نکات کلی برای موفقیت در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد ۹۴ – ۹۵ ( تمام رشته‌ها )

– در ابتدا از دانشجو خواسته می شود که خود را معرفی کرده و به طور مختصر در مورد گذشته تحصیلی خود توضیح دهد، به عنوان مثال نام دانشگاه محل تحصیل کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو پرسیده شده و در مورد پایین بودن بعضی نمرات توضیح خواسته می شود، این نکته را به خاطر داشته باشید که هر دانشجو در طول تحصیل خود ممکن است به دلایل مختلف از قبیل بیماری، مشکلات شخصی و … نمرات پایین کسب کرده باشد که پاسخ صادقانه در مورد علت این امر می تواند سبب جلب اعتماد اساتید حاضر در جلسه مصاحبه شود.

– در مرحله دوم از شما خواسته می شود که در مورد پایان نامه خود توضیح دهید. در این مرحله لازم است موضوع پایان نامه خود را به صورت واضح و در یک یا چند جمله با بیانی روشن معرفی کنید. لازم نیست شما در مورد جزئیات کار خود توضیحی ارائه کنید ولی باید به کل پایان نامه خود مسلط باشید.

– سوال دیگری که روز مصاحبه از شما پرسیده می شود، زمینه کاری مورد علاقه شماست. در پاسخ به این سوال هرگز نباید روی موضوع به خصوصی تأکید کنید، همچنین طوری پاسخ ندهید که گویی برایتان مهم نیست روی چه موضوعی کار کنید. بهتر است با پاسخ خود نشان دهید که هر چند روی چند زمینه کاری مسلط هستید ولی توانایی کار کردن روی موضوعات دیگر را هم دارید (یعنی انعطاف پذیر هستید).

– با مراجعه به سایت دانشگاهها و مطالعه پروفایل اساتید، موضوعات مورد علاقه و مقاله های پذیرفته شده آنان (به ویژه مقالات جدید) را مورد بررسی قرار دهید.

– به خاطر داشته باشید که داشتن انگیزه، کلید اصلی موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری می باشد. صرفاً قبولی در مرحله اول این آزمون نمی تواند دلیل مناسبی برای ادامه تحصیل شما درمقطع دکتری باشد.

– نکته بسیار مهم در مورد مصاحبه این است که شما توانایی عوض کردن عقیده اساتید را دارید و این امر میسر نمی شود مگر در صورتی که شما علاقه مندی و پیگیر بودن خود را نشان دهید و در پاسخ به سوالات صادق باشید. می توانید یک پرونده مختصر از اطلاعات مقاطع مختلف تحصیلیتان، سوابق کاری و توانایی های خود تهیه کنید تا در صورت لزوم ارائه نمایید.

– به همراه داشتن توصیه نامه علمی که از طرف استاد راهنمای پایان نامه کارشناسی ارشدتان نوشته شده و در پاکت سر بسته ای قرار داده شده است می تواند کمک بسیار زیادی به شما بکند. “سایت آزمون دکتری”

– در جلسه مصاحبه به ندرت پیش می آید که از شما سوال درسی پرسیده شود. اما همانطور که اشاره شده باید روی پایان نامه خود تسلط داشته باشید.

– با توجه به اینکه بسیاری از مقالات و کتابهای مرجع به زبان انگلیسی نوشته می شوند و شما برای پیشبرد پایان نامه خود باید از آنها استفاده کنید، تسلط به زبان انگلیسی حائز اهمیت خواهد بود. در صورتی که در یکی از آزمونهای مورد قبول دانشگاهها موفق به کسب مدرک زبان شده اید حتماً مدرک خود را به همراه داشته باشید، در غیر این صورت حتی اگر در درس زبان ضعیف هستید می توانید خود را در یادگیری آن مشتاق نشان دهید، به عنوان مثال در صورتی که به کلاس زبان می روید حتماً به آن اشاره کنید. ممکن است از شما خواسته شود که به زبان انگلیسی مختصری در مورد خود توضیح دهید. لازم است قبل از انجام مصاحبه در مورد این مسئله هم فکر کنید.

– توجه داشته باشید که برای یک استاد خیلی مهم است که دانشجوی دکتری به صورت تمام وقت روی پایان نامه خود کار کند و اشتغال به کار می تواند تأثیر منفی بر روی نظر اساتید داشته باشد، البته در صورتی که کار فعلی شما در زمینه ای غیر از تدریس است. داشتن سابقه تدریس، نوشتن و یا ترجمه کتاب و از این قبیل کارهای تحصیلی می تواند به روند مصاحبه شما کمک کند.

– می توانید قبل از انجام مصاحبه با مراجعه به دانشگاهها و صحبت با بعضی اساتید نظر آنها را در مورد خود جویا شوید. در مورد انتخاب اساتید بیشتر به توانایی آنها توجه کنید، حتی اگر فکر می کنید استادی در یک دانشگاه که از نظر رتبه بندی علمی پایین تر از دانشگاه دیگری است، بیشتر می تواند به شما کمک کند و در طول تحصیل همراه شما باشد حتماً او را انتخاب کنید.”سایت آزمون دکتری”

– یکی از سوالاتی که حتماً مطرح می شود، تأمین هزینه تحصیل شما خواهد بود.
آیا خودتان سر کار می روید؟
شخص یا اشخاص دیگری هزینه زندگی شما را تأمین می کنند؟ (به عنوان مثال پدر و مادر و یا همسر)

– هر یک از افراد احتمالاً در دانشگاههای دیگر نیز برای انجام مصاحبه دعوت شده است. ممکن است از شما پرسیده شود که بین دانشگاه x و دانشگاه y کدامیک را ترجیح می دهید و به چه دلیل؟

– در صورتی که سوالی از شما پرسیده شود که جواب آن را نمی دانید، صادقانه بگویید که در حال حاضر حضور ذهن ندارم. به خاطر داشته باشید که اساتید در صورت شنیدن دروغ و یا اغراق، ذهنیت منفی پیدا می کنند.

