واردات کامیون کارکرده، خوب یا بد؟

گردآوری توسط گروه خودرو ممتازنیوز

 واردات کامیون کارکرده، خوب یا بد؟

واردات کامیون کارکرده، خوب یا بد؟

ممتازنیوز: مدتی است که بحث واردات کامیون های کارکرده بر سر زبان ها افتاده و هرکدام از مسئولین بسته به نهادی که در آن فعالیت می کنند نظر خاص خود را در این رابطه دارند.

به گزارش ممتازنیوز، در پی کاهش تولید تجاری سازان داخلی و کیفیت پایین کامیون های چینی، بحث واردات کامیون های کارکرده از کشورهای اروپایی مطرح شد. بسیاری از مسئولین و کارشناسان با واردات این کامیون ها موافق هستند زیرا معتقدند کامیون های کارکرده اروپایی بسیار بهتر از محصولات صفر چینی هستند و برخی دیگز نیز با اعتقاد به اینکه این خودروها موجب افزایش آلودگی هوا می شوند و هزینه تعمیرات و نگهداری بالایی نیز دارند با این طرح مخالفت می کنند.
افرادی که در بخش حمل و نقل فعالیت دارند معتقدند به دلیل قیمت بالا و کیفیت پایین محصولات داخلی واردات کامیون های کارکرده راهکار قابل قبولی است اما تولیدکنندگان داخلی با واردات این خودروها مخالفند زیرا بر این باورند که ظرفیت تولید خودروهای باری در کشور بالاست و در صورت حمایت دولت، آنها توان تأمین نیاز بازار را دارند لذا واردات کامیون های کارکرده موجب از بین رفتن اشتغال داخلی می شود.
یکی از کارشناسان حمل و نقل در این باره می گوید: کامیون های اروپایی در جاده های استاندارد مورد استفاده قرار گرفته اند و با توجه به اینکه خودروهای چینی که برای کشورهای اروپایی تولید می شود از نظر کیفیت و آپشن های موجود در خودرو تفاوت بسیاری با خودروهای چینی که سفارش ایران است، دارند لذا کامیون های کارکرده اروپایی از هر نظر قابل اطمینان هستند و می توان با واردات آنها نیاز بازار را تأمین کرد.
حسین احمدی زاده تصریح کرد: کامیون های صفر چینی پس از ۶ ماه دچار مشکلات فراوانی می شوند اما هم اکنون در کشور شاهد تردد بسیاری از کامیون های قدیمی هستیم که برخی از آنها حتی در زمان جنگ های جهانی مورد استفاده بوده اند.
وی همچنین اظهار داشت: در حال حاضر نیاز اصلی کشور، نوسازی ناوگان باری و جایگزینی کامیون های جدید به جای کامیون های فرسوده و قدیمی است لذا چنانچه واردات کامیون های دست دوم با برنامه ریزی و حساب شده و توسط شرکت های حمل و نقل یا تعاونی های بار صورت گیرد، جهت نوسازی ناوگان بسیار مفید خواهد بود.
احمدی زاده تأکید کرد: استفاده از کامیون های جدید با استاندارد روز دنیا در ناوگان باری کشور مزایای فراوانی دارد که می توان کاهش مصرف سوخت را از مهم ترین مزایای آن دانست. مصرف سوخت کامیون های فرسوده در هر صد کیلومتر ۶۰ لیتر و مصرف سوخت کامیون های نو جهت طی همین مسافت ۳۰ لیتر است و کاهش سوخت علاوه بر صرفه اقتصادی موجب کاهش آلودگی هوا نیز خواهد شد.
یکی دیگر از کارشناسان معتقد است: محصولات تجاری سازان داخلی از کیفیت مناسبی برخوردار نیست و توان تأمین نیاز بازار را ندارد لذا مشتریان این نوع خودروها اقدام به خرید محصولات کشورهای خارجی می کنند.
محمد خان بلوکی تأکید کرد: واردات خودروهای اروپایی می تواند باعث ایجاد بازار رقابتی شود و تولیدکنندگان داخلی را به تولید محصولاتی با تنوع و کیفیت بیشتر تشویق کند.
به گزارش پرشین خودرو یک کارشناس حمل و نقل گفت: محصولات چینی به هیچ عنوان برای استفاده در ایران مناسب نیستند و کمبود کامیون در کشور موجب می شود تا بارهای ترانزیتی کشور از بین برود.
مصطفی ممقانی اصل متذکر شد: رانندگان خودروهای تجاری خودرو کارکرده اروپایی را بر محصولات صفر چینی ترجیح می دهند زیرا اطمینان دارند که محصولات اروپایی، هرچند کارکرده حدود ۶ تا ۷ سال قابل استفاده هستند اما عمر کامیون های چینی نهایتاً ۲ تا ۳ سال است.
وی عنوان کرد: استفاده از کامیون های دست دوم اروپایی در شرایطی که عرضه محدود است و تسهیلات چندانی هم در اختیار رانندگان قرار نمی گیرد راهکار مناسبی است اما نباید از این قانون انتظار معجزه داشت زیرا قانون واردات این خودروها با محدودیت های بسیاری همراه است و تنها تا زمان از بین رفتن تحریم ها و کاهش قیمت خودرو می توان از این طریق نیاز بازار را تأمین کرد.
با توجه به اینکه بسیاری از کارشناسان واردات کامیون های کارکرده را به نفع ناوگان باری کشور می دانند و مردم نیز با واردات این خودروها موافقند به نظر می رسد که مسئولین باید توجه بیشتری به این طرح داشته باشند.


پرشین خودرو |
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.