پیام وزیر ارشاد به اکسپو ۹۱

جام جم آنلاین: سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اکسپو ۹۱ (نمایشگاه فروش آثار هنری) پیام داد.

 نمایشگاه فروش آثار هنرهای تجسمی کشور (اکسپو ۹۱)  عصر روز یکشنبه ۲۸ خردادماه با حضور «حمید شاه‌آبادی» معاون امور هنری وزیر ارشاد، «سید علیرضا حسینی» دبیر شورای سیاست‌گذاری اکسپو، «امیراحمدی» مشاور ارشد وزیر، «یعقوب امدادیان» دبیر هنری و «جواد صادقی» دبیر اجرایی اکسپو و همچنین جمعی از هنرمندان و گالری‌داران در تالار وحدت آغاز به کار کرد.

پیام سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اکسپو ۹۱ و آغاز نمایشگاه فروش آثار هنری به شرح زیر است:

«هنر محصول اندیشه و عمل است! با کار فرق می‌کند؛ در کار هدف جایگزین اندیشه است و هنر بیش از عمل، مدیون اندیشه است. «مَنْ طالَتْ فِکرَتُهُ حَسُنَتْ بَصیرَتُهُ».

پس هنرمند بیش از آنکه دستش کار کند، افکارش عنان کار را در کف دارد؛ و آنچه عرضه می‌کند تراوش مغز اوست بیشتر از آنچه حاصل دست او باشد.

«من کثرت فکرته حسنت عاقبته»

از آنروست که برای هنر، قیمتی نمی‌توان مصوب کرد:

به تقویم اندیشه، اندیشه کن!

«قِیمَه کُلِّ امْرِئٍ مَا یُحْسِنُهُ». حسن عمل، قیمت عامل است! انسان در چنبره افکار گرفتار است؛ چه حسن و چه قبح! و هنرمند که چشمه جوشان زیبایی است به اجر فرو نشاندن عطش مأجور است گرچه وادی هنر، استسقاست و تشنگی را صدچندان می‌کند!

ای خسته به پیش ما بود خیمه عشق / ای تشنه حضور ماست سرچشمه عشق

حال که به تعمیم هنر و تلطیف روح جامعه همت گماشته‌ایم ناگزیر در این مسیر، قدم گذاشته‌ایم که «نمایشگاه بزرگ فروش آثار هنرهای تجسمی کشور» را برای ارائه عمومی و خصوصا دستگاه‌ها و نهادهای دولتی بمنظور تامین نیازهای آنان در اجرای مصوبه هیئت محترم وزیران مبنی بر حمایت از هنرمندان با ابتیاع آثار فاخر از منبع یک دهم درصد اعتبارات عمرانی، برپا بداریم.

متولیان این نمایشگاه برآنند که به یک کرشمه از پس دو کار برآیند که هر دو نعمت است و بر هر نعمت شکری واجب! اول آنکه به وعده‌ای دیرین عمل نمایند و گره چهره هنرمند را به گشایش امور بگشایند و دو دیگر آنکه محیط های دولتی را به لطافت هنر، از زیبایی بیشتری برخوردار سازند.

پایاب عشق سرزده از دامن هنر / بینا شویم از دم پیراهن هنر

از معاونت محترم امور هنری و بنیاد فرهنگی هنری رودکی سپاسگزارم که گرچه دیر ولی به همت عالی کمر به این حرکت متعالی بسته‌اند.

از هنرمندان گرانقدر که گرمی رونق این بازارند و سرسودای محبت دارند نیز به دست آویز این حضور شورانگیز ممنونم.

به مسئولین محترم دولتی نکته‌ای را یادآور می‌شوم که اگر نبودند این هنردوستان و هنرپروران، هنر و هنرمند در محاق کتمان و حرمان، پنهان می‌ماند که آنان ضمان زمان بوده‌اند در ماندگاری و واگذاری به نسل‌ها!

