۵ واقعیت در مورد بی‌اشتهایی عصبی

گردآوری شده در گروه مجله خانواده ممتاز


مشخص‌ترین علامت آنورکسی روحی از دست دادن وزن است. بیشتر اشخاصی که دچار این مشکل می باشند سعی می‌کنند لاغری‌شان را با پوشیدن لباس‌های گشادتر مخفی کنند.


بی‌اشتهایی عصبی

آنورکسی یا همان بی‌اشتهایی یک نوع اختلال در خورد و خوراک یا تغذیه است که اشخاص مبتلا با سرسختی از خوردن غذا سر باز می‌زنند.

این اختلال مشکلات جسمی و روحی بسیاری برای اشخاص به بار می‌آورد. با ما باشید تا چند واقعیت نادیده گرفته شده در این اختلال را بازگو کنیم.

وزن اشخاص مبتلا به آنورکسی ۱۵ درصد کمتر از وزن نرمالشان است

مشخص‌ترین علامت آنورکسی روحی از دست دادن وزن است. بیشتر اشخاصی که دچار این مشکل می باشند سعی می‌کنند لاغری‌شان را با پوشیدن لباس‌های گشادتر مخفی کنند. اما واقعیت این است که وزن این اشخاص ۱۵ درصد کمتر از وزن نرمال آن‌هاست.

بچه‌های ۷ یا ۸ ساله هم می‌توانند به بی‌اشتهایی مبتلا شوند

آنورکسی معمولاً نوجوانان و در بعضی موارد خانم‌های جوان را درگیر می‌کند. با وجود اینکه این بیماری معمولاً با بلوغ و آغاز تغییرات روحی و هورمونی آغاز می‌شود اما امکان دارد بچه‌های ۷ یا ۸ ساله هم به این مشکل مبتلا شوند.

تصور نکنید که این اختلال یک مشکل صرفاً زنانه است. حدود ۵ درصد آقایان به

خصوص پسرهای نوجوان نیز از این مشکل رنج می‌برند. معمولاً این مشکل

بیشتر پسرهای ورزشکار را درگیر می‌کند

خانم‌های مبتلا به آنورکسی برای بارداری به مشکل بر می‌خورند

خانم‌هایی که از آنورکسی روحی رنج می‌برند قدرت باروری کمتری دارند و برای باردار شدن دچار مشکل می‌شوند. در بعضی از خانم‌ها بارداری می‌تواند علائم آنورکسی روحی را کاهش دهد اما این ترس وجود دارد که به بچه آسیب برسد. البته در بعضی دیگر از خانم‌ها بارداری علائم بی‌اشتهایی عصبی را افزایش می‌دهد. توجه داشته باشید که با کمک گرفتن از پزشک و برگشتن به تغذیه‌ی مناسب می‌توان با این بیماری مقابله کرد.

حدود ۵ درصد قربانیان بی‌اشتهایی عصبی آقایان می باشند

تصور نکنید که این اختلال یک مشکل صرفاً زنانه است. حدود ۵ درصد آقایان به خصوص پسرهای نوجوان نیز از این مشکل رنج می‌برند. معمولاً این مشکل بیشتر پسرهای ورزشکار را درگیر می‌کند.

مصرف تخم‌مرغ، دسرهای خامه‌ای، شیر و سوپ‌ها در اولویت باشند

برای درمان و بهبود آنورکسی بهتر است با مصرف مواد غذایی مغذی و زودهضم آن هم در حجم کم آغاز کرد. تخم‌مرغ، دسرهای خامه‌ای، سوپ‌ها و آش و همچنین شیر بهترین گزینه‌ها می باشند. حجم غذا باید با مقدار کم آغاز شود و به مرور زمان و با افزایش تدریجی وزن حجم غذای مصرفی نیز بیشتر شود. به عقیده‌ی متخصصان داشتن یک رژیم غذایی متنوع به همراه پروتئین برای ترمیم بافت‌های از دست رفته خوب است. کربوهیدرات‌ها برای دریافت انرژی و کمی چربی برای دریافت کالری بیشتر نیز برای این اشخاص لازم و ضروری است. پیشنهاد می‌کنیم اگر از این مشکل رنج می‌برید کلسیم و مولتی‌ویتامین‌ها را هم در برنامه‌ی غذایی‌تان بگنجانید.

ترجمه: فاطمه مهدی پور

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منبع:plaisirssante

مطالب مرتبط:

انورکسیا (بی اشتهایی عصبی) چیست؟

انورکسیا؛ اختلالی تغذیه ای

لاغرهایی که فکر می کنند چاقند

لاغری نشانه سلامتی و زیبایی نیست

بی اشتهایی نشانه چیست؟

مرز بین وسواس و تغذیه سالم

… درحال بارگذاری


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش تغذیه و آشپزی
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.