۱۰کشور دارای بیشترین امید به زندگی/ جایگاه ایران در نقشه طول عمر

۱۱م آذر ،

به گزارش خبرگزاری مهر، این نقشه نشان می دهد چگونه مردم کشورهای توسعه یافته با سیستم های بهداشت و درمان دولتی مانند ژاپن، کانادا و ایتالیا و فرانسه طول عمر بیشتری داشته و به طور میانگین بیش از ۸۰ سال عمر می کنند.

بر اساس این نقشه کشور کوچک موناکو که ساکنان ثروتمند و خدمات بهداشت و درمان کاملا رایگان و دولتی دارد با ۸۹٫۶۸ سال بیشترین طول عمر و امید به زندگی را در بین ۲۲۲ کشور مورد بررسی دارد. این میزان طول عمر پنج سال بیش از هر کشور دیگری در جهان است.

در این گزارش آمده است کمترین طول عمر در کشور آفریقای چاد است که مردم در آن فقط ۴۸٫۶۹ سال عمر می کنند.

بر اساس این نقشه جمهوری اسلامی ایران با رتبه ۱۴۷ یکی از کشورهای دارای امید به زندگی بالا است. در ایران طول عمر به طور متوسط  ۷۰٫۳۵ سال است که این امر برای مردان ۶۸٫۸۴ سال و برای زنان ۷۱٫۹۳ سال تخمین زده می گردد.

 در این گزارش آمریکا با ۷۸٫۴۹ سال رتبه ۵۱ را دارد همچنین امید به زندگی در کانادا ۸۱٫۴۸ ، استرالیا ۸۱٫۹۰، نیوزیلند ۸۰٫۷۱، ژاپن ۸۳٫۹۱، انگلیس ۸۰٫۱۷ است.

طول عمر و امید به زندگی در کشورهای آمریکای جنوبی به طور کلی ۱۰ سال از کشورهای آمریکای شمالی کمتر است.

در این بین مردم کشورهای جنوب صحرای آفریقا کوتاه ترین طول عمر را دارند و هیچ کشوری در این منطقه وسیع، میانگین عمر بالای ۶۰ سال ندارد.

تنها چند کشور آسیایی از جمله افغانستان (۴۹٫۷۲) و دو کشور دریای کاراییب طول عمر کوتاهی مانند کشورهای آفریقایی دارند.

بدترین کشورها برای زندگی و داشتن طول عمر بسیار، افغانستان (۴۹٫۷۲) ، سوآیزلند (۴۹٫۴۲) ، آفریقای جنوبی(۴۹٫۴۱) ،گینه بیسائو(۴۹٫۱۱) و چاد (۴۸٫۶۹) می باشند که مردم این کشورها پیش از آن به میانسالی برسند جان خود را از دست می دهند.

این نقشه که توسط  io9.comتهیه شده است، متوسط امید به زندگی را برای زنان و مردان نشان می دهد. این نقشه نشان می دهد طول عمر زنان به طور متوسط بیش از مردان است. امید به زندگی برای زنان در موناکو ۹۳٫۷۷ سال است این در حالی است که طول عمر مردان در این کشور ۸۵٫۷۴ سال تخمین زده می گردد.

در چاد امید به زندگی برای مردان فقط ۴۷٫۶۱ سال و برای زنان ۴۹٫۸۲ سال است.

در آمریکا طول عمر مردان به طور متوسط ۷۶٫۰۵ سال و برای زنان ۸۱٫۰۵ سال است.

بر اساس این گزارش امید به زندگی در آمریکا به طور مداوم طی پنجاه سال قبل افزایش یافته و از ۶۹٫۸ سال در سال ۱۹۶۰ به ۷۸٫۴۹ در سال جاری رسیده است.

گفتنی است در سال ۱۹۶۰ افغانستان در انتهای این جدول قرار داشت و امید به زندگی در این کشور فقط ۳۱٫۳ سال بود.

۱۰ کشور اول این فهرست به ترتیب موناکو، ماکائو، ژاپن، سنگاپور، سان مارینو، آندورا، گورنسی، هنگ کنگ، استرالیا و ایتالیا می باشند.  


MehrNews Rss Feed
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.