۱۰ ابررایانه برتر جهان معرفی شدند

۲۳ آبان ،

فضای سایبر > کامپیوتر
جدیدترین رتبه‌بندی سریع‌ترین ابررایانه‌های جهان روز ۱۲ اکتبر انتشار یافت و همانطور که انتظار می‌رفت، ابررایانه تایتان توانست رتبه اول سریعترین ابررایانه در جهان را به خود اختصاص دهد.

پیش از این رتبه اول این لیست به ابررایانه سکویا متعلق به لابراتوار ملی لارنس لیورمور اختصاص داشت اما اکنون این ابررایانه به رتبه دوم تنزل مقام پیدا کرده است. سرعت این ابررایانه ۱۶٫۳۲ پتافلاب بوده و از ۵۷۲ هزار و ۸۶۴ هسته پردازشگر برخوردار است.

ابررایانه تیتان که در لابراتوار آک ریج قرار دارد با سرعتی برابر ۱۷٫۵۹ پتافلاب، برابر یک کوادریلیون محاسبه در ثانیه به عنوان سریع‌ترین ابررایانه جهان انتخاب شده‌است. این ابررایانه از ۵۶۰ هزار و ۶۴۰ پردازشگر شامل ۲۶۱ هزار و ۶۳۲ هسته پردازشگر NVIDIA K20x برخوردار است.

بر اساس گزارش تفسیری ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان که نسخه پیشی آن در اول ژوئن ۲۰۱۲ انتشار یافت، ابررایانه K شرکت فوجیتسو در موسسه ریکن ژاپن رتبه سوم، ابررایانه میرا در لابراتوار ملی آرگون رتبه چهارم و ابررایانه JUQUEEN در آلمان به عنوان قدرتمند‌ترین ابررایانه اروپا رتبه پنجم را به دست آورده‌اند.

از دیگر ابررایانه‌های تازهی که توانسته‌اند به ۱۰ ابررایانه برتر لیست ۱۰ راه پیدا کنند ابررایانه Stampede شرکت دل است که در مرکز رایانش پیشرفته دانشگاه تگزاس قرار دارد و سرعت آن ۲٫۶ پتافلاب است.

ابررایانه رادرانر که تا چهار و نیم سال پیش عنوان سریعترین ابررایانه جهان را در اختیار داشت،‌ اکنون در میان ۵۰۰ ابررایانه برتر جهان رتبه بیست و سوم را به دست آورده است و ابررایانه تیانهه چین نیز با تنزل رتبه به رتبه هشتم رسیده است.

لیست ۱۰ ابررایانه‌ برتر جهان بر اساس گزارش تفسیری تازه پایگاه اینترنتی Top500 از این قرار است:

رتبه مکان ابررایانه تعداد پردازشگر سرعت
۱ آمریکا تیتان ۵۶۰,۶۴۰ ۱۷٫۵۹ پتافلاب
۲ آمریکا سکویا ۱,۵۷۲,۸۶۴ ۱۶٫۳۲ پتافلاب
۳ ژاپن K ۷۰۵,۰۲۴ ۱۰٫۵۱ پتافلاب
۴ آمریکا میرا ۷۸۶,۴۳۲ ۸٫۱۶ پتافلاب
۵ آلمان JUQUEEN ۳۹۳,۲۱۶ ۴٫۱۴ پتافلاب
۶ آلمان SuperMUC ۱۴۷,۴۵۶ ۲٫۸۹ پتافلاب
۷ آمریکا Stampede ۲۰۴,۹۰۰ ۲٫۶۶ پتافلاب
۸ چین تیانهه ۱۸۶,۳۶۸ ۲٫۵۶ پتافلاب
۹ ایتالیا فرمی ۱۶۳,۸۴۰ ۱٫۷۲ پتافلاب
۱۰ آمریکا دارپا ۶۳,۳۶۰ ۱٫۵۱ پتافلاب


RSS
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.