وزارت علوم دولت اعتدال سایه افراط را از سر دانشگاه دور کند

گردآوری شده توسط گروه سیاسی ممتاز نیوز:

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، بیسج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر، در پی حواشی مراسم جشن هسته‌ای در این دانشگاه که در سال‌روز ملی فناوری هسته‌ای برگزار شد، نامه‌ای خطاب به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی نوشتند.
 
متن این نامه به شرح ذیل است:
 
باسمه تعالی
 
مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید دانشگاه‌ها ۹۲٫۵٫۱۵ :
“باید همه مراقبت کنند (هم استادان، هم مدیران، هم مؤثرین و متنفذین در دانشگاه‌ها) که فضاى دانشگاه به‌سمت مسائل پوچ حرکت نکند”
 
با سلام؛
 
همان‌طور که مستحضر هستید، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، به مناسبت ۲۰ فروردین، روز ملی فناوری هسته‌ای، اقدام به برگزاری برنامه‌ای تحت عنوان “جشن هسته‌ای” در تاریخ دوشنبه۲۵/۱/۹۳ نمود. این برنامه با هدف بزرگ‌داشت دستاوردهای هسته‌ای، تقدیر از فعالان و دانشمندان و تجلیل از مقام شامخ شهدای این راه و خانواده‌های معظم آن‌ها با سخنرانی دکتر “سعید جلیلی” (عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی) و سخنرانی دکتر “فریدون عباسی” (رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) انجام گرفت. نکاتی در مورد حواشی این برنامه وجود دارد که در ادامه به اطلاع کمیسیون محترم آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی می‌رساند:
 
۱- در این برنامه عده‌ای معدود و قانون‌شکن، برخلاف شعارهای آزادی بیانی که همواره سر می‌دهند، از ابتدای برنامه تلاش کردند با هوچی‌گری و ایجاد اغتشاش، نظم جلسه را بر هم بزنند که با هوشیاری دانشجویان امیرکبیر راه به جایی نبردند. اما این اولین باری نبود که این عده دست به چنین کارهای هنجارشکنانه‌ای می‌زدند. نگاهی به اتفاقات سال تحصیلی جاری در دانشگاه امیرکبیر (برگزاری تجمعات غیر قانونی ابتدای سال تحصیلی، اتفاقات ۱۶ آذر، حواشی حضور هیئت سه نفره وزارت علوم در دانشگاه و…) نشان می‌دهد، حضور این معدود افراد در حرکات ساختار‌شکنانه دانشگاه، که گویا رسالت خود را، ایجاد آشوب و بر هم زدن نظم دانشگاه می‌دانند، با استقرار وزارت علوم دولت جدید، به یک “رویه” ثابت تبدیل شده و هر روز بر شدت آن افزوده می‌شود.
 
۲- بسیج دانشجویی از همان ابتدا بنا به رسالت خود، خطر حضور این افراد در دانشگاه و عدم برخورد مقتضی با آن‌ها را به مسئولان امر تذکر داده بود (تعدادی از این افراد، به‌علت مشکلات انضباطی چند ترم تعلیق از تحصیل را در کارنامه خود دارند) و حتی در بیانیه خود به مناسبت حضور هیئت سه نفره در آذرماه ۹۲ در دانشگاه امیرکبیر -که در پیوست خواهد آمد- به کرات خطر میدان‌دادن به این هنجارشکنان در دانشگاه را به وزارت علوم گوش‌زد کرده و از وزارت علوم خواسته بود تا با فراهم کردن محیطی آرام جهت رشد و پیشرفت روزافزون علمی، دانشگاه را در مسیر صحیح خود پیش ببرد اما بر اثر بی‌توجهی به این تذکرات، نه تنها از شدت  هنجارشکنی‌های این قانون شکنان کاسته نشد بلکه این افراد هر روز عرصه را برای جولان دادن مناسب‌تر دیدند.
 
۳- نکته مهم دیگر، آن‌ است که این عده معدود خود را به دولت محترم منتسب کرده و شعار حمایت از دولت سر می‌دهند. این موضوع زمانی حائز اهمیت می‌شود که بارها شنیده و دیده شده است که از زمان آغاز به کار وزارت علوم جدید، این جریان جانی دوباره گرفته و فارغ از هرگونه هنجار و قانونی به آشوب‌گری می‌پردازد. اگرچه آن‌چه دانشجویان امیرکبیر از این غوغا‌سالاران دیده‌اند رفتارهای متناقض با شعارهای دولت مبنی بر اعتدال و اتحاد بوده است؛ اما لازم است دولت و به طور مشخص وزارت علوم ضمن مرزبندی با این غوغاسالاران، نسبت خود را با این افراد مشخص نماید تا این موضوع برای عموم دانشجویان روشن شود. در چنین فضایی متاسفانه وزارت علوم نه تنها اهتمامی به برخورد مقتضی با این افراطی‌های غوغاسالار نداشته، بلکه با عدم مرزبندی خود با این افراد سبب شده است که این آشوب‌گران، حمایت وزارت علوم از خویش را متصور شوند.
 
