نکات مهم و ضروری در تغذیه دانش آموزان

فروردین ۱۴۰۳
ممتاز نیوز : دکتر کوروش جعفریان، متخصص تغذیه، با اشاره به اینکه با آغاز سال تحصیلی تازه موضوع تغذیه به دغدغه جدی برای خانواده و دانش‌آموزان تبدیل می‌شود بر لزوم آشنایی با اصول اولیه تغذیه تاکید کرد و گفت: «اگر خانواده‌ها با اصول ابتدائی آشنا شوند با مشکل مواجه نمی‌شوند.» وی ادامه داد: «دانش آموزان به خصوص دانش آموزان ابتدائی دوست دارند که از همسالان و دوستان خود تقلید کنند، به همین سبب معمولاً ملاحظه می‌شود که این‌گونه رفتار‌ها به قالب خاصی در مدرسه تبدیل می‌شود. بنابراین این موضوع بسته به برنامه‌ای که در این زمینه وجود دارد می‌تواند به فرهنگ خوب و یا نامناسب تبدیل شود. اصول اولیه این است که والدین با مدیران مدارس جلساتی برگزار کنند تا بتوانند برنامه تغذیه مناسبی را برای طول سال دانش‌آموزان طراحی کنند. البته تحقق این موضوع بسیار سخت بوده و در اغلب موارد و به دلائل مختلف عملیاتی نمی‌شود.»

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از سینا نیوز ؛ دکتر جعفریان بر توجه والدین به وعده صبحانه تاکید کرد و گفت: «مشکل اصلی که در این زمینه وجود دارد کمبود خواب است. ملاحظه می‌شود که کودکان به سبب همین موضوع نمی‌توانند صبح به موقع برای خوردن صبحانه از خواب بیدار شوند. در واقع باید گفت مشکلات تغذیه‌ای دانش آموزان از همین نکته که ساده به نظر می‌سد آغاز می‌شود.» وی افزود: «مطالعات نشان می‌دهد دانش‌آموزانی که وعده صبحانه مصرف نمی‌کنند به سمت استفاده از غذاهای نامناسب سوق پیدا می‌کنند. بنابراین والدین باید خواب فرزندان خود را طوری تنظیم کنند که حداقل در فرصت ۲۰ دقیقه‌ای فرصت صرف صبحانه را داشته باشند.»

این متخصص تغذیه در ادامه به ویژ‌ه‌گی‌های صبحانه مناسب اشاره کرد و گفت: «در وعده صبحانه حتماً از نان و غلات (یک یا دو کف دست) استفاده شود. همچنین باید از خانواده لبنیات نیز نسبت به ذائقه فرد، مصرف شود. دانش‌آموزانی که با مشکل اضافه وزن مواجه می باشند برای جلوگیری از بسیاره خوری و دیر‌تر گرسنه شدن می‌توانند از گروه سبزی‌ها از جمله گوجه و خیار استفاده کنند. در کل باید گفت برای لذت بخش‌تر شدن صبحانه می‌توان تنوع ایجاد کرد تا دانش‌آموزان رغبت به خوردن صبحانه داشته باشند.»

۵۰ درصد دانش آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه می‌روند
وی با بیان اینکه تقریبا ۵۰ درصد دانش آموزان بدون خوردن صبحانه به مدرسه می‌روند ادامه داد: «حداقل کاری که والدین می‌توانند برای جلوگیری از این موضوع انجام دهند این است که صبحانه لقمه‌ای برای فرزندان خود آماده کنند تا دانش‌اموزان حداقل در آغاز روز یک لقمه سالم را مصرف کرده باشد. بسیاری از مدارس فرصت ۱۰ دقیقه‌ای را به عنوان زنگ صبحانه برای دانش‌آموزان در نظر می‌گیرند تا در این فرصت بتوانند انرژی کافی در طول روز را به دست بیاورند.»

میان وعده ترمیم کننده وعده‌ها است
دکتر جعفریان همچنین به میان وعده دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: «در واقع باید میان وعده‌ها را به عنوان ترمیم وعده‌ها در نظر بگیریم به نحوی که اگر فردی در وعده صبحانه لبنیات مصرف نکرده باشد، حتما باید در میان وعده آن را جبران کند. همچنین میوه و سبزی که متاسفانه مصرف آن بسیار کم است به خصوص در اشخاصی که با اضافه وزن مواجه می باشند در میان وعده‌ها پیشنهاد می‌شود.»

به گفته وی، مصرف مغز‌ها (۲ تا ۳ گردو به صورت روزانه و یا سایر مغز‌ها) آبمیوه طبیعی و شیرینی‌ خانگی به ویژه در دانش‌آموزانی که از لحاظ جسمی ضعیف می باشند به منظور دریافت انرژی روزانه پیشنهاد می‌شود. البته کسانی که با اضافه وزن مواجه می باشند بهتر است از بیسکوییت‌های سبوس دار استفاده کنند.

این متخصص تغذیه همچنین به وعده ناهار نیز اشاره کرد و افزود: «برخی از دانش‌آموزان وعده ناهار را در منزل و بعضی دیگردر مدرسه میل می‌کنند. متاسفانه ملاحظه می‌شود که بسیاری از دانش آموزان به خصوص کسانی که صبحانه نخورده‌اند قبل از وعده ناهار خوراکی مصرف می‌کنند که در ‌‌نهایت سوء تغذیه به همراه دارد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که دانش‌آموزان حداقل ۲ساعت مانده به وعده ناهار جز آب چیزی مصرف نکنند تا با مشکل مواجه نشوند.» دکتر جعفریان در پایان به دانش‌آموزانی که در مدرسه ناهار مصرف می‌کنند اشاره کرد و گفت: «در این صورت حتما باید با مدیریت صحبت شود تا از غذاهای سالم و متنوع استفاده کنند به نحوی که نان و غلات، مرغ و ماهی، گوشت قرمز، انواع حبوبات و سبزی را در برنامه غذایی داشته باشند تا نیازهای آنان تامین شود.»

health Rss :salamatnews.com
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.