آیین سنتی شترگردانی در روستای علی‌آباد علی در فهرست آثار ملی ثبت خواهدشد

آیین سنتی شترگردانی در روستای علی‌آباد علیا از توابع شهرستان زرند، به عنوان یک آیین با سابقه و با ارزش مذهبی، قابلیت ثبت در فهرست آثار ملی کشور را دارد که طی روزهای اخیر با همفکری مسئولان در مسیر ثبت ملی قرار گرفته است.

آیین سنتی شترگردانی در روستای علی‌آباد علی در فهرست آثار ملی ثبت خواهدشد

به گزارش ممتاز نیوز، محمد اسلامی رییس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زرند با اشاره به سابقه طولانی آئین شترگردانی در روستای علی آباد علیا گفت: طبق بررسی انجام شده، قدمت این آیین به بیش از ۱۵۰ سال بر می گردد و بر اساس سنت قدیمی، اهالی روستا با جمع آوری پول از بین اهالی نسبت به خرید یک نفر شتر اقدام می کنند.

اسلامی افزود: در یکی از روزهای سال که عموما در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) است، این شتر به صورت زیبایی آراسته می شود و بر اندامش پارچه های رنگارنگ می بندند و یک قاب آئینه و مَشکی از آب و مقداری شکلات و در پاره ای از مواقع گلاب در تزئین این شتر استفاده می کنند.

رییس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زرند تصریح کرد: تعدادی از جوانان روستا شتر را به سمتِ کوچه های روستا پی و هدایت می کنند و ساکنان خانه های روستا نیز با اسپند در انتظار رسیدن شتر به محله خود در انتظار می نشینند و به محض رسیدن شتر، از فردی که به عنوان معتمد و ریش سفید روستا و همچنین از مشایعت کنندگان شتر است، درخواست می کنند تا شتر در حیاط خانه آنها چرخی بزند.

وی اظهار داشت: این آیین از ساعت ۹ صبح شروع می شود و تا ساعت ۱۴ ادامه می یابد و در این مدت پنج ساعت، این شتر در حال تردد در کوچه ها و منازل می شود، البته سالهاست که به دلیل رشد و افزایش خانه های مسکونی عملا امکان رفتن شتر در تمامی خانه ها مهیا نمی شود.

اسلامی بیان کرد: عصر روز رویداد، این شتر ذبح و گوشت آن برای برگزاری پنج شب مراسم روضه خوانی در نظر گرفته می شود.

وی تصریح کرد: در باور اهالی روستا، این شتر با خود خیر و برکت و سلامتی به ارمغان می آورد و آئینه و مشک آب و گلاب و شکلات به همین معنی است و در ازای این کار، او بلاها را از داخل کوچه ها و خانه ها جمع کرده و بر پشت خود می نهد و بدین‌گونه این یک عملِ تصدق یا همان صدقه سلامتی نیز عنوان می شود.

رییس میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان زرند خاطر نشان کرد: اصرار اهالی به عدد پنج در تعداد ساعات چرخاندن شتر و نیز در تعداد شبهای روضه خوانی نیز در خود مفهومی بر اساس ارادت، شیفتگی و اعتقاد و احترام به اهل‌بیت (ع) و خاندان رسالت و امامت را می رساند.

انتهای پیام/


فرهنگ و هنر

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.