چرا نور تلویزیون آبی است؟

دانش > دانش– در زمانی که به صفحه تلویزیون نگاه می‌کنید، همه رنگ‌ها طبیعی هستند؛ اما رنگ ساطع شده از تلویزیون در هنگام شب همیشه آبی به نظر می‌رسد

به گزارش ایسنا،‌ دمای رنگ (Color temperature) اصطلاحی است که عکاسان با آن آشنا هستند که شامل ترکیبی از طول موج‌های متفاوت نور از یک منبع نوری است؛ به طور مثال ترکیب نور قرمز و سبز باعث ایجاد نور زرد می‌شود؛ در حقیقت رنگی که می‌بینیم حاصل طول موج منعکس شده از رنگ است.

رنگ‌ها دارای مشخصه‌ای به نام سردی یا گرمی هستند. وقتی شب‌ هنگام در یک خیابان تاریک به پنجره‌های منازل نگاه کنید، علاوه بر نور آبی رنگ منعکس شده از صفحه تلویزیون، نور زرد رنگی نیز از لامپ‌های منازل ساطع می‌شود که باعث ایجاد یک سایه عمیق زرد رنگ در اتاق می‌شود، اما چشم قادر به دیدن این رنگ نیست.

چشم انسان خود را با این شرایط تنظیم کرده و محیط سفیدتر دیده می‌شود. گرمای لامپ‌ها در حدود سه هزار و ۲۰۰ کلوین است، از سوی دیگر تلویزیون سایه‌هایی به رنگ‌های قرمز، سبز و آبی ساطع می‌کند که محدوده دمایی پنج هزار و ۵۰۰ تا شش هزار و پانصد دارد؛ همین اختلاف دما باعث می‌شود که نور ساطع شده از پنجره برای افرادی که در خیابان هستند و در مقایسه با نور لامپ منازل، آبی دیده شود.

نور تلویزیون تنها چیزی نیست که به رنگ آبی در می‌آید؛ در تاریکی شب و پس از خاموش کردن چراغ‌ها نور آبی رنگ زیبایی نیز در آسمان دیده می‌شود.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.