با نظر به مطالب فوق، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر از کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی می‌خواهد تا با بررسی دقیق این مسئله و مطالبه چرایی این موضوع از وزیر علوم، مانع از آن شوند که با قدرت‌گرفتن این افراد در دانشگاه‌ها، شاهد تجربیات تلخ دوران گذشته در محیط علمی دانشگاه باشیم.
 
“والسّلامُ علی مَن اتّبع الهُدی”
 
شنبه ۹۳/۰۱/۳۰
 
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
 
پیوست: بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به مناسبت حضور هیئت محترم وزارت علوم در دانشگاه
 
روز گذشته هیئتی سه‌نفره به نمایندگی از وزارت علوم در دانشگاه امیرکبیر حضور پیدا کرد. پیرامون این حضور و حواشی آن نکاتی به نظر می‌رسد که به آ‌ن‌ها اشاره می‌شود:
 
 “۱- هدف از حضور هیئت ۳ نفره وزارت علوم در دانشگاه‌ها، بررسی وضعیت دانشگاه‌های مختلف و تلاش برای حل مشکلات هر دانشگاه عنوان شده است. اصل این موضوع بسیار پسندیده و قابل تقدیر و نشان دهنده اهتمام وزارت علوم برای حل مشکلات دانشگاه‌ها است. اما متاسفانه آنچه در عمل از حضور هیئت ۳ نفره در دانشگاه‌هایی نظیر چمران اهواز، بین‌المللی قزوین، خواجه نصیر تهران و … مشاهده شده فقط تغییر روسای دانشگاه‌ها آن‌هم با ایجاد محیطی پر تنش در دانشگاه ها بوده است!
 
این امر باعث شده کارنامه هیئت‌های ۳ نفره اعزامی به دانشگاه‌ها کارنامه درخشانی نباشد و دانشجویان و اساتید نسبت به عملکرد این هیئت دچار بی‌اعتمادی شوند. فارغ از این موضوع، انتخاب زمان حضور این هیئت در دانشگاه امیرکبیر، چندان مناسب به نظر نمی‌رسد. شایسته بود که مسئولین وزارت علوم در آستانه امتحانات پایان ترم، حضور این هیئت ۳ نفره را به زمان دیگری موکول می‌کردند تا دانشجویان با آرامش خاطر و وقت بیشتری نظرات و انتقادات خودر را با آنان در میان می‌گذاشتند و از فرصت اندکی که برای آماده شدن جهت امتحانات پایان ترم دارند، نهایت استفاده را می‌کردند.
 
به هرحال انتظار می‌رود این هیئت ۳ نفره در محیطی آرام و به دور از هیاهو به وظیفه اصلی خود که همان بررسی دقیق مشکلات دانشگاه است بپردازد تا تجربه تلخ حضور این هیئت در دانشگاه‌های دیگر تکرار نشود.
 
۲- در سالهای قبل از ۸۵  تجربیات تلخی از میدان داری عناصر افراطی در دانشگاه امیرکبیر وجود دارد، از توهین به مسئولین کشور در نشریات رسمی دانشگاه گرفته تا توهین به معصومین (ع). از دولت منتخب انتظار می‌رود که طبق شعار «اعتدال» از تکرار فضای افراطی گذشته جلوگیری کند.
 
در همین راستا اعلام می‌داریم ضمن تاکید بر حفظ ارزش‌های اسلام و انقلاب که خون بسیاری از جوانان و نخبگان جامعه علمی کشور برای اعتلای آنها به نظام اسلامی تقدیم شده است، دانشجویان امیرکبیر اجازه نخواهند داد که آن دوران سیاه گذشته تکرار شود.
 
۳- رشد علمی دانشگاه امیرکبیر در سالیان اخیر بنابر آمارهای رسمی مراکز علمی داخلی و خارجی، افزایش یافته و این دانشگاه در مسیر اصلی حرکت خود، که چیزی جز باروری علمی جامعه دانشگاهی نیست، قرار گرفته است. انتظار می‌رود وزارت علوم با سرلوحه قرار دادن تاکیدات رهبری معظم انقلاب، مبنی بر پیگیری جدی شتاب رو به رشد پیشرفت علمی و تولید علم، فضایی را برای دانشگاه‌ها ایجاد کند که بتوانند به دور از حواشی به رسالت اصلی خود بپردازند.
 
