۹ سبب ریزش ابروها و مژه‌ها

گردآوری شده توسط گروه بهداشت و سلامت ممتاز نیوز


ابروها و مژه های ما به چهره مان شکل و چهارچوب می دهد. زمانی که مژه ها و ابروها کم پشت شوند و یا یکدفعه ای بریزند، وضعیت واقعا استرس زایی برای فرد ایجاد خواهد شد! برای چند لحظه خود را بدون مژه و بدون ابرو تصور کنید! اما سبب این ریزش موی ابرو و مژه ها چیست؟


ریزش مژه‌

عوامل متعددی سبب ریزش ابروها و مژه ها می شوند، نظیر بیماری ها، استرس و تغذیه نامناسب. اما ریزش مژه ها و ابروها نباید طبیعی تلقی شوند. بنابراین آگاهی از سبب و نیز درمان این مشکل می تواند در کاهش استرس ناشی از ابتلا به آن موثر باشد.

ریختن مژه ها و ابروها علاوه بر تغییر چهره فرد، بعضی راه های حفاظت از چشم ها را که از زمان تولد وجود داشته، از فرد می گیرد. مژه ها مانع ورود بسیاری از مواد خارجی نظیر گردوغبار به چشم ها می شوند. حتما شما هم بارها درد و سوزش ناشی از ورود گردوخاک به چشم ها را تجربه کرده اید.

ابروها از ورود آب و سایر مایعات به چشم ها جلوگیری می کند.

یشترین ناراحتی اشخاص از ریختن مژه و ابروها، ایجاد احساس خجالت و ناراحتی از تغییر چهره است. اما لازم است بدانید که ریختن مژه ها و ابروها می تواند نشانه بعضی مشکلات خفیف تا شدید باشد که به بررسی آنها می پردازیم.

۱- سن

افزایش سن می تواند به کاهش تعداد مژه ها منجر شود. با افزایش سن موهای تمام بدن آغاز به کم شدن و البته تغییر رنگ می کنند. این فرایند طبیعی ممکن است برای مژه ها و ابروها نیز مانند سایر موهای بدن اتفاق بیافتد.

استفاده از لوازم آرایشی دیگران و نیز استفاده مداوم و بیش از چهار ماه از یک ماده آرایشی بهداشتی می تواند به ریختن مژه ها منجر شود

۲- عفونت ها

وجود عفونت در بدن می تواند به ورم و التهاب پلک ها منجر شود. اما فراموش نکنید عفونت و التهاب پلک ها یک بیماری شایع مثل سرماخوردگی نیست و بهتر است در صورت وجود عفونت، هرچه سریعتر به پزشک مراجعه کنید.

۳- مشکلات پوستی

التهاب پوست در مناطق نزدیک به چشم ها می تواند به ریزش مژه ها و ابروها منجر شود. بیماری هایی نظیر پسوریازیس، اگزما و نیز درماتیت تماسی می تواند منجر به ایجاد جوش و تاول، پوسته پوسته شدن و همچنین خارش متوسط تا شدید گردد.

خاراندن مداوم پوست ملتهب، اگرچه احساس آرامش لحظه ای به فرد می دهد، اما سبب ریختن موهای این نواحی از پوست می گردد.

۴- حساسیت ها

حساسیت به مواد آرایشی می تواند در هر دوره ای از زندگی ایجاد شود. یکی از علائم آلرژی و حساسیت به مواد آرایشی همین ریزش مژه وابرو است. استفاده از لوازم آرایشی دیگران و نیز استفاده مداوم و بیش از چهار ماه از یک ماده آرایشی بهداشتی می تواند به ریختن مژه ها منجر شود.

 لک صورت

۵- بیماری های سیستمیک

زنان مبتلا به بیماری های خودایمنی نظیر لوپوس، گاهی اوقات قسمتی از مژه ها و ابروهای خود را از دست می دهند.

علامت مشهود بیماری آلوپسی نیز ریختن تمام موهای نواحی صورت است، حتی موهای ابرو و مژه.

ویتیلیگو (تصویر کناری) بیماری پوستی دیگری است که به سبب کاهش رنگدانه های پوست، قسمت هایی از پوست به صورت تکه تکه سفیدرنگ می گردد. اگر این بیماری نواحی نزدیک به ابروها و مژها ها را درگیر کند، احتمال ریزش ابرو و مژه ها وجود خواهد داشت.

۶- تغذیه نامناسب

تغذیه نیز مانند سایر بیماری های پوست و مو یک عامل مهم و تاثیرگذار در نظر گرفته می گردد. سبب ریزش مژه ها می تواند تنها به سبب تغذیه نامناسب و تضعیف ریشه موها در نتیجه بیماری های تغذیه ای نظیر بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و … باشد که به طور فراگیر بر وضعیت پوست و موی کل بدن تاثیر خواهد گذاشت.

۷- التهاب و ورم پلک ها

بیماریی است که سبب ایجاد ضایعات فلس‌مانند در تمام نواحی چشم و پلک ها می گردد. خارش، ورم و حساسیت به نور مشکلات شایع این بیماری است که می تواند به ریختن مژه ها نیز منجر شود.

۸- بیماری غده تیروئید

کم کاری و پرکاری تیروئید می تواند بر وضعیت ابروها و نیز مژه ها و پلک ها تاثیر گذارد. اگرچه ریختن مژه ها و ابروها علامت متداول و رایج در تمام بیماران مبتلا به پرکاری و کم کاری تیروئید نیست، ولی پس از بررسی سبب ریزش ابروها و مژه ها در بیماران، در بسیاری از موارد سبب به مشکلات تیروئیدی فرد مربوط بوده است.

۹- بیماری وسواس مو کندن

این وسواس که تریکوتیلومانیا نام دارد، در بسیاری از اشخاص دیده می گردد و به تمایل بیش از حد و بی اختیار کندن موهای سر، موهای ابرو و مژه ها منجر خواهد شد. این اختلال یا ارثی بوده و یا از اختلال عملکرد انتقال دهنده های عصبی مغز ناشی می گردد.

الهه گودرزی

بخش سلامت ممتاز


مطالب مرتبط:

چرا مژه ها می ریزند؟

درمان ریزش مژه و گل‌مژه

آرایش مژه‌ها سبب ریزش آنها می‌شود

راه‌های تسریع رشد ابروها

چه کسانی برای کاشت ابرو مناسبند؟

مشکلات روش کاشت ابرو

علل رشد کم ابروها

چرا ابروها می ریزند؟

ابرویتان را کمتر دستکاری کنید


سایت موسسه فرهنگی تبیان > بخش سلامت
باز نشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.