شرکت‌ها و واحدهای تولیدی باشد نه تقاضای سرمایه‌گذاری.
حال باید ببینیم که آیا دلار تا هفته آینده دوباره وارد کانال ۳۲۰۰ تومانی خواهد شد یا اینکه بانک مرکزی با تزریق دلار مجددا قیمت آن را تا ۳۱۳۰ تومان تعدیل می‌کند.
در عین حال کارشناسان بر این باورند که این افزایش دلار در ماه‌های اخیر تنها به میزان ۵ درصد بوده که این رقم در مقایسه با نرخ تورم، چندان رقم بسیاری نیست. از سوی دیگر بازار سرمایه و بازار ارز که در ماه‌های اخیر بر روند یکدیگر تاثیر گذار بوده اند، ممکن است دوباره از جایگزینی برخوردار شوند. کارشناسان معتقدند بورس عامل ثبات بازارهای ارز و سکه در ماه‌های قبل بوده و با بازگشت دوباره بورس بر مدار رشد، انتظار می‌رود بازار سکه نیز به تعادل برسد.
از سوی دیگر بازارهای گوناگون همچنان چشم انتظار اعلام نرخ نهایی سوخت و روشن شدن تکلیف تعداد انصراف دهندگان از یارانه‌ها است. به احتمال بسیار از یکشنبه هفته آینده به‌طور رسمی بنزین، گازوئیل و سی‌ان‌جی گران می‌شود. در این صورت باید گفت شمارش معکوس برای هدفمندی یارانه‌ها آغاز شده و در این صورت می‌توان التهاب‌های اخیر بازار ارز را طبیعی دانست.
بررسی‌های کارشناسان اقتصادی نشان می‌دهد سیاست کلان دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی به ویژه بنزین، افزایش بهای این فرآورده استراتژیک نفتی با یک شیب ملایم در مدت ۵ تا ۷ سال است. از این رو اگر سالانه ۲۰ تا ۲۴ درصد قیمت سوخت گران شود ظرف مدت ۵ سال قیمت آن آزاد خواهد شد. به نظر می‌رسد سناریوی کنونی دولت در ظاهر سناریویی آرام است و در صورتی که دولت نسبت به کنترل شیب افزایش قیمت‌ها اقدامات درستی را صورت دهد تورم کنترل شده‌ای را در پیش داریم. در این میان اظهارات اخیر رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر اینکه در صورت لزوم بانک مرکزی برای ثبات بازار ارز اقدام خواهد کرد نشان می‌دهد که نگرانی‌های بازار ارز مقطعی است.
در مجموع باید گفت بازار آتی سکه روز قبل با آنکه نوسانات منظمی را پشت سر گذاشت هنوز از موقعیت خوبی برخوردار است و انتظار می‌رود این روند در روزهای آتی نیز ادامه داشته باشد.


شبکه اطلاع رسانی بانک و بیمه

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.