۱۰ تا ۱۵ درصد مردان مبتلا به واریکوسل می باشند

۲۲ آبان ،

واریکوسل که ماهیت آن شبیه واریس در ساق پا می باشد و اقدامی برای پیشگیری از ابتلا به واریکوسل وجود ندارد و درمان آن، عمل جراحی است.

به گزارش تفسیری گروه علمی، پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا، دکتر محمد علی حسینی،‌ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: واریس بیماری است که در بعضی نقاط بدن از جمله در سیستم بیضه ها وجود دارد که معنی فارسی آن متورم شدن (گشاد شدن) وریدهای بیضه و سیاهرگ هایی است که وظیفه انتقال خون را بر عهده دارند.

دکتر محمد علی حسینی در توضیح این بیماری گفت: بیضه ها باید در یک محیط سرد وجود داشته باشند، موقعی که خون داخل وریدهای انتقال خون می ماند سبب برجسته شدن آنها می شود و این برجسته شدن سبب بالا رفتن حرارت بیضه ها می شود، به عبارت دیگر در اثر اشکالاتی که در دریچه لانه کبوتری بوجود می آید (دریچه لانه کبوتری مانند یک لت یک طرفه عمل می کند یعنی خون را فقط به سمت بالا هدایت می کند) اگر این دریچه وجود نداشته و یا دچار نارسایی باشد خون به خوبی برگشت پیدا نکرده و سبب تجمع خون در رگ و گشادی آن می شود که این گشادی رگ سبب بالا رفتن حرارت بیضه ها از ۱ تا ۲ درجه و گاهی هم بیشتر از ۲ درجه خواهد شد که این اتفاق بیشتر در طرف چپ بوجود می آید.

 وی ادامه داد: خداوند بیضه ها را در بیرون از بدن قرار داده تا حرارت آنها همیشه پایین تر از بدن باشد ولی تجمع خون در رگ ها سبب تولید حرارتی نزدیک به دمای بدن شده و این بالا رفتن حرارت سبب آسیب رسیدن به نطفه، رشد و حجم بیضه می شود که مشکلاتی را برای بیمار بوجود می آورد.

مدیر گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: این بیماری بیشتر در اشخاص جوان ملاحظه می شود که به سبب بی درد بودن،  پیش از ازدواج متوجه آن نمی شوند، و  هنگامی به وجود این بیماری پی می برند که بعد از ازدواج هنگامی که قصد بچه دار شدن  دارند به پزشک  مراجعه و آزمایشات بالینی را انجام می دهند.

دکتر حسینی ضمن بیان این نکته که این بیماری سبب نازایی در فرد می شود گفت: این بیماری در مردان شیوع نسبتا بالایی دارد یعنی از هر ۱۵ نفر مرد ۱ نفر به این بیماری مبتلا است، یعنی ۱۰ تا ۱۵ درصد مردان به این بیماری مبتلا می باشند بدون اینکه خبر داشته باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در خصوص نحوه تشخیص این بیماری گفت: شخص با معاینه خود  می تواند متوجه این بیماری شود به این صورت که با ملاحظه بیضه ها اگر وجود چیزی شبیه کرم را داخل آنها احساس کند و یا با لمس بیضه ها حالتی شبیه برجستگی و بزرگی احساس کند جهت تشخیص حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند.

وی ادامه داد: وجود این بیماری حتما دلیلی بر نازایی نخواهد بود و تنها حدود ۱ درصد از این اشخاص دچار نازایی خواهند شد، خوشبختانه واریکوسل از آن بیماری هایی است که درمان آن در ۸۰ درصد موارد سبب بهبودی کامل می شود.

مدیر گروه اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به این مطلب که درمان این بیماری بوسیله طب سنتی از لحاظ علمی اثبات شده نیست، گفت: درمان آن بوسیله عمل جراحی کوتاه مدت و یا انجام لاپراسکوپی انجام خواهد گرفت.

وی در پایان افزود: میزان عود این بیماری بعد از عمل جراحی کمتر از ۵ درصد است و تا ۷۰ درصد بعد از عمل بهبودی حاصل می شود ، ۳۰ درصدی که نتیجه نمی گیرند به این دلیل است که بسیار دیر جهت درمان اقدام کرده اند./ح


باشگاه خبرنگاران
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.