پیروزی در لحظه آخر ؛ روایت کی روش از شب پر استرس فوتبالی

خبرگزاری آریا-سرمربی تیم فوتبال ایران درنشست خبری پس از بازی برابر ازبکستان گفت:‌هدف ما گل زنی در ضد حملات بود اما سرمربی ازبکستان مدعی شد داور پیروزی را ازبکستان گرفت .
سرمربی تیم ملی فوتبال ایران پس از پیروزی در زمین تیم ازبکستان گفت:این یک پیروزی مهم برای تیم ایران در راه صعود به جام جهانی ۲۰۲۴ بود.
به گزارش پایگاه ای اف سی از تاشکند ، کارلوس کی روش پرتغالی گفت :« من واقعا امشب خوشحال هستم زیرا ما مسابقه بسیار مهمی را به سود خود به پایان بردیم. علت پیروزی ما داشتن مربی و بازیکنان خوب و ارائه بازی خوب بود.»
کی روش افزود :« تیم ازبکستان فرصتهای زیادی برای گلزنی داشت و پس از حملات این تیم ما شیوه بازی خود را عوض کردیم و با جنگندگی بیشتر به هدفمان رسیدیم.من می دانستم که تیم ازبکستان هجومی بازی خواهد کرد و برای همین ما تاکتیک خود را عوض کردیم و در این بازی سعی کردیم روی ضدحملات گل بزنیم. به این هدف هم رسیدیم و تعویضهایی که انجام شد تیم را به سمت کسب سه امتیاز برد.اما این تازه شروع کار است و ما بازیهای زیادی پیش رو داریم.من فکر می کنم تمام مسابقات این گروه سخت است.»

سرمربی ازبکستان:‌داور پیروزی را از ما گرفت
وادیر آبراموف سرمربی تیم فوتبال ازبکستان که در دقیقه ۹۳ بازی بسیار عصبانی بود پس از سوال خبرنگاران ازبکستانی نشست را نیمه تمام ترک کرد.

او پیش از ترک نشست با انتقاد شدید از داوری بازی گفت:‌ هر کاری که می توانستیم انجام دادیم اما موفق نبودیم با این حال یک گل سالم به ثمر رساندیم اما داور ژاپنی آن را نپذیرفت. او در گذشته در بازی ازبکستان و بحرین در شرایطی که شانس صعود داشتیم با قضاوتش ما را از رسیدن به جام جهانی محروم کرد.

آبراموف درباره تغییر پست بازیکن شماره ۱۹ ازبکستان از دفاع به حمله گفت: پس ازاین که ایران به دفاع روی آورد، برای کسب نتیجه این تغییر را انجام داد.

وی در پاسخ به این سوال که چرا از تاکیتکی استفاده کرده است که برابر ایران ناموفق بوده است گفت: تنها یک موقعیت به حریف دادیم و آن هم به گل تبدیل شد. اگر باید درباره تیم خودم صحبت کنم باید بگویم که ما تلاش کردیم اما داور پیروزی را از ما گرفت. من دلیل تصمیم داور را متوجه نشدم.

او با گفتن این جمله این تازه شروع رقابت‌ها است نه پایان آن و ما همچنان شانس داریم که از رقبای‌مان انتقام بگیریم جلسه را ترک کرد.

ازبکستان صفر- ایران۱ / وقتی شانس به ما رو کرد
یک گل دقایق پایانی خلعتبری ۳ امتیاز حیاتی را برای ایران به ارمغان آورد. کسب این برد با نقش موثر سیدمهدی رحمتی و اشتباه کمک داور ژاپنی امکان پذیر نبود.
سایت گل-
مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۴
۳ ژوئن ۲۰۱۲- استادیوم جار. تاشکند
ایران- ازبکستان
تماشاگر: ۹ هزار نفر
داور: نیشی مورا از ژاپن با کمک های ساگارا و ناگی
گل: محمدرضا خلعتبری (۱+۹۰)

