گفت‌وگوی «عرشه‌ای» ایران و آمریکا در خلیج فارس

۱۱اردیبهشت،

dpa-16.jpg

یک مقام نیروی دریایی آمریکا گفت که برگزاری مانور مین‌زدایی با حضور نزدیک به ۴۰ کشور در خلیج فارس اقدامی تحریک‌کننده در قبال ایران نیست.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه گاردین گزارش داد که حدود ۴۰ کشور در مانور سه هفته‌ای حضور خواهند داشت که هفته آینده در خلیج فارس آغاز می‌شود و بزرگترین مانور از این نوع خواهد بود که در منطقه برگزار می‌شود.

جان میلو، یک مقام نیروی دریایی آمریکا به روزنامه گاردین گفت که این مانور اقدامی تحریک‌آمیز در قبال ایران نیست.

وی افزود که اهمیت خطوط دریایی خلیج‌فارس برای اقتصاد جهانی جلوگیری از تلاش‌ دولت‌ها و تروریست‌ها برای مین‌گذاری در آب‌هایی که حدود ۲۰ درصد نفت جهان هر روز از طریق آن انتقال می‌یابد را ضروری می‌سازد.

میلر که ریاست ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا مستقر در بحرین را بر عهده‌دارد گفت: فعالیت ضدمین‌گذاری یک تمرین دفاعی است و نمی‌توان آن را به اشتباه به عنوان یک مانور تهاجمی تفسیر کرد.

میلر ادامه داد:این مانور اطمینان می‌دهد که اگر بعضی در این آب‌ها مین‌گذاری کنند، تعداد بسیاری از کشورهای جهان به آن پاسخ خواهند داد.

وی افزود: برای همه جهان اهمیت دارد که این راه‌های آبی از آزادی رفت و‌آمد برخوردار باشد.

میلر گفت که انتظار دارد نیروی دریای ایران با دقت بر این مانور نظارت کند.

وی افزود: ما از آن‌ها دعوت نمی کنیم اما می‌دانیم که قصد دارند بیایند.

وی ادامه داد: این مانور در آب‌های بین‌المللی برگزار می‌شود و آن‌ها همان حقوقی را دارند که ما داریم. خلیج فارس یک فضایی آبی نسبتا محدود است،‌آن‌ها آن‌جا می باشند و ما هم آن‌جا هستیم. ما هر روز با یکدیگر گفت‌وگو می‌کنیم نه در سطح دولتی بلکه در سطح عرشه این یک رابطه حرفه‌ای است.

میلر افزود: ضرورت، اطمینان یافتن از آن است که نیروهای دریایی دربارهٔ نیات یکدیگر دچار محاسبات غلط نشوند و اتفاق تاکنیکی غیرضروری که به پیامدهای استراتژیک منجر شود رخ ندهد.

انتهای پیام


ایسنا
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.