چهار نشانه سالمندی که ممکن است بیانگر خطر بیماری قلبی باشند

۴ شنبه ۱۷ آبان به نقل از منبع ذکر شده در انتهای خبر در پورتال خبری ممتاز نیوز منتشر گردیده است

سلامت > تحقیقات
دایره طاسی در فرق سر یا یک شیار عمودی کوچک روی لاله گوش شما ممکن است نشانه‌های بی‌ضرر از سالمندی باشند، اما یک بررسی تازه نشان می‌دهد نشانه‌هایی مانند اینها ممکن است نشانه‌ای از افزایش خطر بیماری قلبی باشند.

به گزارش تفسیری لایوساینس پژوهشگران دانمارکی دریافتند که افرادی که دست کم سه نشانه از این چهار نشانه را داشته باشند، با احتمال ۳۹ درصد بیشتر در معرض بیماری قلبی و با احتمال ۵۷ درصد بیشتر در معرض حمله قلبی می باشند: طاسی فرق سر، عقب رفتن خط مو، شیار بر روی لاله گوش و رسوبات چربی در پلک‌ها که گزانتلاسما نامیده می‌شوند.

دکتر آن تیبیرگ- هانسن استاد و پزشک ارشد بخش بیوشیمی بالینی در بیمارستان دانشگاه کپنهاگ و سرپرست این پژوهش می‌گوید وجود این نشانه‌ها که شما را مسن‌تر از سن‌تان نشان ‌مید‌هد، بیانگر وضع بد سلامت قلبی-عروقی شما هم هست.

این پژوهشگران از داده‌های “بررسی قلب کپنهاگ” استفاده نمودند که شامل ۱۰۸۸۵ فرد می‌شد بالای ۴۰ سال داشتند. در طول این بررسی بیش از ۳۵ ساله، ۳۴۰۱ نفر دچار بیماری قلبی و ۱۷۰۸ نفر دچار حمله قلبی شدند. پژوهشگران شش خصوصیت جسمی را که با سالمندی ارتباط داشت، در این افراد مورد بررسی قرار دادند، اما مشخص شد که دو خصوصیت – موی خاکستری و چین و چروک- ظاهرا با افزایش مشکلات قلبی همراهی ندارند.

افراد مورد بررسی شامل ۵۸۲۸ مرد و ۵۰۵۷ زن می‌شدند. هنگامی که پژوهشگران مردان و زنان را به طور جداگانه در نظر گرفتند، دریافتند که از دست دادن مو در زنان با افزایش خطر بیماری قلبی همراهی ندارد. اما در میان ۷۳۷ مردی که خط موهای‌شان عقب رفته بود، ۸۲ نفر دچار حمله قلبی شده بودند، به عبارت دیگر مردانی که موهای‌شان را از دست داده بودند، نسبت به آنهایی که این نشانه را نداشتند، ۴۰ درصد بیشتر در معرض حمله قلبی بودند.

پژوهش‌های پیشی درباره طاسی به عنوان نشانه‌ای از بیماری قلبی، نتیجه متناقضی داشته‌اند. بعضی از این بررسی‌ها شدت و نوع طاسی را با خطر بیماری قلبی و حمله قلبی با میزان‌های‌ گوناگون ارتباط داده‌اند. از آنجایی که احتمال هر دوی طاسی و بیماری قلبی با افزایش سن بالا می‌رود، نتیجه‌گیری قاطع در این باره مشکل است.

به گفته این پژوهشگران با توجه به یافته‌های آنها، متخصصان بالینی که در بیماران‌شان این نشانه‌ها را پیدا می‌کنند باید توجه بیشتری به آنها داشته باشند.

تیبرگ- هانسن می‌گوید: “توصیه‌ این است که تغییرات سبک زندگی و درمان‌های کاهش‌دهنده چربی باید در این افراد تشدید شود، زیرا خطر بیماری در این افراد بیشتر است.” البته به نقل از او پژوهش بیشتری در این زمینه لازم است تا مشخص شود چرا این نشانه‌ها سبب افزایش خطر بیماری قلبی می‌شوند.


RSS

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.