آغاز همایش ملی دو روزه زعفران در بیرجند

هفتمین همایش ملی زعفران با حضور محققان، دانشجویان و کشاورزان در تالار ولایت دانشگاه بیرجند امروز (۲۳ آبان) آغاز به کار کرد و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

آغاز همایش ملی دو روزه زعفران در بیرجند

به گزارش ممتاز نیوز،  محمدعلی بهدانی دبیر هفتمین همایش ملی زعفران ایران روز چهارشنبه ۲۳ آبان در آیین گشایش این همایش گفت: خراسان جنوبی رتبه نخست کیفیت زعفران مرغوب ایران و دومین رتبه سطح زیر کشت را دارد و هیچکدام از محصولات صادراتی کشور به اندازه زعفران از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ارزشمند نیست.

بهدانی افزود: به همین دلیل ضرورت دارد که با توجه به اهمیت زعفران در اقتصاد، معیشت و اشتغال به خصوص مردمان منطقه خراسان‌، نسبت به توسعه و گسترش آن و رفع مشکلات آنها از نظر علمی اقدام شود.

وی افزود: ایران بزرگترین تولید کننده زعفران دنیا است لذا انتظار می‌رود بیشترین تحقیقات هم در خصوص این محصول در کشور به خصوص در دانشگاه‌ها انجام شود.

بهدانی با بیان اینکه در مجموع ۲۶۴ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که رکود بی‌نظیری نسبت به دوره‌های گذشته محسوب می‌شود، بیان کرد: ارسال مقاله به دبیرخانه همایش رشد ۱۰۰ درصدی دارد.

وی با اشاره به اینکه در این همایش با حضور ۵۰ زعفران کار برتر، مسایل و مشکلات زعفران را در تعامل با پژوهشگران برتر مورد بررسی قرار خواهند داد، اظهارکرد: در گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند سعی کرده‌ایم این چالش‌ها را شناسایی و در قالب طرح‌های پژوهشی و یا پیشنهاداتی کاربردی، به سازمان‌ها و دست اندرکاران زعفران کشور ارائه دهیم.

بهدانی با بیان اینکه ضرورت دارد محصول زعفران را وارد زندگی مردم کنیم، افزود: این مهم میسر نمی‌شود مگر اینکه فراورده‌های جانبی زعفران بر اساس تحقیقات تولید و محصولات دانش بنیان، دارویی و پزشکی در اختیار مردم قرار بگیرد.

وی گفت: در این همایش از ۲۰ استان کشور با ارسال مقاله شرکت کردند که نشان از فراگیری تحقیقات زعفران در کل کشور دارد.

بهدانی افزود: در حاشیه این همایش نمایشگاهی با حضور شرکت‌های صادراتی زعفران در سالن امید دانشگاه بیرجند برگزار شد و از این طریق زمینه تعامل بیشتر بین دانشگاه و صنعت و ارتباط محققان با خارج از دانشگاه و بررسی تولید، فرآوری، تجارت و چالش‌ها فراهم می‌شود.

وی با بیان اینکه ۵۰ زعفران‌کار برجسته کشور در این همایش حضور دارند یادآور شد: همچنین میزگردهای تخصصی از جمله تکنولوژی‌های نوین زعفران با حضور کشاورزان پیشرو و محققان برگزار می‌شود و چالش‌های زعفران از جمله اثر خشکسالی‌ها و تغییر اقلیم نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

احمد لامعی رئیس دانشگاه بیرجند نیز در این همایش گفت: ۱۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه بیرجند تحصیل می‌کنند که از این تعداد ۶۰۰ دانشجو خارجی از سه کشور جهان هستند.

وی با اشاره به اینکه بیرجند بیش از پنج هزار سال تاریخ محسوس و مکتوب دارد و از آن به عنوان دارالملک قهستان یاد می‌شود، اظهار کرد: خراسان جنوبی دارای محصولات راهبردی از جمله زرشک، عناب و زعفران است به گونه‌ای که ۹۸ درصد زرشک جهان در این استان تولید می‌شود.

لامعی با بیان اینکه همچنین خراسان جنوبی دومین تولیدکننده زعفران کشور است اما با کیفیت‌ترین زعفران جهان از آن این استان است، گفت: ۱۰ همایش ملی در آبان در دانشگاه بیرجند برگزار شده و یا در حال برگزاری است.

اننتهای پیام/


استانی

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.