چگونه خوب خرید کنیم

  عکس های جذاب امروز ارسال برای دوستان

زمانی که برای خرید یک کالا به فروشگاه یا مغازه‌ای مراجعه می‌کنید، فروشنده تمام تلاش خود را می‌کند تا با حرفهایش جنس خود را بهتر از جنس رقبا نشان داده تا به هدف نهایی‌اش یعنی فروش برسد.

در بسیاری از موارد خریداران تحت تاثیر این حرف‌ها قرار گرفته و نهایتا تسلیم اغراق‌های فروشنده می‌شوند. اما چه کنیم که هنگام خرید بهترین تصمیم ممکن را بگیریم.

ایسنا، طی دهه اخیر همزمان با رشد تولید انواع محصولات در کشور و واردات گسترده اجناس از کشورهای مختلف، بازار ایران به بازاری پر از کالاها با برندهای رنگارنگ تبدیل شده است. این در حالی است که در کنار رشد تولید به فرهنگ‌سازی در زمینه خرید کالا توجه چندانی نشده است.

به عنوان مثال اگر خریداری برای خرید جنس موردنظرش به فروشگاه یا مغازه‌ای مراجعه کند، معمولا تحت تاثیر حرفهای فروشنده قرار گرفته و در همان مراجعه نخست اقدام به خرید کالا می‌کند، این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته خریداران در هنگام خرید بسیار سخت‌گیر بوده و برای خرید یک جنس بسیار ساده از منابع مختلف کسب اطلاعات می‌کنند.

حتی گفته می‌شود در کشور بسیار پیشرفته‌ای مانند آلمان هنوز سنت قدیمی چانه‌زنی وجود دارد که این نشان می‌دهد که خریداران چقدر در هنگام خرید علاوه بر کسب اطلاعات، حواسشان به بحث قیمت کالا نیز است.

فروشندگان و تولیدکنندگان ایرانی همواره از همین ضعف مصرف‌کنندگان استفاده کرده و توانسته‌اند در نبود فضای نظارتی، اجناس بعضا بی‌کیفیت و غیراستاندارد خود را در بازار بفروشند.

در ایران کسب اطلاعات در هنگام خرید اجناسی مانند لوازم خانگی، تجهیزات کامپیوتری، پوشاک، کیف و کفش، اشیای تزیینی، خودرو، دوربین عکاسی و فیلمبرداری و دیگر محصولات پرکاربرد و مصرفی اهمیت زیادی نسبت به سایر کالاها دارد.

هرچند در برخی از حوزه‌های مواد غذایی نیز با وجود قیمت پایین این مواد نسبت به کالاهای فوق، کسب اطلاعات قبل از خرید اهمیت دارد. مثلا اگر قصد غذا دادن به جمع زیادی را در یک مهمانی داشته باشید، آن وقت کیفیت برنج برای شما اهمیت زیادی خواهد داشت.

از سوی دیگر بعد از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت بسیاری از کالاها در چند ماه گذشته اهمیت خرید درست در بازار بیش از پیش مهم شده است. در حال حاضر مصرف‌کننده ایرانی به دنبال این است که با پرداخت کمترین هزینه‌ بهترین خرید ممکن را انجام دهد.

اگرچه برخی تولیدکنندگان برای فریب ذهن مشتریان از ضرب‌المثل “هرچقدر پول بدهی همانقدر آش می‌خوری” استفاده می‌کنند، اما باید تاکید کرد که در مورد بسیاری از کالاها لزوما پرداخت پول بیشتر به معنای خرید جنس با‌کیفیت‌تر نیست و برخی کالاها فقط پول برند خود را از مردم می‌گیرند نه کیفیت لزوما بیشتر.

بنابراین می‌توان در خرید بسیاری از اجناس با پرداخت پول به میزان منطقی و نه لزوما زیاد به مطلوبیت و رضایت مناسبی دست یافت.

خبرنگار ایسنا بعد از صحبت با تعدادی از مصرف‌کنندگان و خریداران ایرانی مهمترین راههای کسب اطلاعات برای بهترین خرید ممکن و کسب مطلوبیت را به شرح زیر دسته‌بندی کرده است:

۱- صحبت کردن با کارشناسان خبره و نظرخواهی از آنان

۲- صحبت کردن با افرادی که قبلا آن جنس را خریداری و امتحان کرده‌اند

۳- جستجو روی اینترنت به زبان فارسی و در صورت امکان به زبان انگلیسی برای کسب اطلاعات در مورد ویژگیهای جنس موردنظر

۴- کسب اطلاعات از شرکتهای تولیدی مشابه آن کالا با برندهای مختلف و مقایسه کردن اطلاعات به دست آمده با یکدیگر

۵- کسب اطلاعات از اتحادیه‌ها، انجمنها و تشکلهای مربوط به تولید آن کالا و کسب اطلاعات از انجمنهای تازه‌تاسیس حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان

۶- توجه به اعتبار و پیشینه برند قبل از خریداری کالا و اهمیت دادن به عملکرد آن برند در زمینه احترام به حقوق مصرف‌کنندگان

با رعایت موارد فوق می‌توانید تا حد زیادی اطمینان حاصل کنید که بهترین خرید را انجام داده‌اید. البته باید اذعان کرد که حتی با وجود رعایت این موارد نیز نمی‌توان صد درصد اطمینان پیدا کرد که خریدتان بهترین خرید خواهد بود.

همواره‌ راههایی وجود دارد که تولیدکنندگان و فروشندگان از طریق پیمودن آنها جنسهای بعضا بی‌کیفیت وغیراستاندارد خود را به مشتریانشان می‌فروشند. در جامعه ایران که جامعه‌ عمدتا شفاهی است، همچنان اهمیت زبان و حرف زدن حرف اول را زده و به تبع هر کسی که بهتر زبان بریزد، می‌تواند جنسش را نیز با وجود کیفیت پایین به مشتریان قالب کند.

گردآوری : پایگاه اینترنتی ممتازنیوز

تاریخ نشر شنبه ۳۱ تیر   مشاهده : ۵   | بازدید از صفحه اول


ممتازنیوز – هنر در خانه

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.