پرواز با دلار ۳۰۰۰ تومانی!

روزنامه ابتکار:  به دنبال افزایش قیمت ارز در بازار، مواد خوراکی، کالاهای اساسی، ابزار و قطعات فنی و اداری، خودرو و بسیاری از کالاها و اقلام دیگر در این مدت رو به گرانی گذاشته‌اند. آن هم گرانی‌هایی که به طور رسمی و قطعی ابلاغ شده‌اند و احتمال عقب‌نشینی قیمتی آنها تقریبا صفر است.

 در این میان چند ماهی بود که زمزمه افزایش قیمت بلیت هواپیما نیز شنیده می‌شد. اما سرانجام مشخص شد که قیمت بلیت هواپیما هم تا آینده‌ای نزدیک- احتمالا تا دو هفته دیگر- به موج گرانی‌ها خواهد پیوست و کمی زنجیرهای دستوری قیمت آن شل‌تر می‌شود.

در این زمینه حمیدرضا پهلوانی معاون وزیر راه‌وشهرسازی گفته‌است: در حال حاضر اگر نرخ سوخت ثابت و مصوب همین رقم فعلی باشد شاهد افزایش ۵۰ درصدی نرخ بلیت هواپیما خواهیم بود.

وی درباره نرخ سوخت ارائه شده به ایرلاین‌ها گفت: سیاست ما بر این است که ایرلاین‌ها قیمت سوخت دریافتی خود را تا انتهای سال ۹۰ برمبنای هر لیتر ۲۰۰ تومان از ابتدای سال جاری بر مبنای هر لیتر ۴۰۰ تومان پرداخت کنند. پهلوانی ادامه داد: در راستای تعیین نرخ ارز برای ایرلاین‌ها جلسه‌ای با معاون ارزی بانک مرکزی روز شنبه خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه صنعت هواپیمایی متکی به تامین نیازهای ارزی است گفت: هزینه بین‌المللی ایرلاین‌ها و حتی هزینه‌های داخلی آنها براساس نرخ ارز است.به گزارش اقتصاد ایران آنلاین، بحث درخصوص نیاز به افزایش قیمت هواپیما به دیروز و امروز مربوط نمی‌شود. بلکه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت مجادله و مکالمه درخصوص افزایش قیمت بلیت هواپیما کلید خورد.

در آن برهه زمانی تا مدتی شرکت‌های هوایی از افزایش نرخ بلیت هواپیما منع شدند و همین موضوع مشکلاتی را در سرویس‌دهی و خدمات ایرلاین‌ها به‌وجود آورد. پس از آن شرکت‌های هوایی گفتند اگر از دولت اجازه افزایش قیمت بلیت را صادر کند آنها هم کیفیت و خدمات‌دهی پروازهای خود را بالاتر خواهند برد. در نهایت دولت هم موافقت کرد و مجوز افزایش قیمت ۱۹ درصدی را به دست شرکت‌های هوایی داد.

 البته مسئولین ایرلاین‌ها این مقدار افزایش قیمت را گره‌گشای کار خود نمی‌دانستند.با این وجود آنها این مقدار افزایش قیمت را بدون فوت وقت اعمال کردند. ولی نکته اینجا بود که در خدمات و سرویس‌دهی به مسافران هیچ تغییری مشاهده نشد. جالب این است که پس از پرسش درخصوص افزایش خدمات وزیر راه‌وشهرسازی که خود وعده دهنده افزایش خدمات‌رسانی بود و همچنین مسئولین شرکت‌های هوایی به‌کلی وعده‌های خود را تکذیب کردند و گفتند از پیش هم این مقدار افزایش برای جبران اضافه هزینه‌های ایرلاین‌ها وضع شده و قرار بر ارتقای خدمات نبوده‌است.

اینبار اما صحبتی از افزایش خدمات و ارتقا سرویس‌دهی نشده‌است. برعکس، این‌بار وزیر راه‌وشهرسازی که خود وعده دهنده افزایش خدمات‌رسانی بود و همچنین مسئولین شرکت‌های هوایی به‌کلی وعده‌های خود را تکذیب کردند و گفتند از پیش هم این مقدار افزایش برای جبران اضافه هزینه‌های ایرلاین‌ها وضع شده و قرار بر ارتقای خدمات نبوده‌است.ب

حث تنها بر سر افزایش قیمت بلیت هواپیما آن هم با نرخی باورنکردنی‌است. یعنی افزایش قیمت ۵۰ درصدی ! بنابراین اینبار هم قطعا نباید منتظر افزایش خدمات‌دهی ایرلاین‌ها بود. با این وجود این سوال پیش می‌آید که دلیل افزایش دوباره قیمت بلیت هواپیما چیست؟

ایرلاین‌ها از دریافت ارز محروم شدند

محمد بهیرایی کارشناس صنعت حمل‌ونقل هواپیمایی به دلایل افزایش قیمت بلیت هواپیما اشاره کرد و گفت: با وضعیت نرخ ارز و نوسان شدید آن چاره‌ای برای شرکت‌های هوایی نمی‌ماند جز اینکه قیمت خدمات خود را به اندازه زیادی افزایش دهند؛ که اگر غیر از این کنند قطعا زمین‌گیر خواهند شدوی در پاسخ به این سوال که مگر شرکت‌های هوایی ارز دولتی با نرخ ۱۲۲۶ تومان دریافت نمی‌کنند گفت: نخیر، تقریبا از ماه‌های ابتدایی سال ایرلاین‌ها از دریافت ارز مرجع محروم شده‌اند و مجبور شدند خدمات خود را با ارز آزاد ارائه دهند.

از سوی دیگر نرخ سوخت هم افزایش چشم‌گیری پیدا کرده که همین خرج و مخارج ایرلاین‌ها را بالا برده‌است.او در این میان به دلایل قطع شدن ارز مرجع از سوی دولت اشاره کرد و گفت: بنده اطلاع دارم که برخی در ایرلاین‌های مختلف ارز مرجع را دریافت می‌کردند اما آنها صرف مسائل دیگر کرده و خرج خدمات هوایی نمی‌کردند. یعنی به نوعی آنرا به بازار آزاد درز می‌دادند و رانت‌هایی در این میان به وجود آمده بود.

به همین دلیل دولت با مشاهده این موارد ارز مرجع تمام شرکت‌ها را قطع کرد!بهیرایی همچنین به گرانی ابزار و قطعات مورد نیاز برای صنعت حمل و نقل هوایی اشاره کرد و گفت: ما برای تعمیر و نگهداری هواپیماهای خود به قطعاتی نیاز داریم که باید از خارج کشور وارد شوند.

 برای مثال ما برای یکی از قسمت‌های ضدارتعاش هواپیما ۱۲ پیچ نیاز داریم که قیمت هر کدام آن ۴۰۰ دلار است. با این وجود ما چون دسترسی به ارز مرجع نداریم این وسایل را با دو برابر قیمت اصلی خریداری می‌کنیم و همین موضوع هزینه‌های ما را افزایش می‌دهد.


مجله اینترنتی برترین ها سبک زندگی سلامت دکوراسیون موفقیت کودک

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.