گردشگری ‌حلال در ‌رمضان پر مهر

گردشگری حلال در رمضان پر مهر

ماه پرفیض رمضان فرارسیده و همه مسلمانان جهان در تدارک بهره بردن از این ضیافت الهی هستند. این ماه علاوه بر امتیازات معنوی برای همه اهل دین، شاید فرصتی طلایی برای رونق اقتصادی و همچنین تبلیغ آیین های زیبا و جذاب دین اسلام باشد.

بنابراین یک ماه طلایی در اختیار کشورهای اسلامی قرار گرفته تا صنعت گردشگری خود را در این ماه پرفیض گسترش دهند و رونقی چشمگیر به آن ببخشند.

با این کار بی شک این کشورها توان تبلیغ و معرفی دقیق دین اسلام و آیین مقدسش را به گردشگران دیگر کشورها خواهند داشت و دیگر مسلمانان را به رسوم منطقه خود آشنا می کنند.

بی شک می توان گردشگری در این ماه مبارک را در قالب گردشگری حلال بین کشورهای اسلامی رونق داد، هرچند گردشگران دیگر کشورها هم مشتاق به آشنایی با آیین مذهبی مسلمانان هستند، اما می توان بیشتر به کشورهای مسلمان توجه کرد و برای این ماه طلایی برنامه ریزی کرد.

طبق تعاریف، گردشگری حلال، به نوعی گردشگری گفته می شود که در آن طی مدت اقامت فرد گردشگر، قوانین مذهبی کاملا رعایت شود و در پناه آداب و آیین دینی سفر او انجام شود.

بنابراین با توجه به بستر بسیار مناسب این نوع گردشگری؛ یعنی گردشگری حلال در ایران زمین در کنار وجود اماکن متبرکه مثل بارگاه امام رضا(ع) در مشهد مقدس و در نهایت جاذبه های فراوان گردشگری ایران می توان در این ماه پربرکت فصل تازه ای برای گردشگری ایران رقم زد.

هرچند کشورمان در این نوع گردشگری رقبای بسیار قدرتمندی را پیش رو دارد، اما باز هم با امید به پشتوانه همین ماه پرفیض و البته جاذبه های ایران، صنعت گردشگری می تواند وارد میدان شود.

به عنوان مثال، کشور ترکیه برای جلب نظر گردشگران مسلمان با انتخاب شعار یا برند گردشگری «سرزمین خورشید و دریای حلال» سعی کرده توجه مسلمانان کشورهای دیگر بویژه انگلستان، بوسنی و اسپانیا را به صنعت گردشگری خود در قالب گردشگری حلال جلب کند.

ترکیه با استفاده از تورلیدرها یا راهنماهای مسلمان که به تمام قوانین اسلامی آشنا هستند و ایجاد اماکن تفریحی و اقامتی مخصوص با رعایت دقیق آیین مذهبی اسلام، بازار هدف خود را انتخاب کند و طی سال گذشته فقط از کشور انگلستان ۲.۵ میلیون گردشگر مسلمان را در قالب این گونه تورهای حلال پذیرایی کرده است.

از سوی دیگر همسایه جنوبی ایران نیز صرفا در ماه مبارک رمضان با برپایی جشنواره های بزرگ خرید و استفاده از علاقه گردشگران به خرید اجناس گوناگون و البته ایجاد شرایط سفر و اقامتی بسیار ساده و ارزان برای گردشگران طی این ماه طلایی، میزبان تعداد زیادی از گردشگران خارجی در خاک خود باشد، هرچند بسیاری از گردشگران خارجی تصور می کنند در کشورهای اسلامی و هنگام ماه رمضان سفر و گردشگری تعطیل شده و همه چیز در حالت سکون خواهد بود، اما این کشور توانسته با جلب نظر گردشگران خارجی به منطقه خود، معنی دقیق و کاملی از ماه مهمانی خدا را به گردشگران خارجی معرفی کند و البته در کنار نشاط اقتصادی، شور و هیجان خاصی را به صنعت گردشگری کشورش هدیه دهد.

همچنین اهمیت توجه به گردشگران مسلمان و توسعه گردشگری حلال به قدری بوده که بسیاری از کشورهای توریستی و غیر اسلامی در دیگر نقاط جهان مثل تایلند و چین نیز سعی کرده اند با استفاده از این نوع گردشگری و ایجاد شرایط مناسب، حضور گردشگران مسلمان در کشورشان از این قافله عقب نمانند و با سرمایه گذاری های بسیار گسترده در زمینه فراهم کردن شرایط حلال برای گردشگران مسلمان، زمینه پذیرایی گردشگران و ماجراجویان مسلمان را در خاک کشورشان مهیا کنند.

ایران به عنوان هفتمین کشور دنیا با جاذبه های فراوان گردشگری می تواند با توجه به آیین و دین مشترک با کشورهای اسلامی، هر ساله بویژه در ایام ماه مبارک رمضان میزبان گردشگران زیارت از این مناطق باشد که برای زیات و آشنایی با تمدن ایران وارد کشور می شوند.

هر چند اطعام و پذیرایی از مهمانان خدا در این ماه مبارک تاکید شده، اما باید از مهمانان به درستی دعوت کنیم و شرایط پذیرایی را برایشان مهیا سازیم تا با آگاهی کامل وارد کشور شوند و طبق آیین اسلام ده روز طلایی را در ایران سپری کنند.

این مهم ترین امتیاز ماه مبارک رمضان برای گردشگری ایران است که گردشگران مسلمان را از کشور های دیگر اسلامی ۱۰ روز مهمان خود کنند بنابراین ۱۰ روز طلایی فرصتی بسیار مناسب است تا مسوولان دولتی و حتی بخش خصوصی گردشگری ایران با برنامه ریزی دقیق و مفرح بتوانند هر سال شاهد حضور تعداد زیادی از گردشگران مسلمان و غیرمسلمان ورودی در این ماه مبارک باشند.


آخرین مقالات آفتاب

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.