کویر کف پایتان را آبیاری کنید

به مرور به انتهای فصل تابستان نزدیک می شویم و با آمدن پاییز مشکلات پوستی خاصی نیز بهوجود می آید.خشکی و ترک کف پا به خصوص در ناحیه پاشنه یکی از مشکلاتی است که در فصل زمستان و پاییز شایع تر است و بیشتر در خانم ها دیده می شود.

در بعضی افراد این خشکی و ترک خوردن علاوه بر پا در دیگر نواحی پوست هم دیده می شود و ممکن است با درد و خونریزی نیز همراه باشد. ترک خوردن کف پا عوامل متعددی دارد؛ مانند شستن زیاد پا، نوع آب و هوا، پوشیدن صندل و کفش های روباز و خشکی عمومی پوست به دلایل ژنتیکی یا بیماری هایی مختلف در ادامه راهکارهایی را برای حل این مشکل به شما ارائه می کنیم:

بعضی ها عادت دارند که به علت وسواس شست وشو یا دلایل دیگر مرتب پاهای خود را بشویند. دراین حالت چربی طبیعی پوست پا برداشته و پوست خشک می شود و ترک می خورد. در این موارد توصیه می شود که از شستن مداوم پاها پرهیز کنید و اگر به دلایلی مجبور به این کار هستید، حتما بعد از هر بار شست وشو پوست کف پا را کاملاً خشک کنید و با مخلوط گلیسیرین، گلاب و آبلیموی تازه، کرم هایی مثل اوسرین، وازلین، ویتامین E و یا کرم های مخصوص ترک پا که در داروخانه ها با برندهای مختلف موجود است، چرب کنید.

اصولا در نواحی با آب و هوای گرم و خشک امکان خشکی و ترک خوردن پوست بیشتر است. استفاده مداوم از کرم های مرطوب کننده و چرب برای پوست پا و دست و همچنین پوشیدن جوراب و یا دمپایی های روفرشی در منزل می تواند کمک کننده باشد.

با پوشیدن کفش های پشت باز تابستانی، پاشنه پا بیشتر در معرض گرد و خاک و آلودگی هوا قرار می گیرد و خشک می شود، بنابراین برای افرادی که دچار مشکل ترک پاشنه پا هستند پوشیدن این نوع کفش ها توصیه نمی شود.

در افرادی که به دلیل بیماری‌هایی مثل پسوریازیس، اگزما و دیابت، کمبود مصرف بعضی ویتامین ها و مواد معدنی مانند روی، اسید های چرب امگا۳ و ویتامین E، مصرف بعضی داروهای خاص و یا شرایط سنی خاص میزان چربی پوست کاهش می یابد، نه تنها کف پا بلکه پوست دیگر نقاط بدن نیز در معرض خشکی و ترک قرار می گیرد.

توصیه می شود که این افراد در حمام از شوینده‌های کرم دار و ملایم مثل شامپوبدن های کرم دار استفاده کنند و بعد از شست وشو نیز بدن را با لوسیون های بدن مرطوب کننده و یا کرم های حاوی وازلین و ویتامین E چرب کنند. اگر کف پا دچار ترک های عمیق شده است، بهتر است پس از مالیدن کرم هایی با ترکیب وازلین، اسید سالیسیلیک و اوره، از یک پوشش پلاستیکی بر روی پاشنه پا استفاده کنید تا کرم مورد استفاده بهتر جذب شود.

سعی کنید در رژیم غذایی تان به قدر کافی از میوه و سبزیجات تازه، لبنیات، ماهی و مغزها گردو، پسته، بادام استفاده کنید و نوشیدن آب را نیز افزایش دهید. تجربه نشان داده است که برخلاف تصور عموم، استفاده مداوم از سنگ پا، می تواند خشکی و ترک پا را تشدید کند. بنابراین از سنگ پا، حداکثر هفته ای یک بار برای زدودن پوسته های زاید استفاده کنید.

 یک درمان خانگی برای ترک کف پا این است که یک عدد موز رسیده را به همراه یک قاشق روغن بادام و یک قاشق روغن نارگیل داخل مخلوط کن بریزید و سپس خمیر نرم حاصل را به مدت ۱۰ دقیقه روی کف پا قرار دهید و سپس با آب بشویید. نکته آخر این که راه رفتن با پاهای برهنه روی موکت های زبر می تواند باعث تشدید ترک پا شود. در این موارد بهتر است از جوراب یا دمپایی روفرشی استفاده شود. دکتر نعیمه نوبخت


ممتازنیوز/momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.