ابلاغ ممنوعیت واردات سیب‌زمینی به گمرک کشور

۲۴ام بهمن ،

مدیرکل بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: بر اساس سیاست‌های ابلاغی این وزارتخانه، واردات سیب‌زمینی در سال جاری و سال آینده ممنوع است.

اسماعیل عباس‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: سیاست‌های مربوط به صادرات و واردات محصولات کشاورزی از بهمن ماه سال قبل به وزارت صنعت، معدن و تجارت و گمرک ابلاغ شده که در این ابلاغیه ممنوعیت واردات سیب‌زمینی به کشور نیز تأکید شده است.

وی افزود: در ۱۰ ماهه امسال هیچ محموله‌ی سیب‌زمینی به کشور وارد نشده و تنها واردات محدودی بذر سیب‌زمینی برای تامین نیاز کشور صورت گرفته است.

مدیرکل بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه برای صادرات مازاد سیب‌زمینی تولید شده در سال جاری و افزایش آن در سال آینده برنامه‌ریزی دقیقی انجام شده است عنوان کرد: در ۱۰ ماهه امسال ۵۰۷ هزار تن سیب‌زمینی به ارزش تقریبی ۱۹۴ میلیون دلار صادر شده که این میزان صادرات نسبت به سال قبل ۱۱۳ درصد از نظر وزنی و ۱۰۳ درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.

عباس‌پور دربارهٔ ابلاغ سیاست‌های واردات و صادرات محصولات کشاورزی برای سال زراعی پیش‌ رو گفت: سیاست‌های مربوط به واردات و صادرات محصولات کشاورزی در بهمن ماه سال جاری نیز به امضای وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و گمرک رسیده و به تمامی دستگاه‌های مربوطه اعلام شده است که در این ابلاغیه تاکید شده که هیچ‌گونه واردات و ثبت سفارشی برای سیب‌زمینی صورت نپذیرد.

واردات سیب‌زمینی، اوج ضعف وزارت جهاد کشاورزی است

روز قبل یکی از رسانه‌های پاکستانی اعلام کرد این کشور قصد دارد در سال ۲۰۲۲ میلادی حدود ۷۵ هزار تن سیب‌زمینی به ایران صادر کند که این میزان بیش از ۵۰ درصد صادرات سیب‌زمینی پاکستان را شامل می‌شود.

در این میان رییس اتحادیه سیب‌زمینی‌کاران به نمایندگی از کشاورزان این محصول با واردات سیب‌زمینی به کشور مخالفت و اعلام کرده که با توجه به تولید ۶۰۰ هزار تن سیب‌زمینی مازاد مصرف در کشور اگر این محصول وارد شود این اتحادیه مقابل آن می‌ایستد.

همچنین عباس پاپی‌زاده – سخنگوی کمیسیون کشاورزی – از واردات سیب‌زمینی از پاکستان انتقاد کرده و گفته است با توجه به وجود تولید مناسب داخل، واردات سیب‌زمینی از پاکستان اوج ضعف وزارت جهاد کشاورزی است.

این عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی تاکید کرده که طبق ماده ۱۶ قانون افزایش بهره‌وری کشاورزی و همچنین طبق انتزاع وظایف بازرگانی کشاورزی از وزارت صنعت، معدن و تجارت، تمامی ثبت سفارشات کالاهای کشاورزی برای واردات و صادرات در وزارت جهاد کشاورزی و با مجوز این وزارتخانه باید باشد و این وزارتخانه می‌تواند با اطلاعات درست از تولید و تقویت صنایع وابسته هم از زیان کشاورزان و هم از واردات بی‌رویه جلوگیری کند.

انتهای پیام


ایسنا
باز بازنشر: پورتال خبری ممتاز نیوز www.momtaznews.com

نظرتان را در مورد مطلب فوق بنویسید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.