پیش‌فروش سکه راه کنترل نقدینگی نمی باش

به گزارش تفسیری ممتاز نیوز به نقل از بینا در تاریخ دوشنبه ۱۵آبان۹۱،

بینا- رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، پیش فروش سکه را راهکار مناسبی برای کنترل نقدینگی در بازار ندانست و گفت: حتی اگر این راهکار استفاده شود، باید به موازات آن برای سوق دادن منابع حاصل به بخش تولید فکری نمود.
به گزارش تفسیری بینا، محمد نهاوندیان در حاشیه جلسه امروز شورای گفتگوی دولت و بخش‌خصوصی در خصوص طرح تازه دولت برای پیش‌فروش سکه به منظور کنترل نقدینگی گفت: هم اکنون کشور با معضل نقدینگی در کلان اقتصاد روبرو است؛ ولی در مقابل بخش تولید با کمبود نقدینگی مواجه است؛ بنابراین اگر بخواهیم کمبود نقدینگی بخش تولید را حل کنیم باید نقدینگی بازار را نیز جمع‌آوری نموده و معضل آن را حل نماییم.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر افزود: اگرچه جمع نمودن نقدینگی در بازار ایران کار خوبی است؛ ولی توجه به ریشه این نگرانی نیز مهم به شمار می‌رود؛ چراکه به سبب اینکه اشخاص می‌خواهند قدرت خرید حاویی خود را حفظ نمایند، به صورت مداوم به بازارهایی همچون سکه، مسکن یا دلار هجوم می‌آورند.
وی تصریح نمود: در این میان راه‌حل سالم و صحیح این است که در بخش تولید، این جاذبه را ایجاد نموده و نقدینگی را به بخش تولید با انتظار درآمدزایی قابل مقایسه با روش‌های دیگر سوق دهیم که این کار به صورت مستقیم از طریق بازار مالی یا به صورت غیرمستقیم از طریق سیستم بانکی صورت بپذیرد.
به نقل از نهاوندیان، این کافی نمی باش که اگر پول را از سطح بازار به واسطه پیش فروش سکه جمع نمودیم، از آن طرف تولید را از یاد ببریم و درآمدها را صرف کارهای غیرتولیدی نماییم، بنابراین موضوع تامین نقدینگی واحدهای تولیدی باید با هر اقدام دیگری در حیطه کنترل نقدینگی، باید در کنار هم دیده شوند.
وی در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی براینکه پیش‌شرط‎‌ های بخش خصوصی برای کمک به بودجه سال ۹۲ در توفیق تامین درآمد از طریق مباحث مالیاتی گفت: حرکت به سمت کاهش اتکای بودجه دولت به درآمدهای نفتی، یک روند سالم و امیدبخش است، چراکه یکی از ریشه‌های اصلی تورم دیرپا در اقتصاد ایران، حضور درآمدهای نفتی در بودجه دولت‎ها بوده است.
نهاوندیان اظهار داشت: معضلات درآمد غیرنفتی دولت که همان بیماری هلندی است، سال‌ها است که گریبانگیر اقتصاد ایران است و بنابراین یکی از راهکارهای مقابله با آن، می تواند درآمدهای مالیاتی باشد.
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان نمود: البته تنها راهکار تامین بودجه دولت از طریق مالیات‌، افزایش نرخ نمی باش، بلکه افزایش پایه مالیاتی نیز می تواند موثر باشد، چراکه در اقتصاد غیررسمی، شرکتهای بسیاری می تواند مورد شناسایی و اعمال نظام مالیاتی قرار گیرند.
وی اظهار داشت: البته دولت درآمدهای دیگری هم دارد که اگر کارآمدی را در واحدهای تحت تملک و مدیریت دولت که بسیار وسیع‌تر هم شده‌اند افزایش دهیم، به تبع آن درآمد مشمول مالیات نیز افزایش خواهد یافت؛ بنابراین این موارد نباید از ذهن دور بماند.

RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.