پس هلال هنرمندان جوان را به تایید حمایت شب و روز گردش محبت به بدر موفقیت سوق دهید و بر شأن پیران این طایفه حرمت و عزت نهید. از مساعدت و معاضدت هنرمندان دریغ نورزید که بیت‌المال یک ملت و یک امت، بیش از آنکه خزانه‌اش باشد، خازنان هنر و فرهنگ و ادب آن ملتند.

توفیق، رفیق طریق عزت و اعتبار یکایک شما بزرگواران باد.»

ایران ثروتمندترین کشور در عرصه تولیدات فرهنگی و هنری

سخنران ابتدای این مراسم حمید شاه‌آبادی بود که پشت تریبون قرار گرفت و با تبریک عید مبعث رسول گرامی اسلام (ص) از ایران به عنوان ثروتمندترین کشور در عرصه تولیدات فرهنگی و هنری دنیا یاد کرد و با تأکید بر این که تکنولوژی امروزه صرفاً نماد ثروت نیست گفت: کشوری که سالیانه ده‌ها هزار اثر هنری، ادبی و سینمایی خلق می‌کند، سخنگو و نماینده یک اندیشه بزرگ و دارای ظرفیت‌های بالایی است. از این رو، تردیدی نیست که ما به عنوان کشوری صاحب تمدن، فرهنگ و اندیشه باید از این منظر با جهان سخن بگوییم.

معاون امور هنری وزیر ارشاد با ابراز خرسندی از برپایی این نمایشگاه، آن را نماد اقتدار فرهنگی و هنری ایران نامید.

وی در ادامه با بیان این که این اکسپو می‌تواند ظرفیت هنری ایران را به دنیا نشان دهد گفت: استقبال هنرمندان از این رویداد هنری به گونه‌ای بوده که ما قادریم این مجموعه را نماینده ظرفیت هنرهای تجسمی کشور بدانیم.

شاه آبادی درخاتمه سخنان خود مخاطبان این نمایشگاه را نیازمند آثار هنری دانست و گفت: پیش از آن که جامعه هنری نیازمند ارائه آثار هنری باشد، مخاطبان این هنرها یعنی دستگاه‌های دولتی و فضاهای عمومی کشور نیازمند بهره‌مندی از آثار هنرهای تجسمی کشورهستند.

در ادامه این مراسم، پیام «سید محمد حسینی»؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اکسپو ۹۱ را «علیقلی امیر احمدی»؛ مشاور ارشد وزیر خواند.

نمایانگر هویت یک شهر هنرمندان و هنرهای تجسمی آن است

«تاها بهبهانی» هنرمند نقاش و مجسمه ساز سخنران دیگر این مراسم بود که در سخنانی هنرهای تجسمی و هنرمندان بی شمار آن  را در میان سایر هنرهای کشور مهجورتر و مظلوم تر توصیف کرد و گفت: هنرمندان در طول عمر کوتاه هنرهای تجسمی کشور دست تمنا و تقاضا به سوی کسی دراز نکردند و در کمال قناعت زندگی کردند.

بهبانی، هنرمندان عرصه تجسمی را نمایانگر هویت یک شهر دانست و ادامه داد: در بدو ورود مسافران و گردشگران،  آبروی یک شهر به دست هنرمندان عرصه تجسمی آن شهر است و با هنرهای  گرافیکی، مجسمه‌سازی و هنرهای دیگر تجسمی است که شهر هویت خود را نشان می‌دهد.

 ایران با این همه هنرمند نیازی به آثار چینی ندارد

بهبهانی با انتقاد از نصب آثار غیر هنری چینی در سطح کشور گفت: مملکت ما با فرهنگ غنی و پربارخود و با حضور هنرمندان بسیار خلاقی که دارد نیازی به استفاده از آثار غیر هنری چینی  ندارد که سطح شهرش را با آثار و اجناس چینی پر کند اما متاسفانه علیرغم اعتراض های زیادی که بارها در این زمینه صورت گرفته، توجهی به اهمیت این موضوع نشده است.

