
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن گفت: آثاری که فلسفه وجودی حج را تبیین میکند یک سلسله آثار معنوی و اجتماعی هستند.
حجتالاسلام والمسلمین محمد یوسفیمقدم در گفتوگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه «از جمله آثار معنوی حج جلب رضای خداوند متعال است» اظهار کرد: کسانی که عمل حج را انجام میدهند به دنبال به دست آوردن فضل و رضایت خداوند هستند و هیچ امری برتر از این نیست.
این استاد حوزه با بیان اینکه «اگر حاجیان میخواهند مورد رحمت خداوند قرار بگیرند باید مناسک حج را درست انجام دهند» خاطرنشان کرد: خداوند بخشنده و مهربان است و یکی از ویژگیها و آثار معنوی حج دستیابی به آمرزش الهی است، کسانی که به حج مشرف میشوند تقوا به دست میآورند این توشهای الهی برای دنیا و آخرت است.
وی با اشاره به تاثیر اجتماعی حج که بسیار هم مهم است، عنوان کرد: میتوان در یک کلام حج را تجلیگاه توحید کلمه و کلمه توحید بیان کرد و مهمترین شعار حج «توحید کلمه و کلمه توحید» است.
یوسفیمقدم با اشاره به مفهوم توحید کلمه بیان کرد: توحید کلمه در حج یعنی اینکه خداوند متعال تمام انسانها را از هر قوم و نژادی که باشند با یک لباس احرام به این سرزمین فرا خوانده است و یک وحدانیت و اتحاد عمیق و قوی انسانی در جامعه اسلامی به وجود میآید.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن افزود: در مناسک حج عرب و عجم همه در برابر خداوند یکی هستند اینکه در کجای دنیا زندگی میکنند ملاک ارزشگذاری نیست، بحث وحدت اجتماعی و توحید کلمهای است که به وجود میآید.
وی با بیان اینکه «کلمه توحید اوج وجودیاش در اعمال حج جلوهگر میشود» اظهار کرد: در مناسک حج علیرغم وجود مذاهب و دیدگاههای مختلف فقهی همگی ذیل پرچم توحید و کلمه لااله الله و شهادت بر پیامبر خاتم جمع میشوند و در تمام اعمال آنها خداوند جلوهگر است.
یوسفیمقدم با بیان اینکه «از دیگر منافع حج بحث دنیوی آن است» عنوان کرد: در حج مسلمانان اقتدار و وحدت کلمه خود را در برابر دشمنان به نمایش میگذارند و دشمن میفهمد که با یک قدرت قوی مواجه است، حج یک همایش بینالمللی اسلامی است که مسلمانان در آنجا جمع میشوند.
این استاد حوزه با اشاره به یکی از مناسک حج «برایت از مشرکین» بیان کرد: مسلمانان وقتی در حج حاضر میشوند مشکلات خود را مطرح و راههایی برای برون رفت از آن پیدا میکنند که بحث برایت از مشرکین هم مطرح میشود و در این عمل اتحاد مسلمانان جلوهگر میشود.
مدیر مرکز فرهنگ و معارف قرآن در پایان با بیان اینکه «در حج باید به منادی وحدت و منادی توحید توجه کنیم» گفت: دشمنان اسلام میخواهند قداست و ارزشهای وجودی پیامبر ما را زیر سوال ببرند و مسلمانان باید در حج به تبیین شخصیت و ارزش وجودی پیامبر بپردازند که این امر تاثیر شگرفی در عقبنشینی دشمنان اسلام از مواضع خصمانه آنها خواهد داشت.
انتهای پیام
ایسنا