ایران: مهدی رحمتی، حسین ماهینی، سید جلال حسینی، پژمان منتظری، پژمان نوری، جواد نکونام، آندرانیک تیموریان، مجتبی جباری (۷۶ کریم انصاری فرد)، محمد ابراهیمی (۴۴ خسرو حیدری)، احسان حاج صفی (۶۲ محمدرضا خلعتبری) و علی کریمی سرمربی: کارلوس کی روش

ازبکستان: نستروف،  اسماعیل اف، اسلام اینوموف، عزیزبک حیدراف، تیمور کاپادزه، جسور حسن اف (۸۷  باکائف)، آندریف، تاجی اف، خاسانوف (۶۸ لطف الله تورائف)، ویکتور کارپنکو (۵۲ مراد بیک ماف)، الکساندر گینریخ   مربی: وادیم آبراموف

شرح بازی: تیم ملی ایران در شرایطی به مصاف ازبکستان رفت که کارلوس کی روش، ترکیبی شگفت انگیز و غیرمنتظره را برای این بازی انتخاب کرد. بیشترین تغییر تیم ملی در خط دفاعی اتفاق افتاد و حسین ماهینی، جانشین خسرو حیدری شد. در سمت چپ، مهرداد پولادی مدافع چپ موردعلاقه کی روش، روی نیمکت قرار گرفت تا پژمان نوری در این منطقه به کار گرفته شود و در مرکز خط دفاعی هم پژمان منتظری، جای هادی عقیلی را گرفت. یک خط جلوتر، حضور احسان حاج صفی و محمد ابراهیمی به عنوان دو بال چپ و راست، جالب توجه بود و در خط حمله هم کریم انصاری فرد جایی در ترکیب اصلی نداشت تا علی کریمی مهاجم تیم ملی ایران باشد.
دو تیم در ۲۰ دقیقه ابتدایی، نمایشی محافظه کارانه داشتند و اغلب توپ در یک سوم میانی زمین جریان داشت. در این دقایق، اغلب حضور تیم ملی روی دروازه ازبکستان معطوف به پرتاب های بلند اوت می شد که ماهینی و حاج صفی از چپ و راست می انداختند.

بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، ازبکستان به تدریج با نفوذهای اینوموف، اسماعیل اف و حسن اف بر جریان بازی مسلط شد و سمت چپ و راست دفاعی تیم ملی لرزان تر از آن بود که حملات ازبک ها را در این مناطق کور کند. در این نیمه، ماهینی نمایشی پراشتباه داشت و پژمان نوری هم که بعد از سال ها، بار دیگر به عنوان دفاع چپ به کار گرفته شده بود، اغلب مغلوب اینوموف می شد. در آخرین دقیقه نیمه اول، کی روش ابراهیمی کم اثر را از بازی بیرون کشید و خسرو حیدری را به سمت راست برد. در این نیمه، هافبک های سردرگم ایران مجالی برای بازی سازی نیافتند و در اکثر دقایق، تحت تاثیر هافبک های ازبکستان بودند.

با شروع نیمه دوم، حفظ توپ هافبک های ایران در یک سوم میانی، قدرت حمل توپ خسرو حیدری و پیدا شدن جباری در مرکز زمین که در نیمه اول کاملاً محو بود، تیم ملی را در موقعیت بهتری نسبت به نیمه اول قرار داد. در ۱۵ دقیقه ابتدایی نیمه دوم، شوت از راه دور نکونام می توانست تیم ملی را پیش بیاندازد که دروازه بان ازبکستان واکنش خوبی داشت. در این دقایق، ازبک ها همچنان سمت راست دفاعی ایران را هدف قرار داده بودند اما ماهینی که از حمایت بهتری برخوردار شده بود، کمتر اشتباه کردو حملات ازبکستان فقط به کرنر ختم می شد. با رسیدن بازی به دقیقه ۷۰، بار دیگر ازبکستان توپ و میدان را در اختیار گرفت و بعد از یکی دو حمله نصفه نیمه، لحظه تعیین کننده این بازی فرا رسید.لحظه ای که در آن با اشتباه ناگی، کمک داور دوم بازی، گل سالم ازبکستان دیده نشد. با خروج جباری، علی کریمی یک خط عقب تر آمد تا کریم انصاری فرد تک مهاجم تیم ملی ایران در یک ربع پایانی باشد ولی مشکل آنجا بود که تیم ملی در زمان حمله بسیار کم تعداد بود. در آخرین دقایق بازی و در حالی که به نظر می رسید همین یک امتیاز هم برای یک بازی خارج از خانه خوب است، همکاری سه نفره آندو، انصاری فرد و خلعتبری، کار را برای ازبکستان تمام کرد

