پذیرش ۲۲۰بیمار در بیمارستان ۹۶تختخوابی

سرنوشت مصوبه استانی ساخت بیمارستان دوم میناب نامعلوم است

سلامت > عمومی– میناب:
پروژه احداث بیمارستان ۱۶۲تختخوابی شهرستان میناب که از مصوبات دور دوم سفر هیأت دولت به استان هرمزگان است پس از سال‌ها انتظار، با وجود تأمین اعتبار در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

به گزارش مهر، شهرستان میناب که از دیرزمان به‌عنوان مرکزیت شرق استان هرمزگان چه از لحاظ سیاسی و تجاری و چه از نظر بهداشتی و درمانی مورد توجه بوده است همچنان با فعالیت تنها مرکز درمانی و حضور بیش از ۳۰پزشک متخصص و فوق‌تخصص به‌عنوان کانون توجهات مردم این منطقه مطرح است و سالانه شاهد مراجعه بیماران و نیازمندان به مسائل تشخیصی و درمانی از شهرستان‌های شرق هرمزگان و حتی روستاها و شهرهای جنوب استان کرمان به این شهرستان هستیم. بخش اورژانس تنها مرکز درمانی مجهز شرق هرمزگان روزانه به‌صورت میانگین حدود ۴۰۰بیمار را پذیرش می‌کند که این آمار در‌ماه به ۱۲هزار نفر می‌رسد. این در حالی است که میناب به واسطه مشکلات ناشی از نامناسب بودن جاده‌ها و نبود فرهنگ استفاده از موتورسیکلت و همچنین تردد خودرو‌های حامل سوخت قاچاق، از حجم بالای تصادفات و حوادث ترافیکی رنج می‌برد و این معضل، امکانات و پرسنل محدود بیمارستان میناب را به‌خود مشغول کرده است.

‌سال‌هاست که کمبود‌ها و نواقص موجود در بیمارستان حضرت ابوالفضل(ع) و اتفاقات و نارضایتی‌های ناشی از آن گریبان مردم منطقه را گرفته که گاه در رسانه‌ها مطرح شده است تا آنجا که کمتر کسی در کشور هست که نام بیمارستان میناب را نشنیده باشد. البته پرسنل زحمتکش و ازجان‌گذشته این مرکز درمانی با تحمل فشار‌های بالای کاری و روانی موجود، همه توان خود را برای ارتقای سطح کیفی خدمات این بیمارستان به‌کار بسته‌اند اما نباید فراموش کرد که چارت سازمانی مرکز براساس بیمارستان ۹۶تختخوابی بسته شده درحالی‌که اکنون در شرایط عادی به بیش از ۲۲۰بیمار پذیرش داده می‌شود. بعضی از بخش‌های بیمارستان میناب، به‌عنوان نخستین و تنها بخش موجود در شرق هرمزگان خدمات ارائه می‌دهد که می‌توان به بخش سی‌تی‌اسکن اشاره کرد که با دو نفر پرسنل، ماهانه بار حدود یک هزار نفر از بیماران منطقه شرق و حتی در برخی مواقع مرکز و غرب استان را به دوش می‌کشد. کمبود فضا و تجهیزات در بخش زنان و زایمان این بیمارستان به دفعات موجب شکایت و اعتراض مراجعین شده است چراکه بیماران مجبورند به واسطه پر بودن تخت‌ها روی زمین پذیرش شوند. این مشکلات ناشی از حجم بالای نیاز میناب به ارتقای کمی و کیفی مراکز درمانی و به‌خصوص توجه و تسریع در عملیاتی‌کردن بیمارستان دوم این شهرستان است.

رئیس شبکه بهداشت شهرستان میناب درگفت‌وگو با مهر گفت: مهم‌ترین خواسته دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان درخصوص احداث بیمارستان دوم میناب، تسریع در روند اجرای این پروژه با سپردن مسئولیت احداث به دفتر فنی دانشگاه است. سید محمود احمدی کوهپایه با بیان اینکه بزرگ‌ترین دغدغه پروژه بیمارستان ۱۶۲تختخوابی میناب تأمین زمین مناسب است بیان داشت: با توجه به اینکه اکثر پروژه‌های عمرانی میناب با مشکل کمبود زمین مواجه هستند، در چند نقطه از شهر میناب گزینه‌هایی مطرح شده که کارگروه مربوطه در حال بررسی آیتم‌های لازم برای احداث این پروژه است. وی ادامه داد: اعتبار اولیه اختصاص‌یافته به این پروژه حدود ۲۰ میلیارد ریال مشخص شده که صرفا برای احداث بیمارستان است، اما درصورتی‌که زمین مناسب دولتی برای اجرای پروژه یافت نشود، بخشی از اعتبار صرف خرید زمین خواهد شد و این خود موجب تأخیر در تأمین اعتبارات مورد نیاز می‌شود.

وی با اشاره به تأخیر ایجادشده در احداث بیمارستان دوم افزود: بیمارستان ۹۶تختخوابی حضرت ابوالفضل میناب که هم‌اکنون میزان پذیرش در آن با ایجاد تغییرات و اضافه شدن برخی بخش‌ها، به ۲۲۰تختخواب افزایش داده شده است پاسخگوی مراجعات و نیاز منطقه نیست و می‌بایست برای کاهش حجم فشار‌های وارده به پرسنل و جلوگیری از بروز مشکلات جبران‌ناپذیر، به روند اجرای این مصوبه سرعت بخشید. وی با تأکید بر پیگیری عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت اظهار کرد: باید توجه داشت که در شهرستان میناب تنها ۲۵درصد از عوامل مؤثر بر سلامت مربوط به بهداشت و درمان است و ۷۵درصد باقیمانده مربوط به عوامل اجتماعی متشکل از رفتار‌های پرخطر، اعتیاد، حوادث ترافیکی و بی‌توجهی به بهداشت فردی است. وی در ادامه ابراز داشت: خیلی راحت می‌توان با مقایسه بیمارستان میناب با بیمارستان‌های هم‌رده در استان‌های دیگر دریافت که چه مقدار از وقت و هزینه این مرکز صرف پرداختن به درمان مصدومین ترافیکی، درگیری‌ها و نزاع می‌شود.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.