گوش ‌بچه‌ها را با نخ و‌ سوزن سوراخ نکنید

گردآوری شده توسط گروه بهداشت و سلامت ممتاز نیوز


سوراخ کردن گوش کودکتان را به پزشک بسپارید و به مراکز درمانی مراجعه کنید تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.


سوراخ کردن گوش بچه

رسمی است که از قدیم بوده و هنوز هم هست؛ این روزها فقط شکل و شمایلش عوض شده، ولی هنوز هم طرفداران بسیاری دارد.

چه آن روزها که مادربزرگ با نخ و سوزن می آمد و گوش نوزاد دختر را سوراخ می کرد، چه حالا که به کمک دستگاه ها و روش های تازه گوش بچه ها را سوراخ می کنند، این کار مرسوم بوده و طرفدار داشته، اما این روزها دربارهٔ خطرات و عوارضی هم صحبت می گردد که قبلا خبری از آنها نبود. البته نه این که چنین خطراتی وجود نداشته، بلکه فقط کسی به دنبال آنها نبوده و اهمیتی برایشان قائل نمی شده.

 آن روزها که گوش دختر بچه ها در خانه و به کمک نخ و سوزن سوراخ می شد هم تمام این مشکلات وجود داشت، ولی آن طور که باید مورد توجه قرار نمی گرفت.

روش قدیمی را کنار بگذارید

می گویند گوش این همه نوزاد را سوراخ کرده و هیچ مشکلی پیش نیامده، به همین سبب هم فکر می کنند هنوز می تواند به کارش ادامه دهد. در صورتی که متخصصان اخطار می دهند و می گویند سوراخ کردن گوش کودکان در خانه عوارض و خطرات بیشتری دارد و می تواند مشکلات متعددی را برایشان ایجاد کند.

البته این روزها اغلب اشخاص ترجیح می دهند این کار را به پزشک بسپارند، ولی هنوز هم بعضی ها می باشند که روش قدیمی را بیشتر قبول دارند.

دکتر امیر هوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو به این گروه پیشنهاد می کند سوراخ کردن گوش کودکان را به پزشکان بسپارند و به مراکز درمانی مراجعه کنند تا با استفاده از لوازم استریل و بهداشتی این کار انجام شود.

احتمال بروز عفونت در این شرایط بسیار بیشتر می گردد و در نتیجه به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شود، این کار را در خانه انجام دهید. البته قدیمی ها سوزن را روی آتش می گذاشتند یا از روش های دیگری برای ضدعفونی کردن استفاده می کردند که از نظر بهداشتی صحیح نیست.

علاوه بر این، با این که بسیار ها از همان دوره نوزادی گوش کودک را سوراخ می کنند، اما امروزه پیشنهاد می گردد، در سنین بالای سه سال گوش بچه ها را سوراخ کنید و پیش از آن به فکر این کار نباشید. مسلما اگر برای سوراخ کردن گوش کودک به پزشک یا مراکز درمانی مراجعه کنید، راهنمایی های لازم در این زمینه را هم به شما ارائه می دهند و مشکلی از این نظر وجود نخواهد داشت.

در کنار همه اینها، سوراخ کردن گوش به کمک نخ و سوزن بسیار دقیق هم نیست و در پایان کار ممکن است سوراخ روی گوش ها قرینه یکدیگر نباشد. بنابراین این نکته هم سببی است برای این که کار سوراخ کردن گوش را به متخصص بسپارید.

زرد زخم شایع ترین عفونتی است که در چنین شرایطی ایجاد می گردد. این عفونت میکروبی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی می تواند در سوراخ گوش بروز کند

عفونت هایی که به گوش آویزان می گردد

به طور کلی اگر گوش کودکان را در سنین مناسب و در مراکز بهداشتی و معتبر سوراخ کنید، مشکل خاصی وجود نخواهد داشت، اما مسائلی هم هست که شاید در اثر سوراخ کردن گوش ایجاد شود.

دکتر احسانی در این باره می گوید: در اثر سوراخ کردن گوش ممکن است مشکلات متعددی برای کودک ایجاد شود که بروز عفونت های مختلف در محل سوراخ گوش یکی از این موارد به حساب می آید.

به گفته این پزشک متخصص، زرد زخم شایع ترین عفونتی است که در چنین شرایطی ایجاد می گردد. این عفونت میکروبی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی می تواند در مکان سوراخ گوش بروز کند.

علاوه بر این، اگر برای سوراخ کردن گوش فرزندتان به یکی از این مراکز مراجعه کرده باشید، حتما دیده اید پس از سوراخ کردن، از گوشواره هایی از جنس فلزاتی خاص استفاده می گردد تا سوراخ گوش باز بماند و پس از آن می توان از گوشواره های طلا یا جنس های دیگر هم استفاده کرد. آن طور که دکتر احسانی می گوید در بعضی از شرایط همین فلزات هم می تواند سبب بروز حساسیت شود که این حساسیت به صورت قرمزی، خارش، التهاب و پوسته ریزی خودش را نشان می دهد.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، احتمال ایجاد گوشت اضافه نیز در این وضعیت وجود دارد و متاسفانه چنین مشکلی قابل پیش بینی هم نیست. به این معنی که ممکن است برای بعضی از اشخاص گوشت اضافه در محل سوراخ گوش ایجاد شود، ولی بعضی ها هم چنین مشکلی نداشته باشند. در صورت بروز این مشکل، پس از گذشت مدتی در اثر سوراخ کردن، توده سفتی در محل سوراخ گوش ایجاد می گردد.

پس از سوراخ کردن گوش هم باید مراقب باشید

زمانی که گوش کودک را سوراخ کردید، هنوز کارتان تمام نشده و باز هم باید مراقبت های لازم را در نظر داشته باشید. یکی از مشکلاتی که ممکن است در اثر استفاده از گوشواره برای اشخاص و بخصوص بزرگسالان پیش بیاید، پاره شدن گوش است که به نقل از دکتر احسانی به سبب استفاده از گوشواره های سنگین اتفاق می افتد. زمانی که این گوشواره ها برای مدتی به گوش آویزان باشد، کم کم سوراخ گوش را گشاد می کند و علاوه بر ظاهر نامناسب سبب پارگی گوش هم می گردد. البته وی تاکید می کند چنین مشکلی بیشتر برای بزرگسالان رخ می دهد و کودکان کمتر در معرض آن قرار دارند.

همچنین وی پیشنهاد می کند به صورت دوره ای جای گوشواره را به کمک الکل تمیز و ضدعفونی کنید، ولی با توجه به این که حساسیت به طلا بندرت اتفاق می افتد، معمولا مشکلی هم در این زمینه وجود نخواهد داشت. بنابراین در چند ماه اول پس از سوراخ کردن گوش اگر یکی دو بار محل سوراخ گوش را کنترل کنید و از سلامت آن مطمئن شوید، کافی است.

وی می افزاید: پس از سوراخ کردن گوش احتمال بروز مشکلات سطحی پوست نیز وجود دارد که با استفاده از روش های درمانی می توان آنها را برطرف کرد.

دکتر احسانی یادآور می گردد: اگر پس از سوراخ کردن گوش با هرگونه مشکلی مانند تورم، درد یا قرمزی در محل سوراخ گوش روبه رو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید تا با تشخیص سبب، مشکل درمان شود.

بخش سلامت تبیان


منبع: جام جم – نیلوفر اسعدی بیگی

مطالب مرتبط:

چطور گوش را سوراخ کنیم؟

برای استفاده بی خطر از گوشواره باید…

۱۰ واقعیت دربارهٔ جرم گوش  


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش سلامت
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.