۴- در چند سال اخیر دانشگاه امیرکبیر در فضایی قانون‌مند تر به کار خود ادامه داده است و چارچوب های قانونی در تمامی فعالیت های آن دقیق‌تر رعایت شده‌اند. دیگر خبری از عدم برگزاری امتحانات در ۴ ترم تحصیلی متوالی و یا قانون شکنی‌های مختلف برخی افراد و تشکل‌ها نیست. از وزارت علوم انتظار می‌رود با ادامه این روند از مسلط شدن فضای بی‌قانونی و هرج و مرج در دانشگاه جلوگیری کند.
 
۵- برخی عناصر افراطی با برگزاری تجمع چند ۱۰ نفره حین حضور هیئت ۳ نفره در دانشگاه، سعی در سوء استفاده از فضای بوجود آمده داشته و تلاش کردند خود را نماینده دانشجویان نشان دهند. اگر چه برخی از دانشجویان بدلیل حسن نیت و نیز داشتن انتقادهای به حق، در این تجمع شرکت نمودند (که البته روی سخن این بیانیه با این دانشجویان محترم نیست)، اما این تجمع علاوه بر آنکه نشان داد این افراد معدود، همواره مقاصد خود را در این گونه فضاهای غیر منطقی و ملتهب دنبال می‌کنند، مهر تاییدی بر مواضع اصولی بسیج دانشجویی در برابر افراطی گری در دانشگاه نیز بود.
 
الف – بسیج دانشجویی همواره قانون را سرلوحه کارهای خود قرار داده و با هرگونه قانون شکنی مخالف است. تجمع غیر قانونی این افراد معدود باز هم نشان داد چه کسانی در دانشگاه علاقه مند به تخطی از قانون هستند و تبعیت از قانون را فقط در حد شعار و به عنوان ابزار پیشبرد اهداف خود بکار می‌برند.
 
ب – نه تنها این تجمع قانونی نبود؛ بلکه با توجه به ساز و کاری که هیئت ۳ نفره برای شنیدن نظر دانشجویان اعلام نموده (بنا بر اعلام این هیئت، این ساز و کار شامل دیدار آزاد تمامی دانشجویان بصورت گروه‌های چند نفره با اعضای این هیئت از ساعت ۱۱ تا ۱۳ امروز است) برگزاری این تجمع هیچ دلیل منطقی نیز نداشت.
 
بسیج دانشجویی ضمن استقبال از ساز و کار هیئت وزارت علوم برای شنیدن نظرات همه دانشجویان، حساب این افراطیون معدود را از حساب عموم دانشجویان امیرکبیر جدا نموده و خواستار برخورد مقتضی دانشگاه با این افراد است.
 
ج – علاوه بر نکات فوق، نگاهی کوتاه به مختصات این تجمع، خود روشن کننده بسیاری از حقایق است. اولا تعداد اندک این افراد، ثانیا گردانندگان و به اصطلاح لیدرهای این تجمع (که در سایر تجمعات غیر قانونی و هنجارشکن نیز همین افراد به عنوان گردانندگان تجمع ایفای نقش می‌کنند) و ثالثا نداشتن مطالبه و بی‌هدف بودن این تجمع (که بعضا فقط به خواندن سرود «یار دبستانی» محدود می‌شد که ارتباطی با حضور هیئت ۳ نفره نداشت) نشان دهنده آن است که هیچ گاه افراد این تجمع نماینده دانشجویان نبوده و نیستند و همواره به دنبال وارونه جلوه دادن مسائل و مصادره کردن اتفاقات به سود اقلیت خود هستند.
 
۶- در پایان بسیج دانشجویی از وزارت علوم دولت «اعتدال» انتظار دارد با تدبیر خود، سایه افراط را از سر دانشگاه دور کرده و با فراهم کردن محیطی آرام جهت رشد و پیشرفت روزافزون علمی، حل مشکلات متعدد صنفی و غیر صنفی جامعه دانشگاهی و نیز گسترش فضای آزاد اندیشی و تضارب آراء، امید را بیش از پیش بر فضای جامعه دانشگاهی حاکم نموده و دانشگاه را در مسیر صحیح و مشخص خود به پیش ببرد که این خواست همه دانشگاهیان است.”
 
“و الله بما تعملون خبیر”
آذرماه
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)
 
انتهای پیام/


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.