واردات گسترده، قیمت های گزاف

۲۰م دیماه ،
 ممتاز نیوز : با وجود این که فقط چهار ماه از برداشت برنج داخلی قبل و درهای گمرک هم از ابتدای سال تاکنون (حتی در فصل برداشت) به روی برنج‌های خارجی از راه‌های دور و نزدیک (هند، پاکستان، اروگوئه و…) باز بوده، قیمت این محصول در بازار مصرف افزایش چشمگیری داشته که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، احتکار برنج دولتی و عرضه در بازار سیاه با قیمت دو برابر را عامل افزایش قیمت این محصول استرتژیک عنوان و اظهار کرده است «سیاست‌های نادرست وزارت تجارت سبب شده در حالی‌که مدت کمی از برداشت محصول داخلی قبل، قیمت برنج افزایش یابد.»

به گزارش ممتاز نیوز به نقل از حمایت ؛ به نقل از علی ایران‌پور به رغم این که وزارت تجارت اخیراً برنج دولتی را در کیسه‌های ۱۰ کیلوگرمی به قیمت ۲۳ هزار و‌۵۰۰ تومان توزیع می‌کند، در سایه بی‌نظارتی‌ها این برنج در بازار سیاه ۴۵ هزار تومان توسط دلالان فروخته می‌شود و این امر عاملی شده تا فروشندگان نیز برنج را احتکار کنند.
وی با بیان اینکه بخشی از وظایف وزارت جهاد کشاورزی در وزارت تجارت متمرکز شده گفت: واردات در خارج از زمان نیاز، سبب ضربه به تولید می‌شود چراکه واردات در زمانی صورت گرفته که برداشت برنج ایرانی به تازگی تمام شده و این سیاست‌های نادرست سبب بر هم خوردن ثبات قیمت بازار می‌شود.

برنج خارجی ۵ هزار تومانی در کردستان
از کردستان هم خبر می رسد کمبود برنج در بازار و نیاز مردم به خرید بیشتر سبب شده است که قیمت این محصول به صورت لحظه ای افزایش یابد و در بعضی از شهرهای استان، هر کیسه ۱۰ کیلویی برنج زعفرانی خارجی بیش از ۵۰هزار تومان به فروش رسید.هرچند که تا چندی قبل میزان واردات برنج های خارجی به کردستان و وجود بیش از حد آن سبب کاهش جدی قیمت این محصول می شد ولی متاسفانه در حال حاضر واردکنندگان به سبب اختلاف نظر با مسئولان و سازمان‌های متولی حاضر به واردات برنج خارجی نیستند و این روند وضعیت بازار در کردستان را به وضعیت فعلی رسانده است. بختیار خلیقی با اشاره به سبب اصلی نایاب شدن برنج در استان کردستان و سایر نقاط کشور عنوان کرد: اختلاف بین واردکنندگان این محصول و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان سبب اصلی بروز این مشکل است به همین سبب واردکنندگان برنج هزینه رفت و برگشت وسایل نقلیه حامل برنج را پرداخت می کردند اما چندی پیش اعلام کردند حاضر به پذیرش هزینه برگشت خودروها نیستند و تنها هزینه مسیر رفت را می‌پردازند و این روند سبب بروز مشکلاتی در این حوزه شد.

آمارها متناقض است
درحالی که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی رسمی، میزان نیاز به واردات برنج را ۸۰۰ هزار تن اعلام کرده و در این حال از ثبت سفارش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برنج تاکنون خبر داده و اعلام کرده است که ۷۵۰ هزار تن از این میزان تاکنون وارد شده و بقیه در حال ورود است. «عباس‌قبادی» مدیرعامل شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی تاکید کرده است که به اندازه کافی برنج در کشور وجود دارد.همچنین به نقل از معاون وزیر تجارت میزان نیاز برنج کشور سه تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن است که تنها یک میلیون تن آن وارد و مابقی از برنج ایرانی تامین می‌شود. در این میان جای این پرسش باقی است که اگر یک میلیون تن به برنج وارداتی نیاز داریم چرا تاکنون یک و نیم میلیون تن ثبت سفارش واردات این محصول صورت گرفته است؟ آن هم در حالی که مسئولان امر بر کافی بودن برنج‌های وارداتی تاکید دارند.

زمین های برنج ویلا نشود
ازسوی دیگر نماینده لنگرود با اشاره به واردات گسترده برنج به کشور گفت: این اقدام ضربه سنگینی به برنج کاری کشور و خود کفایی این محصول است. لاهوتی افزود:نباید اجازه دهیم اتفاقی که برای باغ های چای ما افتاده و سبب شده ۵۰ در صد زمین ها تبدیل به ویلا شود برای برنج کاری رخ دهد چون ادامه این روند خیانت به کشور است و منجر به محو برنج کاری می‌شود. مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس در خصوص واردات برنج به کشور افزود: واقعا جای تاسف است درموقعیتی که صحبت از تولید ملی وخود کفایی است، ما دست به واردات محصولاتی بزنیم که توان تولید آن رادر داخل کشور داریم. وی با بیان اینکه در کشور چیزی حدود دو میلیون هشتصد هزارتن برنج مصرف می گردد که از این رقم دو میلیون ۴۰۰ هزار تن تولید داخلی است تاکید کرد:ما به راحتی می توانیم با اصلاح بذر رقم تولید را به بیش از نیاز داخل افزایش دهیم اما به سبب منفعت بعضی در واردات، عملا این هدف نادیده گرفته می‌شود. امسال دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج از شالیزارهای کشورمان برداشت شد که اگر نیاز بازار مصرف را درنهایت سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن اعلام شده از سوی وزارت تجارت تلقی کنیم، نیازمند واردات ۸۰۰ هزار تن برنج هستیم که با در نظر گرفتن ذخیره‌سازی و به نقل از معاون وزیر تجارت باید یک میلیون تن برنج وارد شود اما خبرها حاکی از ثبت سفارش واردات ۵۰۰ هزار تن برنج مازاد نیاز کشور است.

منبع: ممتاز نیوز
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.