 

تا این لحظه ۱۵نظر ثبت شده
  1. مريم:

    سلام دوستان عزیزی که مصاحبه رو رد کردین اگه ممکنه بگید چطوری بود چه سوالاتی پرسیدن و چه مدارکی لازم بوده من واسه مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی تهران مرکز دعوت به مصاحبه شدم واسه ٣٠ تیرماه
    ممنون میشم اگه راهنمایی کنید

  2. محبوبه:

    سلام دوستان من فردا مصاحبه دکترا دارم.غیر از توصیه نامه وریز نمرات ومدارک اولیه ویه مقاله پژوهشی چیزی ندارم تازه تدم اخر ارشدم وپایان نامم تکمیل نشده مدلم ۱۶٫۹۸هست فعلا. احتمال قبولی هست ؟

    • مقدم:

      سلام،من هفته بعد مصاحبه دارم . سئوالاتی که می پرسند و مدارک موردنیاز جلسه مصاحبه چه چیزهای هستند، خواهشمندم به صورت کلی مرا راهنمایی کنید؟

  3. هدا:

    سلام دوستان من فردا مصاحبه دکترا دارم.غیر از توصیه نامه وریز نمرات ومدارک اولیه ویه مقاله پژوهشی چیزی ندارم تازه تدم اخر ارشدم وپایان نامم تکمیل نشده احتمال قبولی هست ؟

  4. فاطمه مهری نیا:

    سلام,دوستان خوبم امیدوارم همیشه موفق باشید تهران مرکز کسی روانشناسی عمومی مصاحبه داره؟راستی من معدلم ۱۷/۹۵ وبا یک مقاله داخلی نمیدونم میتونم امیدوار باشم واسه قبولی یا نه؟من هم سوالات دوست عزیزمون روحی رو دارم در مورد مدارک واینکه س
    ابق مون رو واسه دانشگاه تهران مرکز به عنوان مخاطب با خودمون ببریم؟اگه دوستی واقعا اطلاعات داره لطفا کمکمون بشه ممنون میشم,

    • سارا:

      سلام هن هم مثل شما تهران مرکز روز پنج شنبه مصاحبه دارم.

  5. روحي:

    دوستان گرامی و با انگیزه و پر انرژی خوبم:

    کسی هست که ۲۳تیر ۹۵ دانشگاه آزاد تهران مرکزی-مجتمع نیایش، مصاحبه دکتری مدیریت بازرگانی -بازاریابی داشته باشه؟
    چه سوالاتی می پرسند؟ در مورد اولویتهایی که زدیم چی میشه آیا از همه مراکز اونجا میان و مصاحبه می کنند؟
    چه اساتیدی ممکنه بیاند برای مصاحبه که بریم رزومه و علایق پژوهشی شون را مطالعه کنیم؟
    چه مدارکی به غیر از مقاله و پایان نامه و ریز نمرات و مدارک کاری و زبان با خودمون بیاریم؟
    سپاسگزارم

  6. فاطمه:

    سلام وقتتون بخیر.
    ببخشید من دعوت به مصاحبه شدم ( دانشگاه آزاد تهران)، رتبه رو اعلام نمی کنند؟

    پیشاپیش از جوابتون ممنونم.

    • روحي:

      سلام فاطمه
      برای ما هم بدون رتبه هست. ظاهرن رتبه ای اعلام نمیشه

  7. مائده:

    سلام و عرض ادب
    من برای بدون آزمون دعوت به مصاحبه شدم رشته مدیریت بازرگانی -بازاریابی معدل ۱۸٫۶۴ ونمره پایان نامه ۲۰با دوتامقاله داخلی ازپایان نامم بدون سابقه علمی کسی میدونه که آیا شانسی برای قبولی دارم؟ ممنون.

    • روحي:

      سلام مائده.
      اوضاعت خیلی خوبه. همین که بدون آزمون دعوت شدی یعنی یه پله جلویی. شانست زیاده. قسمت آماری پایان نامت را خوب بخون. منم بازاریابی هستم ولی احتمالن از مسایل بازار یابی بیشتر بپرسن. تو هم ۲۳ تیر مصاحبه ای ؟ چه چیزایی آماده کردی؟ rohrze@gmail.com اگه سوالی داشتی

  8. بهنام:

    سلام پیامتان خیلی تسکین دهنده بود .امیدوارم همه کسانی که دعوت به مصاحبه می شوند موفق باشند
    الهی شکر و سپاسگذارم

  9. نام شما...:

    سلام خیلی خیلی ممنونم -باور کنید که هر روز میام تو سایت ولی مکان مورد نظر را نزدند و پیام شما خیلی تسکین دهنده بود
    خیلی تشکر می کنم-شریف آرا

  10. رضا:

    تو بعضی رشته ها ١٠٠ درصد شرکت کننده ها قبول شدن أین یعنی افتضاح سیستم پژوهشی و کارخانه تولید آقایون و خانم دکترای بیسواد بیکار إفسرده و عقده ای!!!!!!!

    • شریف آرا:

      سلام دوست عزیز اینقدر بدبین نباشید
      شما از کجا می دونید که اونی که قبول شده زحمت نکشیده است.لطفا فرافکنی نکنید

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.