این هنرمند نقاش و مجسمه ساز، تصویب قانون خرید آثار هنری از سوی نهادهای دولتی را قانونی بدیع توصیف کرد و گفت: شاید در دنیا و در دیگر کشورها این موضوع وجود نداشته باشد که مجلس برای خرید اثر هنری قانون وضع کند از این رو، این قانون بدیع به شمار می‌رود.

وی اجرای موفق و خوب اکسپو را منوط به همکاری مطبوعات، اهالی رسانه، هنرمندان و غیره دانست و تصریح کرد: برای اجرای خوب این بازار فروش صرفا تشکیلات دولتی نمی‌توانند عمل کنند بلکه باید با همکاری اهالی رسانه و هنرمندان سعی شود آثار خوبی خریداری و روی دیوار نهادهای دولتی نصب شود. همچنین در این رویداد جوانان پر انرژی و خلاق باید مورد تشویق و حمایت قرار گیرند تا آثار بزرگی با هویت ملی خلق کنند.

بهبهانی در پایان صحبت‌های خود با بیان این مطلب که هنرمندان تجسمی می‌توانند خلاء فلسفی و فکری موجود در دنیا را پر کنند، ابراز کرد: امیدوارم این بازار نقطه عطفی در آغاز یک اتفاق بزرگ در عرصه هنرهای تجسمی کشور باشد، در پایان آن لبخند بر چهره هنرمندان بنشیند و در آینده با خوشحالی از این اکسپو یاد شود.

 تلاش برای تجدید قانون خرید آثار هنری در سال ۹۱

«سید علیرضا حسینی»؛ مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی و دبیر شورای سیاست‌گذاری این نمایشگاه نیز در سخنانی گفت: پیگیری قانون یک دهم درصد در طول عمر تاریخ هنرهای تجسمی کشور که برای یک بار و آن هم در سال ۱۳۹۰ اتفاق افتاد، بسیار مبارک بود که مسئولان قطعا تلاش خواهند کرد این قانون تجدید شود.

وی با اشاره به مذاکره با نمایندگان مجلس نهم افزود: طی صحبت‌هایی که با نمایندگان جدید مجلس انجام دادیم، آنان ابراز علاقه و امیدواری کردند این الحاقیه پیگیری شود تا شاهد تکرار قانون اختصاص بودجه به خرید آثار هنری باشیم.

حسینی تصریح کرد: اقدامات ما همه در جهت احیا و ارتقای هنر صورت می‌گیرد.

 حضور ۶۰ نگارخانه از ۱۰ استان کشور در اکسپو ۹۱

دبیر شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه فروش آثار هنرهای تجسمی در ادامه به ارائه آماری از  آثار راه یافته به اکسپو پرداخت و گفت: در این اکسپو ۶۰ نگارخانه از تهران و ۱۰ استان کشور شرکت کردند و ۵۷۱ اثر از ۳۱۶ هنرمند به نمایش گذاشته شده است.

وی با اشاره به زمان برپایی اکسپو که از ۲۸ خردادماه تا ۱۲ تیرماه سال جاری در تالار وحدت است، افزود: این اکسپو بستر و زمینه‌ مناسبی برای فروش آثار هنری هنرمندان تجسمی کشور است تا علاقه‌مندان این عرصه و به ویژه دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در این رویداد حضور پیدا کنند و خرید کنند.

تجلیل از دستگاه های دولتی با بیشترین خرید از اکسپو ۹۱

حسینی در پایان صحبت‌های خود ضمن اعلام خبر بازدید و خرید معاونان وزارت‌خانه‌های کشور از اکسپو در روزهای برپایی نمایشگاه یادآور شد: دستگاه‌های دولتی که بیشترین خرید هنری را از نمایشگاه آثار فروش هنرهای تجسمی داشته باشند در مراسم اختتامیه که ۱۴ تیرماه برگزار خواهد شد، تجلیل و تقدیر می‌شوند.

پس از مراسم نمایشگاه فروش آثار هنرهای تجسمی کشو با حضور مسئولان، هنرمندان و مدیران گالری‌ها گشایش یافت.


jamejamonline.ir – 22 – RSS Version

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.