دقایق حساس:

دقیقه ۲۱: اینوموف از راست نفوذ کرد و توپ را روی دروازه فرستاد. بعد از یک رفت و برگشت، کارپنکواز فاصله ای نزدیک دروازه ایران را هدف قرار داد اما ضربه بدون زاویه اما محکم او را سیدمهدی رحمتی با واکنشی عالی به زمین برگرداند. این اولین موقعیت جدی برای هر دو تیم بود

دقیقه ۲۷: الکساندر گینریخ در موقعیتی تک به تک صاحب توپ شد اما باز هم رحمتی دروازه تیم ملی را نجات داد و در ادامه، پژمان نوری با ضربه سر توپ را به کرنر فرستاد. در این صحنه ابتدا کمک داور پرچم خود را به نشانه آفساید بالا برد اما نیشی مورا دستور به ادامه بازی داد

دقیقه ۴۰: کارپنکو که در فضای بین منتظری و ماهینی جایگیری کرده بود، روی ارسال از جناح راست با سر به توپ ضربه زد اما توپ او راهی به چارچوب نداشت

دقیقه ۴۱: باز هم جناح راست خط دفاعی ایران آسیب پذیر نشان داد و توپی که از این ناحیه ساخته پرداخته شده بود، به یک موقعیت خطرناک تبدیل شد. این توپ ابتدا از سر گیرنیخ گذشت اما بعد از آن، حسن اف به توپ ضربه زد. توپ برگشتی را گینریخ از فاصله ای نزدیک به گل تبدیل کرد اما کمک داور اول بازی، این موقعیت را آفساید اعلام کرد. تصاویر آهسته نشان می داد تصمیم ساگارا درست بوده است

دقیقه ۵۴: شوت از راه دور جواد نکونام را نستروف در دو مرحله مهار کرد و اجازه نداد علی کریمی از توپ ریباندی استفاده کند

دقیقه ۷۲: کرنر گینریخ با ضربه سر تیمور کاپادزه همراه شد ولی این توپ را هم رحمتی به آغوش کشید

دقیقه ۷۴: ارسال گینریخ از چپ، در دهانه دروازه به مهاجم ازبکستان رسید، توپ بعد از یکی دو بار رفت و برگشت و برخورد به پایه تیر دروازه، بالاخره با ضربه نهایی احمد اف هماره شد، این توپ از خط دروازه رد شد ولی جلال حسینی، توپ را از درون دروازه بیرون کشید. اشتباه کمک داور ژاپنی در تشخیص این صحنه، بازی را همچنان بدون گل نگه داشت

دقیقه ۸۵: شوت خطرناک کاپادزه از پشت محوطه هجده قدم با عکس العمل عالی رحمتی به کرنر رفت

گل:

درحالی که ازبکستان برای رسیدن به گل جلو کشیده بود، آندو تیموریان، کریم انصاری فرد را از جناح راست صاحب توپ کرد. پاس به جلوی عالی انصاری فرد، خلعتبری را با دروازه بان تک به تک کرد و بغل پای مطمئن دیگر بازیکن تعویضی تیم ملی، سه امتیاز حیاتی را به تیم ملی هدیه کرد

بهترین بازیکن:

سیدمهدی رحمتی در روزی که بسیاری از ملی پوشان ایران حتی سایه ای از گذشته خود نبودند، عملکردی فوق العاده داشت و به تنهایی ۳-۴ موقعیت آشکار گل را ازبک ها گرفت. او بدون تردید بهترین بازیکن زمین بود.

اتفاق ویژه:

نیشی مورا داور مشهور ژاپنی در این بازی به هیچ بازیکنی کارت زرد نداد.
 


خبرگزاری آریا

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.