پربازدیدترین موزه‌های هنری سال ۲۰۱۲ معرفی شدند / نقش هنر اسلامی در استقبال از موزه‌های لوور ومتروپالیتن

۸فروردین ۱۳،

به گزارش خبرآنلاین، تحقیق سالانه نشریه «آرت نیوزپیپر» نشان می‌دهد که سال قبل میلادی ۹٫۷ میلیون نفر از موزه لوور در فرانسه بازدید کرده‌اند که این رقم یک میلیون نفر بالاتر از بازدیدکنندگان این موزه در سال ۲۰۱۱ است.

 

موزه هنر متروپالیتن نیویورک نیز دومین موزه هنری پربازدید سال است و جایگاه سوم تا پنجم این فهرست در اختیار موزه‌های لندن است.

 

پربازدیدترین نمایشگاه سال ۲۰۱۲ نیز نمایشگاه «اساتید قدیم هلندی» بود که در موزه هنر متروپالیتن توکیو برپا شد. این نمایشگاه از ژوئن تا سپتامبر ۲۰۱۲ برگزار شد و نمایش آثاری مثل «دختری با گوشواره مروارید» اثر سال ۱۶۶۵ ورمیر روزانه ۱۰ هزار و ۵۰۰ نفر را به این موزه کشاندند.

 

موزه لوور از سال ۲۰۰۷ تا کنون پربازدیدترین موزه هنری دنیا بوده و امسال افزوده شدن بخش هنرهای اسلامی سبب اشتیاق بیشتر بازدیدکنندگان برای سر زدن به این موزه شد. بخش هنرهای اسلامی موزه لوور بزرگترین محل نمایش آثار هنری اسلامی در اروپا است. در این بخش حدود ۳۰۰۰ اثر هنری اسلامی به نمایش درآمده‌اند که قدیمی‌ترین آن‌ها مربوط به قرن هفتم میلادی است.

 

این درحالی است که دومین موزه پربازدیدکننده سال، موزه متروپالیتن در نیویورک بود که ۶٫۱ میلیون نفر بازدیدکننده داشت (۱۰۰ هزار نفر بیشتر از رکورد سال قبل این موزه). به نقل از مسئولان این موزه با افتتاح بخش هنر اسلامی متروپالیتن، آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه رشد چشمگیری داشته است.

 

به گفته خاویر پِز، معاون سردبیر نشریه «آرت نیوزپیپر»: «دلیل این استقبال علاقه و دغدغه مردم به دانستن درمورد کشورهای اسلامی و ارتباط ما با این کشورهاست. این نمایشگاه‌ها نشان می‌دهند اسلام چه کمک بزرگی به تمدن بشر کرده است.»

 

موزه‌های بریتانیایی سال قبل به لطف برپایی المپیک در لندن با افزایش نرخ بازدیدکندگان روبرو شدند. موزه «تیت مدرن» با برپایی نمایشگاه آثار دمین هرست، هنرمند جنجالی با ۵٫۳ میلیون نفر بازدیدکننده در مقام چهارم ایستاد. «تیت مدرن» سال ۲۰۱۱ ۴٫۸ میلیون نفر بازدیدکننده داشت.

 

«نشنال گالری» هم در رتبه پنجم قرار گرفت.

 

یک اتفاق جالب

اما نکته جالب در سال قبل این بود که هیچکدام از ۲۰ نمایشگاه پربازدیدکننده سال در موزه‌ها یا گالری‌های پربازدیدکننده برپا نشده بودند. نام شهر توکیو در این فهرست ۲۰تایی دوبار آمده است؛ یک بار برای نمایشگاه آثار اساتید قدیم هلندی و یک بار هم برای نمایشگاه هنر اروپایی.

 

نام مرکز هنری «بانکو دو برزیل» در شهر ریو نیز سه بار در این فهرست آمده است. نمایشگاه «آمازون: چرخه مدرنیته» با هفت هزار و ۹۲۸ بازدیدکننده در روز، دومین نمایشگاه پربازدیدکننده سال بود. نمایشگاه «Still Being» آنتونی گورملی با شش هزار و ۹۰۹ نفر بازدیدکننده در روز و «هند» با شش هزار و ۳۴۷ بازدیدکننده در روز دیگر نمایشگاه‌های پربازدیدکننده این موزه بودند.

 

نمایشگاه نقاشی‌های قرن نوزدهم ایتالیا در موزه «آرمیتاژ» در سن پترزبورگ سومین نمایشگاه پربازدیدکننده سال با هفت هزار و ۷۴۷ بازدیدکننده در روز بود.

 

در لندن نمایشگاه «تصویر بزرگ‌تر» دیوید هاکنی در «آکادمی سلطنتی هنر» که در آن آثار بسیار بزرگ روی بوم و یک آی‌پاد به نمایش درآمد با هفت هزار و ۵۱۲ بازدیدکننده در روز، پنجمین نمایشگاه پربازدیدکننده سال بود.

ردیف

نام موزه

محل موزه

بازدیدکننده

۱

لوور

پاریس

۹٫۷۲۰٫۲۶۰

۲

موزه هنر متروپالیتن

نیویورک

۶٫۱۱۵٫۸۸۱

۳

موزه بریتانیا

لندن

۵٫۵۷۵٫۹۴۶

۴

تیت مدرن

لندن

۵٫۳۰۴٫۷۱۰

۵

نشنال گالری

لندن

۵٫۱۶۳٫۹۰۲

۶

موزه واتیکان

واتیکان

۵٫۰۶۴٫۵۴۶

۷

نشنال پالاس

تایپه

۴٫۳۶۰٫۸۱۵

۸

گالری ملی هنر

واشنگتن

۴٫۲۰۰٫۰۰۰

۹

مرکز پامپیدو

پاریس

۳٫۸۰۰٫۰۰۰

۱۰

موزه دارسی

پاریس

۳٫۶۰۰٫۰۰۰


خبرآنلاین
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.